Η Κόρινθος στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εκδηλώσεων για την Ευρωπαική Ημέρα της Μουσικής!

Η Μ.Ε.Σ.Ο. είναι ο Ελληνικός φορέας Διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και ο Εθνικός Συντονιστής του δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα.

Από το 1998 και επί δεκαοκτώ συναπτά έτη, η αγαστή συνεργασία μεταξύ κυβερνητικών, θεσμικών και ιδιωτικών φορέων και εταιριών και της ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. έχουν διαμορφώσει ένα μοναδικό συνεργατικό δίκτυο οργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής και την ανάπτυξη του θεσμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Έκτοτε, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, θεσμικών φορέων, Δήμων και Κοινοτήτων, και χάρη σε έναν από τους πλέον καινοτόμους τρόπους παραγωγής και συνδιοργάνωσης, δεκάδες ελληνικές πόλεις (36 πόλεις το 2016) συμμετέχουν πανελλαδικά στο θεσμό, παρουσιάζοντας εκατοντάδες εκδηλώσεις (548 εκδηλώσεις το 2016) σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το 2017, το ελληνικό δίκτυο θα γιορτάσει 18 χρόνια εκδηλώσεων από την πρώτη διοργάνωση στην Αθήνα το 1999, και αυτή τη συμβολική χρονιά, μετά από πρωτοβουλία του Καλογεροπούλειου Ίδρυματος η πόλη της Κορίνθου ενετάχθη επίσημα στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκτυο διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.