KALOY'S ENSEMBLE

Το Kaloy's Chamber Ensemble είναι ένα ευέλικτο σύνολο μουσικής δωματίου που αποτελείται εναλλακτικά από τα κυριότερα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας (Πνευστά - Έγχορδα - Κρουστά). Η δυνατότητα διαφοροποίησης του συνδυασμού των οργάνων σε κάθε του εμφάνιση συνιστά και την ευελιξία του. Γνώμονας, πάντα ο ξεχωριστός του ρόλος (αυτόνομη συναυλία, συνοδεία θεατρικής, αλλά και κάθε είδους σκηνικής δράσης κ.λ.π.) σε κάθε εκδήλωση.

Σκοπός του είναι η προβολή έργων μουσικής δωματίου, η εκπαιδευτική δράση αλλά και η μύηση των ακροατών στην μουσική μέσω μεταγραφών έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Αποτελείται από διακεκριμένους μουσικούς με πλούσια καλλιτεχνική δράση στον εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό τομέα αλλά και σημαντική σταδιοδρομία ως μουσικοί εκτελεστές.

Τρεις μουσικοί και μια μουσικοπαιδαγωγός, ανοίγουν το παραμυθόκουτο και παρουσιάζουν με ξεχωριστό τρόπο παραμύθια γραμμένα από συνθέτες. Με τα πάντα φτιαγμένα από εφημερίδα, δείχνουν στα παιδιά το δικό τους τρόπο για επαναχρησιμοποίηση υλικών και μέσα από διαδραστική προσέγγιση, τα προσκαλούν να γίνουν μέρος της παράστασης.

Τα κείμενα έχουν διασκευαστεί ούτως ώστε, στη διάρκεια της αφήγησης να δίνεται χώρος για τη δημιουργία ηχοτοπίων από τα παιδιά με την καθοδήγηση της αφηγήτριας.


Χρυσούλα Γεωργάκη

Κλαρινέτο


Η Χρυσούλα Γεωργάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Στα 18 της εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ταυτόχρονα μαθήτευσε στην τάξη του Χαράλαμπου Φαραντάτου στο Ωδείο Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση το 2001. Την ίδια χρονιά συνέχισε τις σπουδές της στην Βασιλική Ακαδημία της Χάγης με καθηγητή, στο κλαρινέττο, τον Pierre Woodenberg και το 2002 κέρδισε την υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια κλαρινέττου και Μουσικής Δωματίου στην Γερμανία και στην Ολλανδία και ειδικεύτηκε στη Μουσική Δωματίου και τη Σύγχρονη Μουσική. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης. Υπήρξε συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Καμεράτας και της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Συνεργάζεται με το σύνολο σύγχρονης μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και από το 1996 είναι μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων.

Σταύρος Κλαβανίδης

Τρομπόνι


Ο Σταύρος Κλαβανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τρομπόνι σε ηλικία 18 ετών με καθηγητή τον Αναστάσιο Κλαβανίδη, στο Ωδείο Αθηνών, απ' όπου απεφοίτησε με δίπλωμα τρομπονιού «άριστα παμψηφεί» το 2004. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Ωδείο, και συγκεκριμένα το 2002. έγινε δεκτός από τη Μουσική ΑκαδημίαARTISTEN στο GOTEBORG της Σουηδίας, όπου υπήρξε για ένα χρόνο μαθητής του διεθνούς φήμης καθηγητή τρομπονίου Ingemar Roos, με τον οποίο εμπλούτισε τις γνώσεις του γύρω από την ερμηνεία μουσικών κειμένων, μουσικής δωματίου και μουσικών αποσπασμάτων. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τρομπονίου, με καθηγητές όπως ο Αντώνης Γεροχριστοδούλου, o Ingemar Roos, oJonas Byllunt, η Jessika Gustafsson. Έχει συμπράξει με σχεδόν όλα τα μουσικά σύνολα στην Ελλάδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα Ποικήλης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα Χρωμάτων, Εναρμονία, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων) από το 1999 μέχρι το 2002 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λιμενικού Σώματος και από το 2002 μέχρι το 2005 μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά. Το 2005 κατόπιν εξετάσεων κατέλαβε τη θέση του Κορυφαίου Β΄στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μαρία Κολέτου

Φλάουτο με ράμφος


Η Μαρία Κολέτου ξεκίνησε τις σπουδές φλάουτου με ράμφος στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Το 1996 εισάγεται στο «Σολιστικό» καθώς και στο «Παιδαγωγικό» Τμήμα του Πανεπιστημίου Μουσικής και Υποκριτικής Τέχνης του Graz της Αυστρίας, από όπου αποφοίτησε και από τα δύο τμήματα αποκτώντας τους ακαδημαϊκούς τίτλους "Bachelor of Art" με την Prof. Luisi και με "Άριστα παμψηφεί". Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε τον ακαδημαϊκό τίτλο "Master of Art" με "Άριστα παμψηφει". Παράλληλα φοιτά στο «Σολιστικό» και στο «Παιδαγωγικό» τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου στη τάξη Φαγκόττου της Prof. Faludy από όπου απέκτησε και από τα δύο τμήματα τους ακαδημαϊκούς τίτλους "Bachelor of Art" με «Άριστα παμψηφεί» και στη συνέχεια έναν δεύτερο ακαδημαϊκό τίτλο "Master of Art" στο φαγκόττο. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Marc, Han Tol, Bletzinger ,Braun,, Agrell,Hartmann, Gallois , Tomej,Τhalheimer, Cavasanti. Σήμερα διδάσκει φλάουτο με ράμφος στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο και στο ωδείο Ατενέουμ και φαγκόττο στο Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο της Παλλήνης. Έχει συνεργαστεί επίσης με την Εθνική Λυρική Σκηνή , την Ε.Ρ.Τ και την Καμεράτα . Από το 2006 -2011 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Κωνσταντίνα Χρίστου

Αφήγηση - διάδραστική προσέγγιση - διασκευή κειμένων


​Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ήχου με μεταπτυχιακό στη Μουσική Παιδαγωγική. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας. Είναι μουσικός, με βασικό της όργανο την άρπα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέαμα και το παιδικό παραμύθι. Το 2015 δημιούργησε τη δική της σειρά παιδικών διαθεματικών εργαστηρίων με τίτλο «Μπες στο παραμύθι», με κύριο χαρακτηριστικό τους την εκπαίδευση μέσα από την τέχνη. Σκοπός τους, η διεύρυνση της φαντασίας των παιδιών και η διοχέτευση των επιρροών της στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών θεατρικών κειμένων και παραμυθιών, καθώς και τη διασκευή κειμένων και τη δραματοποίησή τους.
Peter and the Wolf

Ο "Πέτρος και ο Λύκος" είναι ένα μουσικό παραμύθι παιδαγωγικού χαρακτήρα γραμμένο από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Sergei Prokoffiev. Το Kaloy's Chamber Ensemble το ζωντανεύει με τη σύμπραξη ενός ηθοποιού - αφηγητή μαζί με άλλα γνωστά μουσικά παραμύθια. Πρόκειται για μια μουσική διαδραστική παιδική παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά).

Τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλoπούλου και με τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας φιλοδοξεί να ταξιδέψει την κλασσική μουσική σε ολόκληρο το νομό.