Καθηγητές
Οι καθηγητές μας, σπουδαίοι μουσικοί και καλλιτέχνες έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα και το όραμα του Νικόλαου Καλογερόπουλου στη νεολαία της Κορινθίας. Η πλούσια καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και η υψηλή παιδαγωγική τους επάρκεια εγγυώνται την ευόδωση αυτής της προσπάθειας.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Καθηγητές Ωδείου
Γεννήθηκε στο Λουτράκι. Είναι διπλωματούχος τρομπέτας του ωδείου ¨ ΑΙΓΑΛΕΩ ¨ από το 2002 με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Ρίζο.
Πτυχιούχος Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων του ωδείου ¨ ΗΧΩ ¨ από το 2020 με καθηγητή τον Γεώργιο Οικονόμου. Η ενασχόληση και η αγάπη του για τη μουσική ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε από την φιλαρμονική του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας με αρχιμουσικό τον Κωνσταντίνο Σαμο’ί’λη και καθηγητή τρομπέτας τον Κωνσταντίνο Ρίζο όπου και συνέχισε τις σπουδές του μαζί του.
Είναι ιδρυτικό μέλος της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας της Ο.Λ.Μ.Ε. όπως επίσης ιδρυτικό μέλος της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας του 3ου προγράμματος της Ε.Ρ.Α. Υπήρξε μουσικός της φιλαρμονικής του δήμου Κερατσινίου από το 1999 έως το 2010 Καθηγητής χάλκινων και υπαρχιμουσικός στη φιλαρμονική Περαχώρας. Συνεργάτης από το 2016 έως σήμερα με την φιλαρμονική ορχήστρα Κορίνθου Εκτός από την κλασσική μουσική ασχολείται με την ελληνική παραδοσιακή μουσική ( Μακεδονία). Έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό και ομογένεια ( Σικάγο, Ρουμανία, Αγγλία κ.α.).
Έχει συνεργαστεί με καταξιΩμένους αρχιμουσικούς, μουσικούς και τραγουδιστές όπως Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Πασχάλης, Γιάννης Βογιατζής Νίκος Φιλιππίδης, Χρόνης Α’ι’δονίδης , Βαγγέλης Δημούδης κ.α. Έχει συνεργαστεί με το Λύκειο Των Ελληνίδων και παραρτήματα του, με το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση για την διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής και χορών σε παραστάσεις όπως και με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα






Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιάτο. Ξεκίνησε μαθήματα στο ταμπούρο σε ηλικία 6 ετών ως μαθητευόμενος στην Φιλαρμονική Κιάτου υπό την διεύθυνση του Νικήτα Σπούλου και αργότερα συνέχισε με πνευστά (Τζένις, φλικόρνο). Συμμετείχε σαν ντράμερ σε τοπικές μπάντες και σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα σε τοπικά νυχτερινά κέντρα.Το1995 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σπανό στην «Οδό Αριστοτέλους» στο Κιάτο. Παράλληλα ξεκίνησε σπουδή στα drums με δάσκαλο τον Γιώργο Μεταλληνό στο RHYTHM SECTION INSTITUTE. Αφού τελείωσε την Μουσική σχολή, συνέχισε κατά την περίοδο 2000 έως 2010, μαθήματα στα drums με τους Γιώργο Τρανταλίδη, Σπύρο Παναγιωτόπουλο, Στέφανο Δημητρίου, Γιάννη Σταυρόπουλο, Νίκο Σιδηροκαστρίτη και Κώστα Αναστασιάδη. Επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια με τους David Garibaldi, Thomas Lang, Jojo Mayer, Steve Smith και Dom Famularo. Από το 1998 έως το 2010 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Πλούταρχο στο νυχτερινό κέντρο «Αθηναία» στο Κολωνάκι, με τον Τάκη Ζαχαράτο και τον μαέστρο Νίκο Δανίκα, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας σε συνεργασία με την Μόρφω Τζαϊρέλη και τον Μιχάλη Άνθη, με την Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Λάμπρο Καρελά στη Μουσική Σκηνή «13 Φεγγάρια», συμμετείχε στη Ζωντανή Ηχογράφηση του Δίσκου «13 Φεγγάρια Live» με την Αναστασία Μουτσάτσου και την Μαρίνα Σκιαδαρέση, όπως και σε συναυλίες και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. (Μουσική σκηνή Υδρόγειος στη Θεσσαλονίκη, Μύλος Θεσσαλονίκης, Μύλος Λάρισας, Μουσική Σκηνή ΜΕTRO).Επίσης συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μαργαρίτη, με τον Γιάννη Σπανό στην Μουσική Σκηνή ΜΑΡΚΙΖΑ στο Κιάτο, με την Κατερίνα Κούκα στην Πλάκα και στη Μουσική Σκηνή Μέδουσα, όπως και σε καλοκαιρινές συναυλίες στην Ελλάδα και στο Ισραήλ. Επίσης συνεργάστηκε με τον Τάκη Σούκα, τον Μιχάλη Δημητριάδη, και την Κωνσταντίνα. Το 2009 διορίστηκε στην Φιλαρμονική Κορίνθου.
