ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Οι καθηγητές μας, σπουδαίοι μουσικοί και καλλιτέχνες έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα και το όραμα του Νικόλαου Καλογερόπουλου στη νεολαία της Κορινθίας. Η πλούσια καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και η υψηλή παιδαγωγική τους επάρκεια εγγυώνται την ευόδωση αυτής της προσπάθειας.


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
theodosiou

Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Πιάνο με την Έφη Αγραφιώτη, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαθήτευσε ακόμη κοντά στους Michel Merlet, Θεόδωρο Αντωνίου και Γιάννη Τερεζάκη. Έχει ασχοληθεί με την Jazz και τον αυτοσχεδιασμό ενώ δίδαξε πιάνο και θεωρητικά σε Ωδείο της Αθήνας.
Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής ("Σύνθεση Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής") στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 
Είναι ακόμη πιστοποιημένος καθηγητής μουσικής στο ABRSM (Εισαγωγικό Σύστημα Βρετανικών Πανεπιστημίων), ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «τα Μουσικά», μόνιμος συνεργάτης του διαδυκτιακού περιοδικού TAR (www.tar.gr) καθώς και παραγωγός στο ελληνικό ραδιόφωνο.
Διετέλεσε υπεύθυνος Μουσικού Τμήματος και υπεύθυνος φωνητικών και οργανικών συνόλων των Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ», (1995 -2016) ενώ είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει επίσης δημιουργήσει πολλά παιδικά και εφηβικά χορωδιακά και ενόργανα σύνολα σε σχολεία και ωδεία του Ελληνικού χώρου.
Η συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα για πιάνο, έργα μουσικής δωματίου αλλά και συμφωνικής μουσικής καθώς και μουσική για τον κινηματογράφο. Παράλληλα ασχολείται με την ενορχήστρωση και την jazz arrangement έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμφωνικές μεταγραφές, αλλά και τη δημιουργία αντίστοιχων μικρών συνόλων στα οποία συμμετέχει ως μαέστρος και πιανίστας.
100 και πλέον τίτλοι έργων του συνθέτη περιλαμβάνονται στις επίσημες προσκτήσεις της Μεγάλης Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ οι διεθνείς διαδικτυακές εκδόσεις www.sheetmusicplus.com , www.musicaneo.com   και www.freescores.com  έχουν αναλάβει την έκδοση τους.
Έργα του έχουν ερμηνευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Los Angeles, Boston, Philadelphia, Chicago, Hague, Λευκωσία, Αθήνα, Πάτμος, Κωνσταντινούπολη) από διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Michel Arrignon, Στάθης Κιοσόγλου, ;Έφη Αγραφιώτη, Reyma Rayas, Κατερίνα Τσέντς,Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Andrea Hemmenway, Λορέντα Ράμου, Iwona Glinka, Γιάννης Παπαγιάννης, Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Δημήτρης Μαγκριώτης, Κωστής Θέος, Σπύρος Κοντός, Αγγέλική Καθαρίου,  Άννα Μουζάκη, Τάνια Σικελιανού, Φαίη Πανά,  καθώς και από ενόργανα σύνολα όπως η "ALEA III" υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση των Ιάκωβου Κονιτόπουλου και Valery Oreshkin, η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, τα "Έγχορδα Αθηνών", το "Bridge Quartet", το φωνητικό σύνολο "Φιλωδός" , το πιανιστικό "Duo Pianismo", το Κουιντέτο ξυλίνων πνευστών "Q innegal" και τον Παύλο Σεργίου, το κουιντέτο ξυλίνων πνευστών "Ο Ήχος ως Έχει" ("Larissa Wind Quintet"), το  "Meteora Ensemble", το "Trio Casals", το "It" ensemble, το "Duo Ficell", το εναλλακτικό σύνολο "Baroque & Blue" ("Ixnos Quartet") κ.α. 
Έχει επίσης στο ενεργητικό του δισκογραφήσεις έργων του καθώς και συμμετοχή σε δισκογραφήσεις Ελληνικών και ξένων εταιριών και ιδρυμάτων (Sarton-label, DNA –label, ERT, Motivo, Deree College) . Ενδιαφέρον από πολυάριθμα έντυπα και μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό με προσωπικές συνεντεύξεις και αφιερώματα (Deutche Welle Radio, Γ΄ Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εφ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», περ. «ΔΙΦΩΝΟ», περ. «Jazz και Jazz” κ.λ.π.)
Προσωπικός διαδικτυακός τόπος: www.ptheodosiou.grΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΩΔΕΙΟΥ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ - ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ

