Καθηγητές

Οι καθηγητές μας, σπουδαίοι μουσικοί και καλλιτέχνες έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν το πνεύμα και το όραμα του Νικόλαου Καλογερόπουλου στη νεολαία της Κορινθίας. Η πλούσια καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και η υψηλή παιδαγωγική τους επάρκεια εγγυώνται την ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου σπούδασε Πιάνο με την Έφη Αγραφιώτη, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαθήτευσε ακόμη κοντά στους Michel Merlet, Θεόδωρο Αντωνίου και Γιάννη Τερεζάκη. Έχει ασχοληθεί με την Jazz και τον αυτοσχεδιασμό ενώ διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε Ωδεία της Αθήνας. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Καλογεροπούλειου Ιδρύματος και Αντιπρόεδρος του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχικού «Η ΕΥΤΕΡΠΗ». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Σύνθεσης (“Σύνθεση Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής”) Master of Music Composition-MMus από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή τον Ιωσήφ Παπαδάτο με τον οποίο συνεχίζει τις διδακτορικές σπουδές του στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Πιστοποιημένος καθηγητής μουσικής στο ABRSM (Εισαγωγικό Σύστημα Βρετανικών Πανεπιστημίων) και ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «τα Μουσικά», μόνιμος συνεργάτης του διαδικτυακού περιοδικού TAR (www.tar.gr ), αρθρογράφος στην εφημερίδα «Δημοκρατία» καθώς και παραγωγός στο ελληνικό ραδιόφωνο. Διετέλεσε υπεύθυνος Μουσικού Τμήματος και υπεύθυνος φωνητικών και οργανικών συνόλων των Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ». Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει επίσης δημιουργήσει πολλά παιδικά και εφηβικά χορωδιακά και ενόργανα σύνολα σε σχολεία και ωδεία του Ελληνικού χώρου. Η συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα για πιάνο, μουσικής δωματίου αλλά και συμφωνικής μουσικής καθώς και κινηματογραφική μουσική. Παράλληλα ασχολείται με την ενορχήστρωση και την jazz arrangement έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμφωνικές μεταγραφές, αλλά και τη δημιουργία αντίστοιχων μικρών συνόλων στα οποία συμμετέχει ως μαέστρος και πιανίστας. Εκατό και πλέον τίτλοι έργων του συνθέτη περιλαμβάνονται στις επίσημες προσκτήσεις της Μεγάλης Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ οι διεθνείς διαδικτυακοί οίκοι Sheetmusicplus και MusicaNeo έχουν αναλάβει την έκδοση τους. Το 2018 το εκπροσώπησε την Ελλάδα στις Παγκόσμιες Μουσικές Μέρες της Διεθνούς Εταιρείας για τη Σύγχρονη Μουσική στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής του Πεκίνου. Έργα του έχουν ερμηνευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Los Angeles, Boston, Philadelphia, Chicago, Hague, Aveiro, Poznan, Nairobi, Λευκωσία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτμος, Κωνσταντινούπολη) από διακεκριμένους καλλιτέχνες. Έχει επίσης στο ενεργητικό του δισκογραφήσεις έργων του καθώς και συμμετοχή σε δισκογραφήσεις Ελληνικών και ξένων εταιριών και ιδρυμάτων. Προσωπικός διαδικτυακός τόπος: www.panagiotistheodossiou.com

