Νεανική Ορχήστρα Καλογεροπούλειου /Kaloy's Youth Orchestra

H Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2020 από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Θεοδοσίου στα πλαίσια των αναγκών της σύμπραξης μεταξύ των σπουδαστών του, αλλά και ως πραγμάτωση του στόχου που ο αείμνηστος ιδρυτής Νικόλαος Καλογερόπουλος είχε εξ αρχής θέσει. Την δημιουργία μιας Συμφωνικής Ορχήστρας που θα συμβάλλει με το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της έργο στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης Κορινθίας και όχι μόνο. Στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου αυτού, η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου απαρτίζεται από μαθητές όλων των διαθέσιμων μουσικών οργάνων τόσο του οικείου Ωδείου όσο και άλλων μουσικών ιδρυμάτων, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κορίνθου και τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στους φιλόξενους χώρους του και με την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία του Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα πρώτα θετικά κα ενθαρρυντικά αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν παρά τις δυσκολίες της πανδημίας των τελευταίων χρόνων. Τα μέλη της ορχήστρας ηλικίας από 10 ως 20 ετών συναποτελούν πια όχι μόνο μια ομάδα εργασίας στα μαθητικά πλαίσια του Ωδείου, αλλά κυρίως μια "οικογένεια" με σπίτι το Καλογεροπούλειο. Προσέρχονται στις δοκιμές με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια με σκοπό να "χτίσουν" τον ήχο τους, τον χαρακτήρα τους, αλλά και τις σχέσεις τους στην υπέροχη αυτή ομάδα. Η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου έχει εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων για τα Χριστούγεννα του 2021 καθώς και στο Τριήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2021 στο Ωδείο Αθηνών. Έχει προσκληθεί να συμμετέχει επίσημα στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας. Έχει στο ρεπερτόριο της δισκευασμένα έργα των J. Strauss, E. Satie, G. Holst. D, Shostakovitch, H. Purcell, H. Mancini και Π. Θεοδοσίου.

0E4924643E554736BC306375D883C559
71E81ABDEE724006AFA618723056C31C