Το 2011 έως σήμερα συμμετέχει στην Λαϊκή Ορχήστρα Δήμου Κορινθίων σε διάφορες εμφανίσεις στον Νομό Κορινθίας πλαισιώνοντας καλλιτέχνες όπως οι: Θανάσης Πολυκανδριώτης, Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Λέκκας. Έχει διδακτική εμπειρία ως καθηγητής Drums από το 2003 έως σήμερα, στη Φιλαρμονική Κορίνθου, στον Μουσικό Σύλλογο «Ορφέας» στις Κρήνες Κορινθίας, στο Κορινθιακό Ωδείο, στο Ωδείο Ίλιον, καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα.






Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας και τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στην Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ – πτυχίο 1996), ενώ είχε σημαντική παρουσία στη ρεμπέτικη μουσική σκηνή της πόλης τραγουδώντας και παίζοντας τρίχορδο μπουζούκι και λαϊκή κιθάρα επί δεκαετίας (1989 – 2000). Απέκτησε το πτυχίο της βυζαντινής μουσικής (1997) και το δίπλωμα (1999) από το Ωδείο ΄΄Πεντάγραμμο΄΄ στην ίδια πόλη. Ξεκινώντας τις σπουδές του στο ούτι με δασκάλους του τον Ζιάντ Ραντζάμπ και Χάικ Γιαζιτζιάν πέρασε στην μουσικολογία (ΠΑΜΑΚ) συνεχίζοντας τη μελέτη στο ούτι με τον Κυριάκο Ταπάκη και Θύμιο Ατζακά. Σπούδασε λαούτο με τον Χρήστο Ζώτο, ταμπουρά – θεωρητικά Ανατολικής μουσικής με τους Ν. Γράψα και Α.Καψοκαβάδη και απέκτησε το πτυχίο παραδοσιακής μουσικής (δεξιοτεχνία ταμπουρά – πτυχίο μη αναγνωρισμένο από το ΥΠΠΟ) από το ωδείο ‘’Φόρμιγξ΄΄ Μοσχάτο (1993-2005).