Καθηγητές Ωδείου

Γεννήθηκε στο Λουτράκι. Είναι διπλωματούχος τρομπέτας του ωδείου ¨ ΑΙΓΑΛΕΩ ¨ από το 2002 με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Ρίζο.
Πτυχιούχος Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων του ωδείου ¨ ΗΧΩ ¨ από το 2020 με καθηγητή τον Γεώργιο Οικονόμου. Η ενασχόληση και η αγάπη του για τη μουσική ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε από την φιλαρμονική του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας με αρχιμουσικό τον Κωνσταντίνο Σαμο’ί’λη και καθηγητή τρομπέτας τον Κωνσταντίνο Ρίζο όπου και συνέχισε τις σπουδές του μαζί του.
Είναι ιδρυτικό μέλος της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας της Ο.Λ.Μ.Ε. όπως επίσης ιδρυτικό μέλος της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας του 3ου προγράμματος της Ε.Ρ.Α. Υπήρξε μουσικός της φιλαρμονικής του δήμου Κερατσινίου από το 1999 έως το 2010 Καθηγητής χάλκινων και υπαρχιμουσικός στη φιλαρμονική Περαχώρας. Συνεργάτης από το 2016 έως σήμερα με την φιλαρμονική ορχήστρα Κορίνθου Εκτός από την κλασσική μουσική ασχολείται με την ελληνική παραδοσιακή μουσική ( Μακεδονία). Έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό και ομογένεια ( Σικάγο, Ρουμανία, Αγγλία κ.α.).
Έχει συνεργαστεί με καταξιΩμένους αρχιμουσικούς, μουσικούς και τραγουδιστές όπως Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Πασχάλης, Γιάννης Βογιατζής Νίκος Φιλιππίδης, Χρόνης Α’ι’δονίδης , Βαγγέλης Δημούδης κ.α. Έχει συνεργαστεί με το Λύκειο Των Ελληνίδων και παραρτήματα του, με το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση για την διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής και χορών σε παραστάσεις όπως και με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι. Ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρικό μπάσο σε ηλικία 16 ετών σε τοπικά γκρουπ. Ο Βασίλης Μπαξεβανάκης ήταν ο πρώτος του δάσκαλος και μαθήτευσε δίπλα του κάνοντας για τρία χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα. Σπουδάζοντας αργότερα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τα ιδιαίτερα μαθήματα μπάσου. Αυτή τη φορά και για δυο χρόνια ο δάσκαλος του θα είναι ο Δημήτρης Γουμπερίτσης. Το αποτέλεσμα αυτής της μαθητείας θα είναι η συμμετοχή του στο φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών (ως 24 ετών) της Μεσογείου στη Βαλένθια της Ισπανίας ως μέλος του γκρουπ του συνθέτη Νίκου Γεωργάκη. Κάνοντας κάποια ιδιαίτερα μαθήματα και σεμινάρια με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και το Γιώργο Ζικογιάννη θα μελετήσει διάφορα μουσικά στυλ όπως pop, rock, blues, jazz, latin. Θα αποτελέσει ενεργό μέλος του jazz workshop του Δήμου Λουτρακίου με επικεφαλής τον εξαιρετικό ντράμερ Γιάννη Σταυρόπουλο από το 2000-2005. Συνεργάστηκε δισκογραφικά με τον Φοίβο Δεληβοριά στο άλμπουμ ΕΞΩ καθώς και στο διπλό ζωντανό άλμπουμ «ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ» Επίσης συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μίχα με τίτλο «ΑΔΗΛΟΣ ΤΟΠΟΣ». Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία παραδίδοντας μαθήματα στη Μουσική Σχολή Λουτρακίου.
Γεννήθηκε στην Κύπρο όπου άρχισε μαθήματα βιολιού με καθηγητή τον Θέμη Χριστοδούλου. Σε ηλικία μόλις 16 χρονών απέκτησε το δίπλωμα βιολιού LRSM με διάκριση. Στη συνέχεια μετέβη στην Αμερική, στο Eastman School of Music του Πανεπιστημίου του Rochester, όπου μελέτησε βιολί με το διάσημο βιολονίστα Oleh Κrysa. Ακολούθως παρακολούθησε μαθήματα με τov Prof. Gunter Pichler του Alban Berg Quartet. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία πλάι στο διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή Στέλιο Καφαντάρη. Το 1998 με καθηγητή τον Στέλιο Καφαντάρη πήρε δίπλωμα σολίστ από το Ωδείο Άλεξ Τουρνάισεν με Άριστα παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο. Παράλληλα έγινε δεκτός στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης στη Γερμανία με καθηγητή τον Prof. Nachum Εrlich για μεταπτυχιακό στο σολιστικό τομέα απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα . Μετέπειτα συνεχίσε τις σπουδές του δίπλα στο μεγάλο σολίστ Prof. Gracia Arutunjian στην Ακαδημία Βιολιού Crescendo στη Γερμανία.[/caption] Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και δίνει ρεσιτάλ στην Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης έχει στενή συνεργασία με την Κρατική Ραδιοτηλεόραση Κύπρου (ΡΙΚ). Ήταν μέλος της Ορχήστρας Χαϊδελβέργης της Γερμανίας και τακτικός συνεργάτης της Ορχήστρας Δωματίου Βietigheim της Γερμανίας. Συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου ως εξάρχων, την Ορχήστρα Νέων Μεσογείου, το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, την Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Καμεράτα και την Oρχήστρα Δωματίου Ε.Λ.Σ. Σήμερα κατέχει τη θέση του εξάρχοντα της Ορχήστρας της Εθvικής Λυρικής Σκηvής (Ε.Λ.Σ.).
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Προέρχεται από μουσική οικογένεια ,εγγονή του βιολιστή και συνθέτη Κώστα –Νότη Σαντοριναίου. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Μαρίνας Λαμπρινούδη και πήρε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και δικαίωμα δεξιοτεχνίας και στη συνέχεια Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Παρακολούθησε σεμινάρια με εξαιρετικούς πιανίστες και παιδαγωγούς όπως τον DuoGanev, AlainLefevre , GermainMounier κ.α. Ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία του οργάνου από το 1990. Αρχικά στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Γλυφάδας) και στη συνέχεια και σε άλλα παραρτήματα. Παράλληλα αναλαμβάνει πιανιστικές συνοδείες σε πτυχία και διπλώματα πιάνου εγχόρδων και πνευστών καθώς και συνοδεία σε τραγουδιστές μονωδίας και χορωδίας ,σε πολλά ωδεία της Αθήνας. Έχει εμφανιστεί σε έργα μουσικής δωματίου και μικρών συνόλων.
Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 9 ετών στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη της Λέλας Παντελοπούλου. Στα 14 πήρε για πρώτη φορά μέρος στους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας, όπου διακρίθηκε και γνώρισε τη διακεκριμένη πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, με την οποία συνέχισε τις σπουδές της. Πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Ειδική Διάκριση” στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου και μετέπειτα το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο” στο Ωδείο Ηχώ. Παράλληλα πήρε τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και κάτοχος “Master of Arts” με ειδίκευση “Piano Performance” του University of Indianapolis. Σπούδασε επίσης στην “Ecole Normale de Musique de Paris(Alfred Cortot)” με καθηγήτριες αρχικά την Ναταλία Μιχαηλίδου κι έπειτα στο Παρίσι με την Cecile Hugonnard-Roche. Παράλληλα στο Conservatoire Claude Debussy ασχολήθηκε με τη Συνοδεία πιάνου, Μουσική Δωματίου και Πιάνο με καθηγητές τους Jean-Louis Caillard και Jean-Francois Hatton. Συμμετείχε ενεργά σε Masterclasses πιάνου στην Ελλάδα και εξωτερικό των: Borislava Taneva, Lilia Bojadjieva, Rudolf Buchbinder(Ελβετία), Andras Kemenes, Βernard Ringeissen, Άρη Γαρουφαλή, Γιώργου Μάνεση, Orsolya Szabo, Δημήτρη Τουφεξή, David Lively, Mikhail Voskressensky(Παρίσι), Λάμπη Βασιλειάδη, Hideyo Harada, V.Viardo. Έχει αποσπάσει 1α Βραβεία σε Διαγωνισμούς Πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες κλασικής μουσικής στην Ελλάδα,τη Γαλλία και τη Γερμανία ερμηνεύοντας σολιστικά έργα πιάνου και έργα μουσικής δωματίου, ενώ συνέπραξε με την Ορχήστρα της “Academie des Jeunes Solistes” της πόλης Mezin(Γαλλία) και την Ορχήστρα ΑΣΟΝ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου. Εργάζεται ως Καθηγήτρια πιάνου, Συνοδός πιανίστα και δασκάλα μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία.
Ο Δημήτρης Μαύρος γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους το 1984 όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Γιώργο Μπουλαζέρη στο δημοτικό ωδείο Αγίων Αναργύρων, απ ΄όπου αποφοίτησε το 2014,παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο». Τα τελευταία τρία χρόνια συνεχίζει τις σπουδές του στην κιθάρα σε μεταδιπλωματικό επίπεδο κοντά στον σολίστα, συνθέτη και δάσκαλο Κώστα Γρηγορέα .Τον Ιούνιο του 2016 παίρνει πτυχίο ειδικού αρμονίας ενώ σήμερα συνεχίζει τα ανώτερα θεωρητικά (αντίστιξη) στο ωδείο Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών (τάξη Γιώτας Ανδρίκουλα) Έχει μελετήσει τζαζ αρμονία με τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου και τζαζ κιθάρα με τον Απόστολο Γκόλια. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε χώρους όπως το ιωνικό κέντρο, το πυθαγόρειο αμφιθέατρο, το πνευματικό κέντρο Σπύρος Αποστόλου, το ιταλικό μορφωτικό ινστιτούτο, το ινστιτούτο γκαίτε κ.α. Έχει συνεργαστεί με τη μεσόφωνο Άννα Μουζάκη παρουσιάζοντας τραγούδια από την αναγέννηση μέχρι τον 20ό αιώνα, ενώ το 2017 έκανε την πρώτη ηχογράφηση του έργου «Cavatina» του Κυριάκου Τζωρτζινάκη, το οποίο και παρουσίασε διαδικτυακά. Είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Καλογεροπούλειο Ωδείο Κορίνθου, το Πεντατονικό Ωδείο Αγίων Αναργύρων και τη μουσική σχολή Ηχόχρωμα. Για τον Δημήτρη Μαύρο έστειλε επιστολή ο Δάσκαλός του Κώστας Γρηγορέας: “Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα, πως ο μαθητής μου στις μεταδιπλωματικές σπουδές κιθάρας Δημήτρης Μαύρος, πρόκειται να διδάξει ως καθηγητής στο Ωδείο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου. Πρόκειται για έναν σοβαρό και χαρισματικό μουσικοπαιδαγωγό και σολίστ της κιθάρας, με ευρύ φάσμα γνώσεων, ενδιαφερόντων και ικανοτήτων. Είμαι σίγουρος πως η συνεργασία του με το Ωδείο σας θα είναι υποδειγματική.” Με εκτίμηση, Κώστας Γρηγορέας (κιθαριστής, συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)