Υψίφωνος, σπούδασε μονωδία στο Εθνικό Ωδείο, πιάνο και κλασικό χορό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των R. Scotto, M. Petersen, Hel. Rilling, L. Popeil, Ά. Χριστοφέλλη, J. Pilou, Δ. Καβράκο, και ολοκλήρωσε τις σπουδές Μελοδραματικής με τον Κώστα Πασχάλη. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2008 και την περίοδο 2011-2013 υπήρξε μέλος του Όπερα Στούντιο της ΕΛΣ.
Το Νοέμβρη του 2014 απέσπασε το Βραβείο Τραγουδιού στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Όπερας «Marie Kraja». Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους Zerlina (Don Giovanni), Clarice (L'Amante di Tutte), Vespetta (Pimpinone), Rosalia (West Side Story), Κοκκινοσκουφίτσα (Little Red Riding Hood), Gretel (Hänsel und Gretel), Λόλα (Πικ Νικ), Ρίκα (Η Κόρη της Καταιγίδας), Πριγκίπισσα (Προσοχή! ΟΠρίγκιπαςλερώνει), Τούλα (ΗΦόνισσα), Tsarevna (The Tale of Tsar Saltan), Jay (The Cunning Little Vixen).
Έχει συμπράξει με την Καμεράτα, την Purpur Orchestra Wien, την Κρατική Ορχήστρα της Όπερας των Τιράνων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηνών, τις «Όπερες των Ζητιάνων».
Παράλληλα, δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταγλώττισης ως τραγουδίστρια και εκφωνήτρια από το 2011 με συμμετοχές σε ταινίες όπως: Frozen (Disney), Frozen Fever (Disney), Legends of Oz: Dorothy’s Return (Summertime Ent.), The Muppets (Disney) κ.α. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών (ΠΑΠΕΙ).

ΖΕΡΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΕΚΤΙΚΟΥ ΜΠΑΣΟΥ
zervos

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι. Ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρικό μπάσο σε ηλικία 16 ετών σε τοπικά γκρουπ. Ο Βασίλης Μπαξεβανάκης ήταν ο πρώτος του δάσκαλος και μαθήτευσε δίπλα του κάνοντας για τρία χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα. Σπουδάζοντας αργότερα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τα ιδιαίτερα μαθήματα μπάσου. Αυτή τη φορά και για δυο χρόνια ο δάσκαλος του θα είναι ο Δημήτρης Γουμπερίτσης. Το αποτέλεσμα αυτής της μαθητείας θα είναι η συμμετοχή του στο φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών (ως 24 ετών) της Μεσογείου στη Βαλένθια της Ισπανίας ως μέλος του γκρουπ του συνθέτη Νίκου Γεωργάκη.
Κάνοντας κάποια ιδιαίτερα μαθήματα και σεμινάρια με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και το Γιώργο Ζικογιάννη θα μελετήσει διάφορα μουσικά στυλ όπως pop, rock, blues, jazz, latin.
Θα αποτελέσει ενεργό μέλος του jazz workshop του Δήμου Λουτρακίου με επικεφαλής τον εξαιρετικό ντράμερ Γιάννη Σταυρόπουλο από το 2000-2005. Συνεργάστηκε δισκογραφικά με τον Φοίβο Δεληβοριά στο άλμπουμ ΕΞΩ καθώς και στο διπλό ζωντανό άλμπουμ «ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ»
Επίσης συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μίχα με τίτλο «ΑΔΗΛΟΣ ΤΟΠΟΣ».
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία παραδίδοντας μαθήματα στη Μουσική Σχολή Λουτρακίου.

ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΙΟΛΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Κύπρο όπου άρχισε μαθήματα βιολιού με καθηγητή τον Θέμη Χριστοδούλου. Σε ηλικία μόλις 16 χρονών απέκτησε το δίπλωμα βιολιού LRSM με διάκριση. Στη συνέχεια μετέβη στην Αμερική, στο Eastman School of Music του Πανεπιστημίου του Rochester, όπου μελέτησε βιολί με το διάσημο βιολονίστα Oleh Κrysa. Ακολούθως παρακολούθησε μαθήματα με τov Prof. Gunter Pichler του Alban Berg Quartet. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία πλάι στο διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή Στέλιο Καφαντάρη. Το 1998 με καθηγητή τον Στέλιο Καφαντάρη πήρε δίπλωμα σολίστ από το Ωδείο Άλεξ Τουρνάισεν με Άριστα παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο. Παράλληλα έγινε δεκτός στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης στη Γερμανία με καθηγητή τον Prof. Nachum Εrlich για μεταπτυχιακό στο σολιστικό τομέα απ' όπου αποφοίτησε με Άριστα . Μετέπειτα συνεχίσε τις σπουδές του δίπλα στο μεγάλο σολίστ Prof. Gracia Arutunjian στην Ακαδημία Βιολιού Crescendo στη Γερμανία.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και δίνει ρεσιτάλ στην Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης έχει στενή συνεργασία με την Κρατική Ραδιοτηλεόραση Κύπρου (ΡΙΚ).
Ήταν μέλος της Ορχήστρας Χαϊδελβέργης της Γερμανίας και τακτικός συνεργάτης της Ορχήστρας Δωματίου Βietigheim της Γερμανίας. Συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου ως εξάρχων, την Ορχήστρα Νέων Μεσογείου, το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, την Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Καμεράτα και την Oρχήστρα Δωματίου Ε.Λ.Σ.
Σήμερα κατέχει τη θέση του εξάρχοντα της Ορχήστρας της Εθvικής Λυρικής Σκηvής (Ε.Λ.Σ.).

ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΗ ΤΑΜΜΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ
tammy karamanlaki

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Προέρχεται από μουσική οικογένεια ,εγγονή του βιολιστή και συνθέτη Κώστα –Νότη Σαντοριναίου.
Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Μαρίνας Λαμπρινούδη και πήρε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και δικαίωμα δεξιοτεχνίας και στη συνέχεια Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.
Παρακολούθησε σεμινάρια με εξαιρετικούς πιανίστες και παιδαγωγούς όπως τον DuoGanev, AlainLefevre , GermainMounier κ.α.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία του οργάνου από το 1990. Αρχικά στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Γλυφάδας) και στη συνέχεια και σε άλλα παραρτήματα.
Παράλληλα αναλαμβάνει πιανιστικές συνοδείες σε πτυχία και διπλώματα πιάνου εγχόρδων και πνευστών καθώς και συνοδεία σε τραγουδιστές μονωδίας και χορωδίας ,σε πολλά ωδεία της Αθήνας.
Έχει εμφανιστεί σε έργα μουσικής δωματίου και μικρών συνόλων.

ΛΙΑΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ

Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 9 ετών στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη της Λέλας Παντελοπούλου. Στα 14 πήρε για πρώτη φορά μέρος στους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας, όπου διακρίθηκε και γνώρισε τη διακεκριμένη πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, με την οποία συνέχισε τις σπουδές της.
Πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Ειδική Διάκριση” στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου και μετέπειτα το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο” στο Ωδείο Ηχώ. Παράλληλα πήρε τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.
Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και κάτοχος “Master of Arts” με ειδίκευση “Piano Performance” του University of Indianapolis.
Σπούδασε επίσης στην “Ecole Normale de Musique de Paris(Alfred Cortot)” με καθηγήτριες αρχικά την Ναταλία Μιχαηλίδου κι έπειτα στο Παρίσι με την Cecile Hugonnard-Roche. Παράλληλα στο Conservatoire Claude Debussy ασχολήθηκε με τη Συνοδεία πιάνου, Μουσική Δωματίου και Πιάνο με καθηγητές τους Jean-Louis Caillard και Jean-Francois Hatton.
Συμμετείχε ενεργά σε Masterclasses πιάνου στην Ελλάδα και εξωτερικό των: Borislava Taneva, Lilia Bojadjieva, Rudolf Buchbinder(Ελβετία), Andras Kemenes, Βernard Ringeissen, Άρη Γαρουφαλή, Γιώργου Μάνεση, Orsolya Szabo, Δημήτρη Τουφεξή, David Lively, Mikhail Voskressensky(Παρίσι), Λάμπη Βασιλειάδη, Hideyo Harada, V.Viardo. Έχει αποσπάσει 1α Βραβεία σε Διαγωνισμούς Πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες κλασικής μουσικής στην Ελλάδα,τη Γαλλία και τη Γερμανία ερμηνεύοντας σολιστικά έργα πιάνου και έργα μουσικής δωματίου, ενώ συνέπραξε με την Ορχήστρα της "Academie des Jeunes Solistes" της πόλης Mezin(Γαλλία) και την Ορχήστρα ΑΣΟΝ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου.
Εργάζεται ως Καθηγήτρια πιάνου, Συνοδός πιανίστα και δασκάλα μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία.

ΜΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ
mavros

Ο Δημήτρης Μαύρος γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους στις 5/3/1984. Τον Ιανουάριο του 2014 πήρε το δίπλωμα κλασικής κιθάρας με γενικό βαθμό άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο (δημοτικό ωδείο Αγίων Αναργύρων, τάξη Γιώργου Μπουλαζέρη). Συνεχίζει τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά με τη Γιώτα Ανδρίκουλα στο ωδείο Μουσικός σύνδεσμος Αθηνών απ’ όπου παίρνει πτυχίο αρμονίας τον Ιούνιο του 2016 με βαθμό ‘Άριστα’. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζει τις σπουδές του στην κιθάρα σε μεταδιπλωματικό επίπεδο , με τον διεθνούς φήμης σολίστα και δάσκαλο Κώστα Γρηγορέα. Είναι διπλωματούχος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.( βαθμός πτυχίου 6,76 ).
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
2015 – 2016 , 2016-2017 Καθηγητής κιθάρας στη σχολή μουσικής ‘ Μουσικό Παράθυρο ‘.
2016 – 2017 Καθηγητής κιθάρας στο Πεντατονικό Ωδείο , παράρτημα Αγ.Αναργύρων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ:
2004 – 2008 Μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με τον Απόστολο Γκόλια
2007 – 2009 Σπουδές jazz αρμονίας και αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου στο ωδείο Νίκος Σκαλκώτας.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Συμμετοχή σε σύνολα μουσικής δωματίου , συνοδεία κλασικού τραγουδιού και πολλαπλές εμφανίσεις σόλο ,ως μέλος ντουέτου και κιθαριστικού συνόλου.
Έχει συνεργαστεί με τη μεσόφωνο Άννα Μουζάκη παρουσιάζοντας τραγούδια από την αναγέννηση μέχρι τον εικοστό αιώνα.
Έκανε την πρώτη ηχογράφηση του έργου ‘Cavatina’ του Κυριάκου Τζωρτζινάκη υπό την εποπτεία του Κώστα Γρηγορέα.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στο πνευματικό κέντρο Σπύρος Αποστόλου, στο Ιωνικό κέντρο , στο πυθαγόρειο αμφιθέατρο ,στο ιταλικό ινστιτούτο, το ινστιτούτο γκαίτε κ.α.

Για τον Δημήτρη Μαύρο έστειλε επιστολή ο Δάσκαλός του Κώστας Γρηγορέας:
"Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα, πως ο μαθητής μου στις μεταδιπλωματικές σπουδές κιθάρας Δημήτρης Μαύρος, πρόκειται να διδάξει ως καθηγητής στο Ωδείο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου. Πρόκειται για έναν σοβαρό και χαρισματικό μουσικοπαιδαγωγό και σολίστ της κιθάρας, με ευρύ φάσμα γνώσεων, ενδιαφερόντων και ικανοτήτων. Είμαι σίγουρος πως η συνεργασία του με το Ωδείο σας θα είναι υποδειγματική."
Με εκτίμηση, Κώστας Γρηγορέας
(κιθαριστής, συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)

ΜΠΟΛΟΒΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΤΡΑΜΣ

Ο Αναστάσιος Μπολοβίνης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975. Ξεκίνησε να παίζει κρουστά και πιάνο από την ηλικία των 12 ετών στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας και ύστερα στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου με τον Αντώνη Γαρίνη. Στη συνέχεια μετέβη στο εξωτερικό, στην Αγγλία στο T.V.U. και ακολούθως στο Royal Academy στη Στοκχόλμη (Σουηδία).
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ακαδημία της Κρακοβίας και συνέχισε την καριέρα του παίζοντας με εξαίρετους μουσικούς στην Πολωνία.
Το 2012 επιστρέφει για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα από τους διάσημους ντράμερ Victor Lewis, Billi Hart, Devid Black, Rached Alli και άλλους. Έχει συμπράξει με τους σαξοφωνίστες Jerry Bergonzi και David Liebman. Έχει συμμετάσχει στα πολωνικά group Jazz international quartet και Nite Line Jazz Sextet και σε πολλά άλλα.
Σήμερα είναι μέλος των Four Below Blue και πειραματίζεται με διάφορα εναλλακτικά είδη μουσικής. Παράλληλα διδάσκει ντραμς στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.