Παρακολούθησε μαθήματα εκτέλεσης – έκφρασης του βυζαντινού μέλους και ορθοφωνίας με τον τέως πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Λ. Αστέρη, όπως και μαθήματα έρευνας και διδασκαλίας του Βυζαντινού, Μεταβυζαντινού και Παραδοσιακού Μουσικού Ρεπερτορίου με τους Δ. Σουρλαντζή, Χ. Ταλιαδώρο, Δ. Νεραντζή και Ι. Καϊμάκη (1999-2000). Επιμορφωτής και επιμορφούμενος ποικίλων σεμιναρίων με θέμα την έρευνα και διδασκαλία του ρεπερτορίου της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακού τραγουδιού, όπως και τη διδασκαλία παραδοσιακών οργάνων, δημιούργησε και οργάνωσε αντίστοιχα τμήματα εκμάθησης σε ωδεία, μουσικές σχολές, δήμους – πολιτιστικά κέντρα και συλλόγους, διδάσκοντας όλα τα παραπάνω (1998-2019). Επί μακρόν χοράρχης στη δημιουργία οργάνωση και διδασκαλία χορωδιών παραδοσιακού τραγουδιού και εκκλησιαστικών ύμνων, ξεχώρισε με τις ερευνητικές του δραστηριότητες και στη βυζαντινή μελουργία, ενώ συμμετείχε σε ηχογραφήσεις μουσικών οπτικών δίσκων [CD] εκκλησιαστικών ύμνων με βυζαντινούς χορούς, όπως και με εμφανίσεις σε ΜΜΕ (1995 έως και σήμερα). .
Εμπειροτέχνης αλλά παράλληλα μελετητής – ερμηνευτής στο ρεμπέτικο και στην λαϊκή κιθάρα, τζουρά, μπαγλαμά (τα οποία και διδάσκει), κοινοποίησε την παρουσία του με αξιόλογους συνεργάτες από το Πρώτο και Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ σε αφιερωματική σειρά εκπομπών για το ρεμπέτικο. Επιμελείται, ενορχηστρώνει και συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις ΄΄Λειτουργία κάτω απ΄την ακρόπολη΄΄ Νικηφόρου Βρεττάκου, Πολιτιστικός σύλλογος ΄΄Λύσσιπος΄΄ – Κιάτο, ΄΄Εκκλησιάζουσες΄΄ Αριστοφάνη, Εθνικό θέατρο – Επίδαυρος. Σημαντικές οι συνεργασίες του με εξαιρετικούς μουσικούς, όπως με την αείμνηστη συνεργάτιδα και δασκάλα του, Δόμνα Σαμίου, όταν ο ίδιος επιμελήθηκε μια από τις πιο αξιόλογες μουσικές παραστάσεις προς τιμήν της στο πνευματικό κέντρο Χαϊδαρίου με σκωπτικά τραγούδια της αποκριάς, όπου εισηγήθηκε ο πρύτανης της Παντείου Βασίλης Φίλιας. Ο τοπικός τύπος αναφέρθηκε σε αυτήν ως την καλύτερη της περιόδου εκείνης.
Υπηρετεί ως καθηγητής παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα μουσικά σχολεία από το 2004 έως σήμερα, ενώ δραστηριοποιείται με αξιόλογους μουσικούς και σχήματα τόσο σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, όσο σε παραστάσεις χορευτικών συλλόγων, παραδοσιακές εκδηλώσεις και διάφορες παραγωγές – παρουσιάσεις ποικίλου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Τη φετινή χρονιά κατευθύνεται στην ολοκλήρωση αξιόλογου ερευνητικού έργου στη Βυζαντινή Μελουργία, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας εγχειριδίου για διδασκαλία στα παραδοσιακά όργανα, ούτι, λαούτο, ταμπουρά, σκοπεύοντας την έκδοση – μεθόδου διδασκαλίας για τον Ταμπουρά, ως όργανο αναφοράς της ελληνικής – βυζαντινής παραδοσιακής μουσικής. Συνεχίζει μέχρι σήμερα να έχει ενεργό δράση στον μουσικό χώρο μετά και τη δημιουργία του μουσικού σχήματος ΄΄Σμιγάδι΄΄ [(2017) https://www.facebook.com/smigadi/ ] με ποικίλη δραστηριότητα σε πρωτότυπες μουσικές παραγωγές και αφιερώματα, δισκογραφία και εμφανίσεις σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.