Ο Παναγιώτης Παπαθανασίου διδάσκει Drums κ προετοιμάζει τους μαθητευόμενους για τις εξετάσεις της διεθνούς πλατφόρμας πιστοποίησης διπλωμάτων RSL Awards RockSchool της οποίας το Καλογεροπούλειο Ωδείο είναι πιστοποιημένος συνεργάτης.

6ος χρόνος δυνατής συνεργασίας με πολλές επιτυχίες!!!

Ο Παναγιώτης Παπαθανασίου έχει γεννηθεί στην Κόρινθο και είναι κάτοχος διπλώματος του προγράμματος ROCKSCHOOL Ltd (Grade 8), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Lab Camp (Chris Coleman, Mike Johnston, Mike Kapilidis Derek Roddy, George Kollias, Horacio Hernandez, Gergo Borlai, Richard Spaven, Mike Dolbear, Eric Moore, Dali Mraz, Dave DiCenso, Chus Gancedo, Marco Minnemann, Marko Djordjevic). Με πολύ ενδιαφέρον προσφέρει την τεχνογνωσία του σε μικρές και μεγάλες ηλικίες αποκαλύπτοντας τα μυστικά της μουσικής τέχνης των Drums.

Η Ελένη Νικολαΐδη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και πήρε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα, Ά Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης (τάξη Μ. Λαμπρινούδη), Πτυχίο Φούγκας με Άριστα (τάξη Π. Κούκου) και Ειδική Διάκριση στη Μουσική Δωματίου (τάξη Σπύρου Στεργίου). Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορία Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναισυνεργαζόμενηπιανίστατης Camerata Europea καιτης Metropolitan Symphony Orchestra of Athens. Έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών, κυρίως με έργα μουσικής δωματίου. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και συνοδεύει έγχορδα, πνευστά, κρουστά και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών.
Ο Στέφανος Χατζηαναγνώστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986. Έχει πτυχίο φλάουτου με βαθμό Άριστα παμψηφεί από το Δημοτικό Ωδείο Θήβας (τάξη Λίζας Καλαφάτη). Παρακολούθησε σεμινάρια για την διδασκαλία του φλάουτου, αλλά και τον αυτοσχεδιασμό, μελετώντας παράλληλα την τζαζ και έθνικ μουσική με επίκεντρο το φλάουτο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα και με την συγγραφή βιβλίων με μουσικό περιεχόμενο για φλάουτο αλλά και για άλλα πνευστά. Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο ως σολίστ φλάουτου στην παράσταση «Αμύντας» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, και ως Α’ φλάουτο στην όπερα «Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του μικροαστού» (Kurt Weill/Bertolt Brecht). Είναι ενεργό μέλος των ”Alcedo Folk band”, με πλούσια παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και με ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα για σχολεία. Επίσης είναι μέλος του συνόλου έθνικ/τζαζ/μουσικής δωματίου “Gitante”. Συνεργάζεται επί σκηνής για πολλά χρόνια με την σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και τον σολίστ της φυσαρμόνικας Μάνο Αβαράκη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως φλαουτίστας αλλά και ενορχηστρωτής με πολλές συνεργασίες (Μίλτος Πασχαλίδης, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Παντελής Θαλασσινός, Ερωφίλη, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Αντώνης Μιτζέλος κ.α.). Μετράει πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσίες όπως το «Αλάτι της γης» της ΕΡΤ1 και τα ERT sessions του Δεύτερου Προγράμματος. Επίσης έχει έντονη παρουσία στη δισκογραφία σαν ενορχηστρωτής αναλαμβάνοντας πολλές δισκογραφικές παραγωγές κυρίως στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Εργάζεται στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Θήβας και διδάσκει κλασικό φλάουτο και αυτοσχεδιασμό σε διάφορα Ωδεία κυρίως στην Αθήνα.
Ο Κωνσταντίνος Ρίσκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Πήρε πτυχίο κλασικής κιθάρας στο εθνικό ωδείο Νίκαιας υπό τη διδασκαλία του Κων/νου Απέργη με βαθμό Άριστα το 2012. Ολοκλήρωσε τις διπλωματικές σπουδές το 2014 υπό την διδασκαλία του Μιχάλη Σουρβίνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερων θεωρητικών με τον Κωνσταντίνο Τσιλίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής προπαιδείας. Έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας σε συναυλίες, εκδηλώσεις και σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Έχει συμμετάσχει απ’ το 2013 ως σαξοφωνίστας (άλτο) στη φιλαρμονική του δήμου Σικυωνίων. Από το 2012 παραδίδει μαθήματα κιθάρας. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις. Συμμετέχει στην θεατρική ομάδα ”Θέατρο σε Φόρμα” με τελευταία παράσταση την σεζόν 2016-2017 τη θεατρική απόδοση του Μικρού Πρίγκηπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Ξεκίνησε βιολοντσέλλο σε ηλικία 8 ετών με τον Δ. Γούζιο. Συνέχισε με τους Π. Ρεμπούτσικα και Μ. Κισλίτσινα από την τάξη της οποίας πήρε Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο”. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κρατική Ακαδημία Πάντσο Βλαντιγκέροβ στη Σόφια με τον καθηγητή Α. Κράστεβ, αποκτώντας δίπλωμα Bachelor, καθώς επίσης και μεταπτυχιακό τίτλο Master με την υποτροφία του Ιδρύματος Μαρία Κασιμάτη. Έχει εργαστεί στην Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στα Μουσικά Σύνολα ΔΕΗ, στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην Ορχήστρα Ποικίλης και Σύγχρονής Μουσικής της ΕΡΤ,στην Σ.