ΜΠΟΥΚΗΣ ΒΥΡΩΝΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Ο Βύρων Δημ. Μπούκης γεννήθηκε στην Πάχη Μεγάρων.Σπούδασε κλασσική κιθάρα και θεωρητικά στο «Απολλώνιο Ωδείο» και το 1986 πήρε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από την τάξη του Μιχάλη Αρχοντίδη.
Συνέχισε τις σπουδές του στην κιθάρα στο «Ωδείο Έρευνα» και αποφοίτησε το 1994 με το βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» από την τάξη κιθάρας του Γ. Νικολόπουλου.
Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ στην αίθουσα «Παρνασσός», στην αίθουσα της «Χ.Α.Ν.»κ.α. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις σε έργα του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου με τον οποίο είχε μακροχρόνια συνεργασία.
Εργάζεται ως καθηγητής (αναγνωρισμένος από το ΥΠ.ΠΟ.) κλασσικής, ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας σε δημόσια και ιδιωτικά ωδεία. Επίσης έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών στον Μ.Ο.Μ. (Μουσικό Όμιλο Μεγάρων) και μέχρι σήμερα με το ΒΥΖΑΝΤΕΙΟΝ ΩΔΕΙΟΝ που έχει έδρα τα Μέγαρα. Έχει συμμετάσχει με πολλούς καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ, Γιουγκοσλαβία) .
Τον Ιούνιο τού 2010 διοργάνωσε το 1ο φεστιβάλ κιθάρας πού έγινε στο ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ονομάστηκε GUITAR NIGHT CONCERT στο οποίο πήραν μέρος μαθητές του από τον Μ.Ο.Μ.
Με το συγκρότημα ON/OF Blues Band του οποίου είναιιδρυτικό μέλος έχει λάβει μέρος στο 2ο και 3ο LOUTRAKI BLUES FESTIVAL.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ

Η Ελένη Νικολαΐδη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και πήρε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα, Ά Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης (τάξη Μ. Λαμπρινούδη), Πτυχίο Φούγκας με Άριστα (τάξη Π. Κούκου) και Ειδική Διάκριση στη Μουσική Δωματίου (τάξη Σπύρου Στεργίου). Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορία Τέχνης.
Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναισυνεργαζόμενηπιανίστατης Camerata Europea καιτης Metropolitan Symphony Orchestra of Athens. Έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών, κυρίως με έργα μουσικής δωματίου.
Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και συνοδεύει έγχορδα, πνευστά, κρουστά και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών.

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΛΑΟΥΤΟΥ
spiliotopoulou

Η Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου έμαθε να παίζει πιάνο και φλάουτο.
Αφού τελείωσε τις σπουδές της ως νηπιαγωγός της μεθόδου Μοντεσσόρι στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνέχισε το φλάουτο στο Αθήναιον Ωδείο, στην τάξη της Στέλλας Γαδέδη, παίρνοντας το δίπλωμά της με άριστα και βραβείο παμψηφεί. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός και ξεκίνησε να διδάσκει φλάουτο.
Μετά το δίπλωμα του φλάουτου άφησε τα νήπια και συνέχισε να διδάσκει φλάουτο. Μετά από διαγωνισμό πήρε τη θέση του 3ου φλάουτου και σόλο πίκολο στη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπου έμεινε για 17 χρόνια.
΄Ηδη ως μαθήτρια στο ωδείο, συμμετείχε σε πολλές συναυλίες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της αλλα και μετά το δίπλωμά της, παρακολούθησε μαθήματα, σεμινάρια και master-classes με τους Pierre-Yves Artaud, William Bennett, Robert Aitken, Andrea Kroeper, Benoit Fromanger, Rachel Brown και Trevor Wye.
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ως σολίστ με την Ορχήστρα της Πάτρας. Συνεργάστηκε και με άλλες ορχήστρες και ηχογράφησε για το Γ΄ Πρόγραμμα της (τότε) Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Φεύγοντας από την ορχήστρα, εργάστηκε για 3 χρόνια στο τμήμα παραγωγής των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, και στο εκπαιδευτικό, όπου παρουσίαζε τα όργανα και τις ορχήστρας στα παιδιά των επισκεπτόμενων σχολείων.
Η διδασκαλία του φλάουτου είναι πάντα εξίσου σημαντική στη ζωή της. Η μέθοδος Μοντεσσόρι τη βοήθησε να προσαρμόζεται στις δυνατότητες κάθε μαθητή και να αναλύει τις δυσκολίες. Την οδήγησε επίσης στο να ασχοληθεί σε βάθος με την σωστή στάση και την διαφραγματική αναπνοή. Η εμπειρία της από όλα αυτά τα χρόνια διδασκαλίας αποτυπώνεται σε 2 (προς το παρόν) εκδόσεις: "Απλές κλίμακες στο κλειδί του Σολ" (βρίσκονται σε φάση επανέκδοσης) και «Ελέγχω την αναπνοή μου - ελέγχω τη μουσική μου», ένα εικονογραφημένο βιβλίο με απλές εξηγήσεις και ασκήσεις για την διαφραγματική αναπνοή.
Είχε επίσης την επιμέλεια, μαζί με τον Κώστα Ηλιάδη, για την παραγωγή cd με τα παραδοσιακά ελληνικά παιδικά τραγούδια με όργανα ορχήστρας και σωστές παιδικές φωνές.

ΡΙΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ
riskas

Ο Κωνσταντίνος Ρίσκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.
Πήρε πτυχίο κλασικής κιθάρας στο εθνικό ωδείο Νίκαιας υπό τη διδασκαλία του Κων/νου Απέργη με βαθμό Άριστα το 2012.
Ολοκλήρωσε τις διπλωματικές σπουδές το 2014 υπό την διδασκαλία του Μιχάλη Σουρβίνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερων θεωρητικών με τον Κωνσταντίνο Τσιλίδη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής προπαιδείας.
Έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας σε συναυλίες, εκδηλώσεις και σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.
Έχει συμμετάσχει απ' το 2013 ως σαξοφωνίστας (άλτο) στη φιλαρμονική του δήμου Σικυωνίων. Από το 2012 παραδίδει μαθήματα κιθάρας. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις.
Συμμετέχει στην θεατρική ομάδα ''Θέατρο σε Φόρμα'' με τελευταία παράσταση την σεζόν 2016-2017 τη θεατρική απόδοση του Μικρού Πρίγκηπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΛΟΥ

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Ξεκίνησε βιολοντσέλλο σε ηλικία 8 ετών με τον Δ. Γούζιο. Συνέχισε με τους Π. Ρεμπούτσικα και Μ. Κισλίτσινα από την τάξη της οποίας πήρε Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο”.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κρατική Ακαδημία Πάντσο Βλαντιγκέροβ στη Σόφια με τον καθηγητή Α. Κράστεβ, αποκτώντας δίπλωμα Bachelor, καθώς επίσης και μεταπτυχιακό τίτλο Master με την υποτροφία του Ιδρύματος Μαρία Κασιμάτη.
Έχει εργαστεί στην Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στα Μουσικά Σύνολα ΔΕΗ, στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην Ορχήστρα Ποικίλης και Σύγχρονής Μουσικής της ΕΡΤ,στην Σ.Ο νέων Ψυχικού, στην Ορχήστρα των Χρωμάτων,στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σε μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ.
Είναι ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου Quattro Elementi με το οποίο, καθώς και με αρκετά άλλα σχήματα, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.Επίσης έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έργα νέων Ελλήνων συνθετών και συμμετείχε σε ηχογραφήσεις για διάφορα είδη μουσικής.
Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Αθήνα, στη Βουλγαρία και στην ΠΓΔΜ. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ακαδημαϊκή Ορχήστρα της Σόφιας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Γκάμπροβο στη Βουλγαρία με την Καμεράτα του Γκάμπροβο καθώς και με την ορχήστρα νέων Ψυχικού.
Στον πρώτο Ακαδημαϊκό Διαγωνισμό Βαθυχόρδων της Σόφιας απέσπασε το ειδικό βραβείο της Ένωσης Βουλγάρων Συνθετών.
Διδάσκει στο μουσικό σχολείο Ιλίου και σε διάφορα ωδεία της Αθήνας.ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
kavvadia

Πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και κάτοχος των πτυχίων Πιάνου, Αρμονίας και Αντίστιξης. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει το διετές εργαστήριο¨ Μουσικοκινητικά Συστήματα ¨ του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ¨ANIMA¨, το επιμορφωτικό σεμινάριο ¨Μουσικοκινητική Αγωγή CARL ORFF ¨ διάρκειας 55 ωρών του Κέντρου Παιδικής Καλλιτεχνικής Αγωγής ¨Το Πολύτεχνο¨, το μονοετές σεμινάριο ¨Θεατρικού Παιχνιδιού – Παιδαγωγικής Θεάτρου¨ στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης ¨Σχολείο Παιχνιδιού¨, σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών ¨Μαιρηβή¨ καθώς και σεμινάρια μουσικοθεραπείας. Από το 2009 εργάζεται σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ωδεία, στην Αθήνα, στο Ναύπλιο και στην Κόρινθο, ως δασκάλα μουσικής προπαιδείας , πιάνου και θεατρικού παιχνιδιού, καθώς και σε κέντρα ειδικής αγωγής.
Το τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού περιλαμβάνει ξεχωριστά και ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία βοηθούν τα παιδιά, κυρίως μέσω του αυτοσχεδιασμού, να συνεργάζονται, να απελευθερώνουν τη φαντασία τους, να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να ευαισθητοποιούνται, να επικοινωνούν, να καλλιεργούν τη δημιουργική τους έκφραση. Ο μαγικός κόσμος του θεάτρου ξετυλίγεται μπροστά τους μέσα από μουσικοκινητικές ασκήσεις, βιωματικά παιχνίδια, ηχοϊστορίες, κατασκευές, δραματοποιήσεις μύθων και πολλών παραμυθιών. Άλλωστε το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία, αλλά μια σύνθετη δημιουργική και συλλογική τέχνη που εντάσσεται στο σύνολο της παιδαγωγικής κατάρτισης.

ΜΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Ο Δημήτρης Μπάκος, γεννήθηκε το 1981 στο Λουτράκι, όπου και ξεκίνησε τα πρώτα του χορευτικά βήματα στο Σύνδεσμο Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο Ίβυκος».Το 2003 αποφοιτά από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στη συνέχεια παρακολουθεί και διδάσκει σε σεμινάρια παραδοσιακών χορών σε διάφορα μέρη της Ελλάδος ενώ παράλληλα διδάσκει ως χοροδιδάσκαλος του «Λυκείου των Ελληνίδων».
Από το 2004ξεκινά την πορεία του ως χοροδιδάσκαλος στο Σύνδεσμο Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο Ίβυκος» ενώ μέσα στις επόμενες χρονιές αναλαμβάνει τη διδασκαλία σε παραρτήματα του «Λυκείου των Ελληνίδων»,καθώς και τονΧορευτικό Όμιλο«Ειρήνη»Ν. Ηρακλείου, το 2015.
Από το 2001 έχει διατελέσει χορευτής στις χορευτικές ομάδες, του « Λυκείου των Ελληνίδων » των Αθηνών, του « Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών » (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ., Αθήνα), της « Ένωσης Ποντίων Σουρμένων » (Αθήνα) και του « Συλλόγου Κρητών Ηλιουπόλεως » (Αθήνα).
Ως χορευτής και ως χοροδιδάσκαλος, έχει συμμετάσχει συνολικά σε περισσότερες από 500 παραστάσεις παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα το « Ηρώδειο » Θέατρο Αθηνών, το « Μέγαρο Μουσικής » Αθηνών, το « Θέατρο Βράχων» Αθηνών, το « Θέατρο Λυκαβηττού» Αθηνών, το « Θέατρο Πέτρας » Αθηνών, το « Μέγαρο Μουσικής » Θεσσαλονίκης, την Τελετή Έναρξης Ευρωπαϊκού Τραγουδιού « Eurovision » στην Αθήνα 2006, την Τελετή Λήξης « Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 » καθώςκαι σε 20 χώρες του εξωτερικού .
Τον Ιούνιο του 2016, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση στην παράσταση «Στου Χρόνου τα Γυρίσματα , η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο « Δόρα Στράτου», από τον Χορευτικό Όμιλο «Ειρήνη» Ν. Ηρακλείου, στον οποίο είναι χοροδιδάσκαλος.
Ως μουσικός (γκάιντα και τσαμπούνα), με καθηγητή τον Ιβάν Κοστόφ (ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Ωδείου στη Βουλγαρία), έχει συμμετάσχει συνολικά σε περισσότερες από 200 παραστάσεις παραδοσιακών χορών σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι, Στρακόνιτσε Τσεχίας, Βικτώρια Καναδά κ.ά.)
Έχει εμφανιστεί στην ελληνική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο (Αλάτι της Γης, ΕΡΤ1, Αφή Ολυμπιακής Φλόγας 2016, ΕΡΤ1, Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ με 3 εμφανίσεις καθώς και την επετειακή συναυλία με τον Χρόνη Αηδονίδη στην Ελληνική Ραδιοφωνία).
Έχει συμμετάσχει στο CD της Σχολής Ευελπίδων και στο CD αφιερώματος στη Θράκη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς του χώρου όπως οι Νίκος Φιλιππίδης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Χρόνης Αηδονίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Παναγιώτης Λάλεζας, κ.ά.