Η Κάτια Πάσχου, υψίφωνος, θεατρολόγος της Φιλοσοφικής Αθηνών και απόφοιτος του Mannes College of Music της Νέας Υόρκης, έχει επίσης σπουδάσει υποκριτική στο Transformational Acting Studio της Sande Shurin στην Νέα Υόρκη. Ξεχώρισε από τα πρώτα της βήματα ως εξαιρετικό ταλέντο πρωταγωνιστώντας, μαθήτρια ακόμα, ως Σταχτοπούτα του Rossini σε παραγωγή της παιδικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και λίγο αργότερα με δίπλωμα μονωδίας από την τάξη του Τζων Μοδινού και υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Το 2008 έδωσε το επίσημο ατομικό της ρεσιτάλ στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης ως νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού Artists International Presentations, και το 2010 επαναπατρίστηκε, συνεχίζοντας τη μελέτη ρόλων ρπερτορίου με τη Ζανετ Πηλού, και από τότε σηματοδοτείται και η ενεργός δράση της ως σολίστ με βάση την Αθήνα σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο και σε ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
Ως διδάσκουσα φωνητικής έχοντας παρακολουθήσει το πρόγραμμα Yoga Teacher Training της Yogacademy έχει εξειδικευτεί στην τεχνική της αναπνοής τραγουδιού, ενώ στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος νέων καλλιτεχνών «The Katia Paschou Project» έχει αναπτύξει μια δική της μέθοδο πάνω στην ερμηνεία, σκηνική παρουσία και το περφόρμανς.
Ως σολίστ έχει πρωταγωνιστήσει στην Εθνική Λυρική Σκηνή με ρόλους όπως: Musetta (La Bohème/Puccini), Valencienne (Εύθυμη Χήρα/Lehàr), Adele (Νυχτερίδα/Strauss), Papagena (Μαγικός Αυλός/Mozart). Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει επίσης κλασικά έργα όπως το Stabat Mater του Pergolesi, το Requiem του Mozart, αλλά και σύγχρονα όπως The Turing Opera του William Antoniou, A short Story του Ιωσήφ Παπαδάτου, το Τραγούδι της Λητώς των Μωραΐτη – Παπαγεωργίου, τα δύο τελευταία γραμμένα για την ίδια. Οι κύριες εμφανίσεις της στο εξωτερικό περιλαμβάνουν τους ρόλους της Violetta στην Traviata του Verdi στο Καναδά και της Susanna στους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart στο Τορίνο, καθώς και μια μεγάλη σειρά συναυλιών στην Ισπανία, Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια. Έχει επίσης συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ, Ναυπλίου, Κυκλάδων, Σαντορίνης, Δημήτρια και έχει δώσει ρεσιτάλ δίπλα στο διεθνούς φήμης μπάσο Δημήτρη Καβράκο, με το οποίο μελετά τεχνική από το 2015.
Με όραμα τη διεύρυνση του κοινού της όπερας έχει δημιουργήσει παραστάσεις κλασικής μουσικής, όπως «Τρεις Σοπράνο στο Τσάι μου», εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιδρύμα Θεοχαράκη, όπως «Συμμετοχική Όπερα» και έχει παρουσιαστεί ως Tedx Speaker-Performer στη διεθνή διοργάνωση Tedx Athens 2012 the ones who do, με θέμα ομιλίας «Πώς να δεις την όπερα πιο «cool». Συνεργάζεται ως σολίστ με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα από το 2020 και από το 2022 διδάσκει φωνητική στο Καλογεροπουλειο Ωδείο. www.katiapaschou.com
Ο Νικόλαος Φουντουκίδης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη Αττικής το 1990. Το 2012 πήρε το δίπλωμα κιθάρας
με βαθμό “Άριστα”, με καθηγητή τον Δημήτρη Κοτρωνάκη. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ιόνιο
Πανεπιστήμιο με καθηγητές τον Κώστα Κοτσιώλη και την Κορίνα Βουγιούκα, όπου πήρε πτυχίο μουσικών
σπουδών με ειδίκευση στην κλασική κιθάρα με βαθμό “Άριστα”. Απέκτησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην κιθάρα με βαθμό “Άριστα” με καθηγήτρια την Κορίνα Βουγιούκα. Σπούδασε
Αρμονία και Αντίστιξη με καθηγητή τον Γεώργιο Σιωρά στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε
διαγωνισμούς κιθάρας στην Ελλάδα όπου έχει αποσπάσει βραβεία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με
καταξιωμένους κιθαρίστες όπως Hubert Kapel, Ricardo Gallen, Marco Tamayo, Marcin Dylla, Aniello Desiderio,
Roland Dyens κ.α. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε χώρους όπως το Διεθνές Ωδείο Αθηνών, ο ιερός ναό Αγίου Φραγκίσκου
Κέρκυρας, η Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Επίσης είναι πτυχιούχος
του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε ωδεία και στη δημόσια
εκπαίδευση και εργάζεται ως καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.