Ο νέων Ψυχικού, στην Ορχήστρα των Χρωμάτων,στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σε μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ. Είναι ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου Quattro Elementi με το οποίο, καθώς και με αρκετά άλλα σχήματα, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.Επίσης έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έργα νέων Ελλήνων συνθετών και συμμετείχε σε ηχογραφήσεις για διάφορα είδη μουσικής. Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Αθήνα, στη Βουλγαρία και στην ΠΓΔΜ. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ακαδημαϊκή Ορχήστρα της Σόφιας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Γκάμπροβο στη Βουλγαρία με την Καμεράτα του Γκάμπροβο καθώς και με την ορχήστρα νέων Ψυχικού. Στον πρώτο Ακαδημαϊκό Διαγωνισμό Βαθυχόρδων της Σόφιας απέσπασε το ειδικό βραβείο της Ένωσης Βουλγάρων Συνθετών. Διδάσκει στο μουσικό σχολείο Ιλίου και σε διάφορα ωδεία της Αθήνας.
Γεννήθηκε στη Μολδαβία {πρώην Σοβιετική Ένωση), από μητέρα δασκάλα και πατέρα μουσικό (καλλιτέχνη του ακορντεόν). Την υποχρεωτική της εκπαίδευση παρακολούθησε επτά χρόνια σε Μουσικό Σχολείο στην τάξη Βιολιού. Το 1983 {15 ετών), εισάγεται με εξετάσεις στο «Μουσικό Κολλέγιο», απ’ όπου αποφοίτησε μετά από τέσσερα χρόνια ολοκληρωμένων σπουδών, στις 30 Μαΐου 1987, με το ‘Πτυχίο – Ειδικότητα της καθηγήτριας Μουσικών Σχολών, Ωδείων – Καλλιτέχνιδας Ορχήστρας». Συνεχίζοντας τις σπουδές της, το 1988 εισάγεται με εξετάσεις στην «Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Μουσικής Παιδαγωγίας» του Κρατικού Πανεπιστημίου “ΑΙecυ Russo” του Υπουργείου επιστήμης και Παιδείας της Μολδαβίας. Μεταξύ άλλων μαθημάτων, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής τεχνικής – διεύθυνσης χορωδίας και αποφοίτησε μετά από πέντε χρόνια ολοκληρωμένων σπουδών, στις 23 Ιουνίου 1993, με το “Δίπλωμα – Μaster – Καθηγήτριας Μουσικής – Βιολιού”. . Ως δεύτερο όργανο σπούδασε υποχρεωτικό πιάνο. Στην Ελλάδα σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε με το “Πτυχίο -Ειδικότητα-Master- Διεύθυνσης Παιδικής – Σχολικής Χορωδίας”, ενώ παρακολούθησε μαθήματα με τους, Μ. Καλδή – Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου, Μ. Μελιγκοπούλου – επιστημονική συνεργάτιδα Ιονίου Πανεπιστημίου, Δ. Κτιστάκη – Διευθυντή χορωδίας της Ε.Ρ.Τ. κ’ με τους διεθνούς φήμης μαέστρους και μουσικοπαιδαγωγούς : Αντώνη Κοντογεωργίου (ΕΛΛΑΔΑ), Andre Tomaz (ΗΠΑ), Zimphira ΡοΙοz (ΡΩΣΙΑ), Dοreen Rao (ΚΑΝΑΔΑΣ) και Fred Sjοberg (Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Interkultur – ΣΟΥΗΔΙΑ). Στη Δημόσια εκπαίδευση στη Μολδαβία, δίδαξε 7 χρόνια βιολί στο Γυμνάσιο και Λύκειο «Μ. Εmιnescυ». Στην Ελλάδα δίδαξε βιολί. μουσική δωματίου και χορωδία στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου. Από το 2009 είναι μόνιμη καθηγήτρια μουσικής. Δίδαξε σε σεμινάρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 1998 στην Αθήνα διευθύνοντας σε σεμινάριο την “Παιδική Χορωδία Κόνταλυ’, και τον Ιούλιο του 2014 στο Ιόνιο Πανεπιστήμια διευθύνοντας στην “5η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδιών, διακρίνεται και αποσπά άριστες κριτικές από την καθηγήτρια Lenke Ιgο του Κονσερβατόριου Μπάρτοκ της Βουδαπέστης και τον Andre Tomas διευθυντή της χορωδίας και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Florίda (ΗΠΑ). Ως μέλος της ορχήστρας του Κρατικού Πανεπιστημίου ‘Αlecυ Russo”, συμμετέχει σε δεκάδες συναυλίες σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις Βαλτικές χώρες, στη Μόσχα, καθώς και στην Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τη Μαρία Φαραντούρη, την Έλλη Πασπαλά, το Μανώλη Μητσιά, τα Βασίλη Γισδάκη καθώς και με ωδεία, χορωδίες και σύνολα μουσικής δωματίου αξιόλογων καλλιτεχνών, όπως την πιανίστα και κορυφαία ενορχηστρώτρια Ιρίνα Βαλεντίνοβα (στενή συνεργάτιδα του Μ. Χατζιδάκι), την μαέστρο Ράζη Μαστροσάββα (βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών) την πιανίστα Τατιάνα Σαουλίδη (πρώην μόνιμη συνοδό της οπερέτας του Κιέβου), τη βιολονίστα Λούση Λιμόροβα (Α’ βιολί στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – από το κονσερβατoυάρ Τσάίκόφσκι Μόσχας), του φαγγοτίστα — συνθέτη και ποιητή Κώστα Νούσια, τον φλαουτίστα Θανάση Σκαρλάτο, τον βιολοντσελίστα της Ορχήστρας των χρωμάτων Βαγγελλη Νίνα (Αλβανία), τον κιθαρίστα Γιώργο Μουλουδάκη κ.α. παίρνοντας μέρας σε δεκάδες συναυλίες, μεταξύ αυτών στο θέατρο «Γιάννης Ρίτσος», στο «Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum», στο «Θέατρο Παλλάς Αθηνών», στο “Δημοτικό θέατρο Πειραιά”, στην «Παλιά Βουλή των Ελλήνων» και στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» υπό τη διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα Μαέστρου Μιλτιάδη Καρύδη. Για 6 συνεχή χρόνια είναι μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας Ανατολικής Αιγιαλείας και έχει την καλλιτεχνική ευθύνη του Χορωδιακού Φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο η χορωδία.