ΜΠΑΡΜΑΖΗ ΟΛΓΑ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
mparmazi

Εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά κάθε ηλικίας, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση, την αισθητική ανάπτυξη και κυρίως την αυτο-έκφραση. Η εργασία των παιδιών βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: Στην εξοικείωση με τα υλικά στοιχεία της ζωγραφικής, όπως η γραμμή, το σχήμα, το χρώμα, η σύνθεση, τα κάθε είδους χρώματα –μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, νερομπογιές, ακρυλικά, κ.λπ. Στην αντίληψη της εσωτερικότητας των εικόνων – π.χ. συναισθήματα, κοινωνικά μηνύματα, κ.λπ. - τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στην τέχνη.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αυτο-έκφραση των παιδιών και στην απόλαυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτό επιτυγχάνεται με την κατά το δυνατόν ελεύθερη από μέρους τους επιλογή των θεμάτων και των μέσων που χρησιμοποιούν. Η υπεύθυνη των εργαστηρίων, ζωγράφος Όλγα Μπαρμάζη, προτείνει, συμβουλεύει και υποβοηθά τα παιδιά στο έργο που τα ίδια επιλέγουν να φέρουν εις πέρας.

Η Όλγα Μπαρμάζη γεννήθηκε το 1962 στον Άσσο Κορινθίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ το ίδιο διάστημα άρχισε να εργάζεται ως διορθώτρια, επιμελήτρια κειμένων, συντάκτρια εγκυκλοπαιδικών λημμάτων και μεταφράστρια στον χώρο των εκδόσεων, κυρίως βιβλίων [συνεργασίες με εκδόσεις Γιοβάνη, Οδυσσέας, Ποντίκι, Σέλας, Άλφα, Λιβάνη κ.ά. και στις εκδόσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Εθνικού Θεάτρου]. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο, σπούδασε στο εργαστήριο Εικαστικών και Διακοσμητικών Τεχνών της Κατερίνας Ρώτα και σχεδιασμό και δημιουργία εικαστικού κοσμήματος στη σχολή Vortex με δασκάλα την Κατερίνα Ηλιοπούλου.
Έργα της [ζωγραφική και κόσμημα] έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις και αρκετές ατομικές στην Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης, στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ... Κι έχουν αποκομίσει πολλές διακρίσεις και βραβεία. Το 2011 άφησε την πρωτεύουσα κι επέστρεψε στη γενέτειρά της και ίδρυσε την Αποθήκη Τεχνών, ως προσωπικό της εργαστήριο, στο οποίο ζωγραφίζει τους πίνακές της, εικονογραφεί και εκδίδει παιδικά βιβλία, σχεδιάζει και κατασκευάζει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις καθώς και κοσμήματα.

ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΣΚΙΤΣΟΥ & ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
rakopoulos

Πέρα από της βασικές αρχές που διέπουν την ζωγραφική, το σκίτσο και την γλυπτική, το πιο σημαντικό στην τέχνη είναι η προσωπική οπτική του κάθε δημιουργού. Στόχος των μαθημάτων είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν και να διευρύνουν την προσωπική αντίληψη, του χώρου και του περιβάλλοντος την οπτική τους και την προσωπική τους δεξιότητα ώστε να επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή την δεξιότητα θα την αναπτύξουν μέσω του συνόλου της εκπαίδευσης και της πρακτικής εξάσκησης. Όπως επίσης η πρακτική με ελεύθερα θέματα έχει σκοπό να βιώσουν τη χαρά και την ικανοποίηση που φέρνει στον άνθρωπο η δημιουργία. Στα μαθήματα διδάσκονται οι βασικές αρχές του σχεδίου, του σκίτσου, της γλυπτικής και του χρώματος, έννοιες όπως ο τόνος, η φόρμα, η σύνθεση, η αισθητική κ.τ.λ. καθώς και τα υλικά γραφίτης, ακρυλικά, πυλός κ.τ.λ. πάνω σε συνθέσεις που υπάρχουν στο εργαστήριο αλλά και σε ελεύθερα θέματα.
Ο Ευάγγελος Ρακόπουλος είναι εικαστικός, απόφοιτος του 4ου Τ.Ε.Λ. Αθηνών στον τομέα εφαρμοσμένων τεχνών του τμήματος γραφικών τεχνών και φωτογραφιας. Έχει σπουδάσει ζωγραφική στο κέντρο τεχνών “Πλάκα”. Επίσης έχει κάνει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά στα εκπαιδευτήρια “Ατσόγλου” και εργάζεται ως freelance εικαστικός, (ζωγραφική, γλυπτική και δημιουργία παιδικών παραμυθιών). Έμπνευση του για τα παιδικά παραμύθια ειναι τα δυο του παιδιά.