Ο Παναγιώτης Σιωράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλαρινέτο με τον Ευστάθιο Κιοσόγλου με τον οποίο και πήρε το δίπλωμά του το 2005. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα με τους Ronald van Spaendonck, Stanley Drucker, Claude Faucompre κ.ά. Από νωρίς ασχολήθηκε με το μπάσο κλαρινέτο στο οποίο μαθήτευσε με τον Armand Angster. Ήταν ιδρυτής και διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλαρινέτου (Αθήνα 2008, Ναύπλιο 2010). Δραστηριοποιείται κυρίως στη σύγχρονη σκηνή όπου έχει πολλές πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις έργων. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής Φ Faos Ensemble και του Terra EnsembleTrio. Διδάσκει στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας.
Η Ιζαμπέλα Χατζηίωάννου είναι Διπλωματούχος Βιόλας και Πτυχιούχος Βιολιού, Πιάνου και Αρμονίας!
Είναι ακόμη απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Περιφερειακών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου (τάξη Ελένης Καράκογλου) , Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας (τάξη Θεόφιλου Βουτσινά) με βαθμό Άριστα από το Ωδείο Αιγάλεω, και Πτυχίου Βιολιού με βαθμό Άριστα (τάξη Κων/νου Σταυρίδη, Δημοτικό Ωδείο Θήβας),καθώς και Διπλώματος Βιόλας με βαθμό Άριστα (τάξη Ηλία Σδούκου, Ωδείο Ορφείο Αθηνών).
Ως μουσικός ορχήστρας, έχει συμμετάσχει σε ποικίλα μουσικά σύνολα και ορχήστρες, όπως την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΑΣΟΝ, την ορχήστρα δωματίου Μικρή ΑΣΟΝ, την Camerata Junior, την Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων ΦΙΛΟΝ, την ορχήστρα εγχόρδων FLEX string ensemble του Ωδείου Αθηνών, το νεανικό κουαρτέτο εγχόρδων FourTe, καθώς και σε συναυλίες σε συνεργασία με την Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών και την μπάντα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Με πάνω από 50 συναυλίες τα τελευταία χρόνια σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εναλλακτική Σκήνη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα Προπύλαια του Παν/μίου Αθηνών, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση κ.ά., καθώς και με συμμετοχή σε σεμινάρια και διεθνη φεστιβαλ μουσικής δωματίου, δραστηριοποιείται συνεχώς στο χώρο της κλασσικής μουσικής, της συμφωνικής ορχήστρας και των συνόλων μουσικής δωματίου.
Ως καθηγήτρια έχει συνεργαστεί με το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς, την Ακαδημία Μουσικής και Τεχνών Λιβαδειάς – Ωδείο Ιωνικός Ρυθμός,καθώς και με Μουσικές σχολές σε Αθήνα και Πειραιά.
Διδάσκει βιολί, βιόλα πιάνο, θεωρητικά και μουσική δωματίου στην Μουσική Σχολή ‘ΗΧΟΧΡΩΜΑ’ Αυλώνος, στην Μουσική Σχολή ‘Νέα Μορφή’’ Περιστερίου και στο Ωδείο ‘ΗΧΩ’ Πετρουπόλεως.
Καθηγητές Τμημάτων