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας και τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στην Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ – πτυχίο 1996), ενώ είχε σημαντική παρουσία στη ρεμπέτικη μουσική σκηνή της πόλης τραγουδώντας και παίζοντας τρίχορδο μπουζούκι και λαϊκή κιθάρα επί δεκαετίας (1989 – 2000). Απέκτησε το πτυχίο της βυζαντινής μουσικής (1997) και το δίπλωμα (1999) από το Ωδείο ΄΄Πεντάγραμμο΄΄ στην ίδια πόλη. Ξεκινώντας τις σπουδές του στο ούτι με δασκάλους του τον Ζιάντ Ραντζάμπ και Χάικ Γιαζιτζιάν πέρασε στην μουσικολογία (ΠΑΜΑΚ) συνεχίζοντας τη μελέτη στο ούτι με τον Κυριάκο Ταπάκη και Θύμιο Ατζακά. Σπούδασε λαούτο με τον Χρήστο Ζώτο, ταμπουρά – θεωρητικά Ανατολικής μουσικής με τους Ν. Γράψα και Α.Καψοκαβάδη και απέκτησε το πτυχίο παραδοσιακής μουσικής (δεξιοτεχνία ταμπουρά – πτυχίο μη αναγνωρισμένο από το ΥΠΠΟ) από το ωδείο ‘’Φόρμιγξ΄΄ Μοσχάτο (1993-2005).
Παρακολούθησε μαθήματα εκτέλεσης – έκφρασης του βυζαντινού μέλους και ορθοφωνίας με τον τέως πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Λ. Αστέρη, όπως και μαθήματα έρευνας και διδασκαλίας του Βυζαντινού, Μεταβυζαντινού και Παραδοσιακού Μουσικού Ρεπερτορίου με τους Δ. Σουρλαντζή, Χ. Ταλιαδώρο, Δ. Νεραντζή και Ι. Καϊμάκη (1999-2000). Επιμορφωτής και επιμορφούμενος ποικίλων σεμιναρίων με θέμα την έρευνα και διδασκαλία του ρεπερτορίου της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακού τραγουδιού, όπως και τη διδασκαλία παραδοσιακών οργάνων, δημιούργησε και οργάνωσε αντίστοιχα τμήματα εκμάθησης σε ωδεία, μουσικές σχολές, δήμους – πολιτιστικά κέντρα και συλλόγους, διδάσκοντας όλα τα παραπάνω (1998-2019). Επί μακρόν χοράρχης στη δημιουργία οργάνωση και διδασκαλία χορωδιών παραδοσιακού τραγουδιού και εκκλησιαστικών ύμνων, ξεχώρισε με τις ερευνητικές του δραστηριότητες και στη βυζαντινή μελουργία, ενώ συμμετείχε σε ηχογραφήσεις μουσικών οπτικών δίσκων [CD] εκκλησιαστικών ύμνων με βυζαντινούς χορούς, όπως και με εμφανίσεις σε ΜΜΕ (1995 έως και σήμερα). .
Εμπειροτέχνης αλλά παράλληλα μελετητής – ερμηνευτής στο ρεμπέτικο και στην λαϊκή κιθάρα, τζουρά, μπαγλαμά (τα οποία και διδάσκει), κοινοποίησε την παρουσία του με αξιόλογους συνεργάτες από το Πρώτο και Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ σε αφιερωματική σειρά εκπομπών για το ρεμπέτικο. Επιμελείται, ενορχηστρώνει και συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις ΄΄Λειτουργία κάτω απ΄την ακρόπολη΄΄ Νικηφόρου Βρεττάκου, Πολιτιστικός σύλλογος ΄΄Λύσσιπος΄΄ – Κιάτο, ΄΄Εκκλησιάζουσες΄΄ Αριστοφάνη, Εθνικό θέατρο – Επίδαυρος. Σημαντικές οι συνεργασίες του με εξαιρετικούς μουσικούς, όπως με την αείμνηστη συνεργάτιδα και δασκάλα του, Δόμνα Σαμίου, όταν ο ίδιος επιμελήθηκε μια από τις πιο αξιόλογες μουσικές παραστάσεις προς τιμήν της στο πνευματικό κέντρο Χαϊδαρίου με σκωπτικά τραγούδια της αποκριάς, όπου εισηγήθηκε ο πρύτανης της Παντείου Βασίλης Φίλιας. Ο τοπικός τύπος αναφέρθηκε σε αυτήν ως την καλύτερη της περιόδου εκείνης.
Υπηρετεί ως καθηγητής παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα μουσικά σχολεία από το 2004 έως σήμερα, ενώ δραστηριοποιείται με αξιόλογους μουσικούς και σχήματα τόσο σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, όσο σε παραστάσεις χορευτικών συλλόγων, παραδοσιακές εκδηλώσεις και διάφορες παραγωγές – παρουσιάσεις ποικίλου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Τη φετινή χρονιά κατευθύνεται στην ολοκλήρωση αξιόλογου ερευνητικού έργου στη Βυζαντινή Μελουργία, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας εγχειριδίου για διδασκαλία στα παραδοσιακά όργανα, ούτι, λαούτο, ταμπουρά, σκοπεύοντας την έκδοση – μεθόδου διδασκαλίας για τον Ταμπουρά, ως όργανο αναφοράς της ελληνικής – βυζαντινής παραδοσιακής μουσικής. Συνεχίζει μέχρι σήμερα να έχει ενεργό δράση στον μουσικό χώρο μετά και τη δημιουργία του μουσικού σχήματος ΄΄Σμιγάδι΄΄ [(2017) https://www.facebook.com/smigadi/ ] με ποικίλη δραστηριότητα σε πρωτότυπες μουσικές παραγωγές και αφιερώματα, δισκογραφία και εμφανίσεις σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η Ιωάννα -Ελένη Κλαδούχου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο από 10 ετών στη μουσική σχολή ΘΕΟΡΒΗ στο Ξυλοκαστρο. Κατόπιν σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου, με καθηγητή τον κ. Δημήτριο Κούκο. Αποφοίτησε το 2019 με πτυχίο Αριστα παμψηφεί και δικαίωμα δεξιοτεχνίας. Συνεχίζει τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο για την απόκτηση Διπλώματος. Έχει συμμετάσχει σε Συναυλίες Πιάνου στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, στην Αμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι και στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Κάτια Πάσχου, υψίφωνος, θεατρολόγος της Φιλοσοφικής Αθηνών και απόφοιτος του Mannes College of Music της Νέας Υόρκης, έχει επίσης σπουδάσει υποκριτική στο Transformational Acting Studio της Sande Shurin στην Νέα Υόρκη. Ξεχώρισε από τα πρώτα της βήματα ως εξαιρετικό ταλέντο πρωταγωνιστώντας, μαθήτρια ακόμα, ως Σταχτοπούτα του Rossini σε παραγωγή της παιδικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και λίγο αργότερα με δίπλωμα μονωδίας από την τάξη του Τζων Μοδινού και υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Το 2008 έδωσε το επίσημο ατομικό της ρεσιτάλ στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης ως νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού Artists International Presentations, και το 2010 επαναπατρίστηκε, συνεχίζοντας τη μελέτη ρόλων ρπερτορίου με τη Ζανετ Πηλού, και από τότε σηματοδοτείται και η ενεργός δράση της ως σολίστ με βάση την Αθήνα σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο και σε ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
Ως διδάσκουσα φωνητικής έχοντας παρακολουθήσει το πρόγραμμα Yoga Teacher Training της Yogacademy έχει εξειδικευτεί στην τεχνική της αναπνοής τραγουδιού, ενώ στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος νέων καλλιτεχνών «The Katia Paschou Project» έχει αναπτύξει μια δική της μέθοδο πάνω στην ερμηνεία, σκηνική παρουσία και το περφόρμανς.
Ως σολίστ έχει πρωταγωνιστήσει στην Εθνική Λυρική Σκηνή με ρόλους όπως: Musetta (La Bohème/Puccini), Valencienne (Εύθυμη Χήρα/Lehàr), Adele (Νυχτερίδα/Strauss), Papagena (Μαγικός Αυλός/Mozart). Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει επίσης κλασικά έργα όπως το Stabat Mater του Pergolesi, το Requiem του Mozart, αλλά και σύγχρονα όπως The Turing Opera του William Antoniou, A short Story του Ιωσήφ Παπαδάτου, το Τραγούδι της Λητώς των Μωραΐτη – Παπαγεωργίου, τα δύο τελευταία γραμμένα για την ίδια. Οι κύριες εμφανίσεις της στο εξωτερικό περιλαμβάνουν τους ρόλους της Violetta στην Traviata του Verdi στο Καναδά και της Susanna στους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart στο Τορίνο, καθώς και μια μεγάλη σειρά συναυλιών στην Ισπανία, Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια. Έχει επίσης συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ, Ναυπλίου, Κυκλάδων, Σαντορίνης, Δημήτρια και έχει δώσει ρεσιτάλ δίπλα στο διεθνούς φήμης μπάσο Δημήτρη Καβράκο, με το οποίο μελετά τεχνική από το 2015.
Με όραμα τη διεύρυνση του κοινού της όπερας έχει δημιουργήσει παραστάσεις κλασικής μουσικής, όπως «Τρεις Σοπράνο στο Τσάι μου», εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ιδρύμα Θεοχαράκη, όπως «Συμμετοχική Όπερα» και έχει παρουσιαστεί ως Tedx Speaker-Performer στη διεθνή διοργάνωση Tedx Athens 2012 the ones who do, με θέμα ομιλίας «Πώς να δεις την όπερα πιο «cool». Συνεργάζεται ως σολίστ με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα από το 2020 και από το 2022 διδάσκει φωνητική στο Καλογεροπουλειο Ωδείο. www.katiapaschou.com

Ο Παναγιώτης Σιωράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλαρινέτο με τον Ευστάθιο Κιοσόγλου με τον οποίο και πήρε το δίπλωμά του το 2005. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα με τους Ronald van Spaendonck, Stanley Drucker, Claude Faucompre κ.ά. Από νωρίς ασχολήθηκε με το μπάσο κλαρινέτο στο οποίο μαθήτευσε με τον Armand Angster. Ήταν ιδρυτής και διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλαρινέτου (Αθήνα 2008, Ναύπλιο 2010). Δραστηριοποιείται κυρίως στη σύγχρονη σκηνή όπου έχει πολλές πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις έργων. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής Φ Faos Ensemble και του Terra EnsembleTrio. Διδάσκει στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας.

Η Ιζαμπέλα Χατζηίωάννου είναι Διπλωματούχος Βιόλας και Πτυχιούχος Βιολιού, Πιάνου και Αρμονίας!

Είναι ακόμη απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Περιφερειακών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου (τάξη Ελένης Καράκογλου) , Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας (τάξη Θεόφιλου Βουτσινά) με βαθμό Άριστα από το Ωδείο Αιγάλεω, και Πτυχίου Βιολιού με βαθμό Άριστα (τάξη Κων/νου Σταυρίδη, Δημοτικό Ωδείο Θήβας),καθώς και Διπλώματος Βιόλας με βαθμό Άριστα (τάξη Ηλία Σδούκου, Ωδείο Ορφείο Αθηνών).

Ως μουσικός ορχήστρας, έχει συμμετάσχει σε ποικίλα μουσικά σύνολα και ορχήστρες, όπως την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΑΣΟΝ, την ορχήστρα δωματίου Μικρή ΑΣΟΝ, την Camerata Junior, την Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων ΦΙΛΟΝ, την ορχήστρα εγχόρδων FLEX string ensemble του Ωδείου Αθηνών, το νεανικό κουαρτέτο εγχόρδων FourTe, καθώς και σε συναυλίες σε συνεργασία με την Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών και την μπάντα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Με πάνω από 50 συναυλίες τα τελευταία χρόνια σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εναλλακτική Σκήνη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα Προπύλαια του Παν/μίου Αθηνών, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση κ.ά., καθώς και με συμμετοχή σε σεμινάρια και διεθνη φεστιβαλ μουσικής δωματίου, δραστηριοποιείται συνεχώς στο χώρο της κλασσικής μουσικής, της συμφωνικής ορχήστρας και των συνόλων μουσικής δωματίου.

Ως καθηγήτρια έχει συνεργαστεί με το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς, την Ακαδημία Μουσικής και Τεχνών Λιβαδειάς – Ωδείο Ιωνικός Ρυθμός,καθώς και με Μουσικές σχολές σε Αθήνα και Πειραιά.

Διδάσκει βιολί, βιόλα πιάνο, θεωρητικά και μουσική δωματίου στην Μουσική Σχολή ‘ΗΧΟΧΡΩΜΑ’ Αυλώνος, στην Μουσική Σχολή ‘Νέα Μορφή’’ Περιστερίου και στο Ωδείο ‘ΗΧΩ’ Πετρουπόλεως.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1982, ο Παναγιώτης Μάρκος σπούδασε Πιάνο στο Λονδίνο δίπλα στον Peter Bithell, αποφοιτώντας με τιμές & Βραβείο διάκρισης στην ερμηνεία, από τo «Middlesex University. Συνέχισε Μεταπτυχιακές σπουδές στη πιανιστική ερμηνεία, στο «Goldsmiths College, University of London», στην τάξη του καθηγητή Alexander Ivashkin, παρακολουθώντας επιπλέον μαθήματα πιάνου με τον Andrew Zolinsky. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολούθησε Master Class με τη Vanessa Latarche, τον Christopher Elton, τον Martino Tirimo & τον George Hadjinikos με τον οποίο διακατείχε μια βαθιά φιλιά & μακροχρόνια μαθητεία για τον ίδιο αλλά & τους μαθητές του, μέχρι το θάνατο του. Το 2021 επεκτείνει τις μουσικές του γνώσεις, σπουδάζοντας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ΜΑ στις Τέχνες και Τεχνολογίες Ήχου με ειδίκευση τη Σύνθεση (σε εξέλιξη). Είναι επίσης πτυχιούχος του Ειδικού Αρμονίας με καθηγητές τον Πέτρο Μπεράτη και τη Στέλλα Σκλάβου και απόφοιτος του μονοετούς υποχρεωτικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής αγωγής της Σχολής Μωραΐτη.

Η μέχρι τώρα δράση του περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Ελλάδα & το εξωτερικό ως σόλο πιανίστας και ως μέλος μουσικών & φωνητικών συνόλων, με συμμετοχές σε εκπομπές της Ελληνικής ραδιοτηλεόρασης όπως στην ΕΡΑ3, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 αλλά και σε χώρους όπως, το Μέγαρο μουσικής Αθηνών και ο Κήπος του Μεγάρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΚΠΙΣΝ (CNFCC), το θέατρο Απόλλων, το Badminton, το Half Note, το Γυάλινο μουσικό θέατρο, το 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, το Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το Hellenic Center του Λονδίνου, το Art Base των Βρυξελών, το Musikaliska Concert Hall στη Σουηδία, το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Σαράγεβο, το Φεστιβάλ της Σους στην Τυνησία, αλλά και σε πολλά άλλα φεστιβάλ, μουσικές σκηνές θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε διεθνές επίπεδο. Οι ερμηνείες του εναλλάσσονται σε μουσικά στυλ μεταξύ «Κλασικής» και «Εθνικ» μουσικής. Υπήρξε επί μακρόν μέλος της Ορχήστρας «ΑΤΤΙΚΑ» ως πιανίστας, ενορχηστρωτής και τσεμπαλίστας, καθώς και ως πιανίστας και ιδρυτικό μέλος του κουιντέτου «Athens Tango Ensemble», μετέχοντας στις δισκογραφικές δουλειές: το 2012 στο πρώτο άλμπουμ της «ΑΤΤΙΚΑ» με τίτλο «Musica Poetica» ένα αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο και το 2018 στο πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του Tango Quintet «Athens Tango Ensemble» κατά αντιστοιχία. Το 2021 ηχογράφησε τη μουσική πάνω σε δέκα ποιήματα από τη «Συλλογή 22 ΤΑΝΚΑ» της Αναστασίας Πεπέ σε μουσική σύνθεση Κώστα Αγουρίδη, ερμηνευμένα από τη σοπράνο Αλίκη Παππά. Ο ίδιος επίσης ασχολήθηκε με τη σύνθεση οργανικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής, επενδύοντας μουσικά θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια, Animation κ.ά. Στις τελευταίες συνθέσεις του συμπεριλαμβάνονται η μουσική για μικρή συμφωνική ορχήστρα και χορωδία στο παραμύθι της Στέλλας Αρβανίτη «Το Κυπαρίσσι Που Έγερνε» σε στίχους της ιδίας, αλλά και η μουσική για το θεατρικό «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων» του Ν.Τσιφόρου, που παρουσιάστηκε από το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας. Ως παιδαγωγός ο Παναγιώτης άρχισε να διδάσκει το πρόγραμμα International Baccalaureate (IB Diploma) στη Σχολή Μωραΐτη από το 2012 έως σήμερα, όπως και σε διάφορα άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, καθώς και πιάνο σε Μουσικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και ιδιωτικά σε συνεργασία με το ABRSM grade system των Βασιλικών κολεγίων του Λονδίνου. Επιπλέον ασχολήθηκε με τη διδασκαλία παιδικών χορωδιών στο Δημοτικό Ωδείο Άργους και στη μουσική σχολή Εστουδιαντίνα στην Αθήνα.

Η Ευαγγελία Σταύρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Το 2007 ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα drums στην μουσική σχολή Modern Music School του Γεώργιου Μεταλλινού σε ένα τετραετές πρόγραμμα με δάσκαλο τον Ζαχαρία Πινακουλάκη και έπειτα φοίτησε στο διετές επαγγελματικό πρόγραμμα στην ίδια σχολή με υπεύθυνο σπουδών τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη.

Συνέχισε σπουδές στα ωδεία Γιώργος Φακανάς και Music For παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής και συμμετέχοντας σε Jazz Ensemble. Το 2020 μπήκε στο 3ετες μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων πάνω στο σύστημα Orff Schulwerk. Από το 2019 ως το 2022 δίδαξε drums στο Art Music School. Έχει συμμετάσχει σε μουσικά φεστιβάλ όπως το 1st First Django Festival με τους Swing A Zoo, συναυλία με την Big Band “Take the B Train”, Μουσικοθεατρικές παραστάσεις «Play it again sam» και «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Έχει ακόμη συμμετάσχει στην όπερα για παιδιά: «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και έχει κάνει live συναυλίες με τους Operation-B , Swing A Zoo, Gloire Carton,Roy Kaliva Quartet, Panagiotis Pitsakis Quartet, Petros Zorbas Trio κ.α. Από το 2017 συμμετέχει στην μπάντα Alone Together trio με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο «Cycle Of Life»

Η υψίφωνος Αλίκη Παππά γεννήθηκε στους Αγ. Σαράντα της Β. Ηπείρου. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και συνέχισε τις σπουδές της στη βυζαντινή μουσική, στο τμήμα Ψαλτικής Μουσικής της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης. Είναι επίσης πτυχιούχος του Ειδικού Αρμονίας και διπλωματούχος στη Μονωδία από το ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος υπό την καθοδήγηση της Μάιρας Μηλολιδάκη. Το 2021 εισήχθη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα στο κλασικό τραγούδι με καθηγήτρια την Ρόζα Πουλημένου. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολυπληθή master classes λυρικού τραγουδιού και μελοδραματικής με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δασκάλους όπως Θ.Γλυνάτση, Δ.Τηλιακό, G.Maresta, Monica FedykKlimaszewska, Julija Stupnianek-Kalèdiene.

Το πρώτο καλλιτεχνικό της αποτύπωμα ως σολίστ ηχογραφήθηκε το 2020 με πιανίστα τον Παναγιώτη Μάρκο, πάνω σε δέκα ποιήματα Τάνκα (Τάνκα-Ιαπωνική Ποίηση) της Αναστασίας Πεπέ μελοποιημένα από τον συνθέτη Κώστα Αγουρίδη. Το 2021 συμμετείχε στην δισκογραφική δουλειά «Μιαν Άνοιξη και Μόνο» του συνθέτη Γιάννη Αργυρόπουλου στο τραγούδι Βαρκούλα Μόνη, σε στίχους Γιάννη Κυριαζή που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική musicmirror. Η μέχρι τώρα δραστηριότητά της περιλαμβάνει εμφανίσεις της σε ρεσιτάλ ως σολίστ λυρικού τραγουδιού σε συνεργασίες με τους, Β.Χατζηκουμπάρογλου, Δ.Ανούση κ.α., καθώς και τη συμμετοχή της σε ποικίλα χορωδιακά και ολιγομελή φωνητικά σύνολα όπως τη «Χορωδία του Πανεπιστημίου Κρήτης», το «Melisma chorus» και «Take Five vocal ensemble» με πολλές δράσεις στο ενεργητικό τους σε χώρους τέχνης, φεστιβάλ και διαγωνισμούς. Στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του 2023, συμπεριλαμβάνονται, ο ρόλος της Διδώς από την όπερα «Διδώ και Αινείας» του H. Purcell με την συνοδεία συμφωνικού ορχηστρικού και φωνητικού συνόλου του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, καθώς και θρησκευτικά έργα από το Ρομαντισμό που παρουσιάστηκαν με συνοδεία πιάνου στον καθολικό καθεδρικό ναό (Duomo) στην Κέρκυρα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εμφανίσεις με ρετρό αλλά και έντεχνο ρεπερτόριο, σε χώρους τέχνης ανά την Ελλάδα σε συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς, όπως τον, Γ.Αργυρόπουλο, τον Π.Μάρκο, & τους Athens Tango Ensemble. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη φωνητική παιδαγωγική σε νέους σπουδαστές κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού.

Η Μαρία Μαρίνου είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας Εθνικού Ωδείου στην τάξη του Κώστα Απέργη. Είναι ακόμη ιδρυτικό μέλος της ομάδας Αθέατο Θέατρο που δραστηριοποιείται από το 1992 μέχρι σήμερα. Έχει στο ενεργητικό της σεμινάρια Παντομίμας –Μιμικής από την Μαρία Καταροπούλου και συνεργασίες με συλλόγους Γονέων στο 2ο και στο 10ο Δημοτικό στα πλαίσια δραστηριοτήτων για Μουσική Προπαιδεία και κιθάρα.
Είναι οργανωτικό μέλος της ομάδας εκδηλώσεων –συναυλιών –κινηματογραφικών προβολών – του Κέντρου Νέων Κορίνθου έως το 2016.
Έχει κάνει αφηγήσεις παραμυθιών και μουσικών παραμυθιών στα σχολεία και σε εκδηλώσεις του ΚΕΠΑΠ στις Γιορτές Παιδικού Βιβλίου με τον σύλλογο Ηλιοσκαλοπάτι.

Ο Γρηγόρης Σιούτης είναι καθηγητής με ειδίκευση στην ηλεκτρική κιθάρα, το ηλεκτρικό μπάσο και το κουβανικό τρες.
Μαθήτευσε στο Μουσικό Ωδείο Φίλιππος Νακας (ηλεκτρική κιθάρα, Τζαζ Αρμονία, Μουσικά σύνολα) και στον Συνθέτη της Έθνικ –Τζάζ Τάκη Μπαρμπέρη
Είναι ενεργό μέλος στο μουσικό συγκρότημα Grupo Buenaventura (Cuban latin jazz) από το 2013 έως σήμερα και σε άλλα μουσικά σχήματα( Rock, Funk Soul, Jazz).
Σπούδασε επίσης Ηχοληψία, D.J. και μουσική επιμέλεια και μηχανική υποστήριξη εκδηλώσεων στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΩΜΕΓΑ.
Ασχολείται ακόμη με Εικονοληψία – Μοντάζ – Βιντεοσκοπήση – καλλιτεχνική επιμέλεια βίντεο – Διαφημιστικά σπότ – Βοηθός Σκηνοθέτη – Μουσική επιμέλεια.
Χρησιμοποιεί πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο VEGAS PRO και χρήση τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας 4Κ σε εξοπλισμό
Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό (στις ταινίες μεγάλου μήκους «Πώς να σωπάσω» και «Εν δυνάμει»)

Η Μαρούδα Αθηνά γεννήθηκε στη Πάτρα όπου σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά ,Αρμονία -Αντίστιξη -Φυγή με βαθμό Άριστα και είναι κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος Πιάνου επίσης με βαθμό Άριστα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Συνοδεία Πιάνου με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Silla Moritz και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως σολίστ και ως σύνοδος πιάνου σε μουσικά σύνολα και χορωδίες. Επίσης έχει διδαχθεί μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα του Carl Orff και του Emile-Jaques Dalcroze τα οποία και έχει εφαρμόσει ως καθηγήτρια μουσικής σε δημοτικά σχολεία και τμήματα προσχολικής μουσικής αγωγής, από το 2002. Από το 2004 δουλεύει ως μόνιμη καθηγήτρια μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Μουσικά σχολεία της Ελλάδας (Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κορίνθου) έχει διδάξει πιάνο και έχει υπάρξει υπεύθυνη στη δημιουργία μουσικών συνόλων – συγκροτημάτων, χορωδιών και μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Καθηγητές Τμημάτων

Εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά κάθε ηλικίας, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση, την αισθητική ανάπτυξη και κυρίως την αυτο-έκφραση. Η εργασία των παιδιών βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: Στην εξοικείωση με τα υλικά στοιχεία της ζωγραφικής, όπως η γραμμή, το σχήμα, το χρώμα, η σύνθεση, τα κάθε είδους χρώματα –μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, νερομπογιές, ακρυλικά, κ.λπ. Στην αντίληψη της εσωτερικότητας των εικόνων – π.χ. συναισθήματα, κοινωνικά μηνύματα, κ.λπ. – τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στην τέχνη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αυτο-έκφραση των παιδιών και στην απόλαυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτό επιτυγχάνεται με την κατά το δυνατόν ελεύθερη από μέρους τους επιλογή των θεμάτων και των μέσων που χρησιμοποιούν. Η υπεύθυνη των εργαστηρίων, ζωγράφος Όλγα Μπαρμάζη, προτείνει, συμβουλεύει και υποβοηθά τα παιδιά στο έργο που τα ίδια επιλέγουν να φέρουν εις πέρας. Η Όλγα Μπαρμάζη γεννήθηκε το 1962 στον Άσσο Κορινθίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ το ίδιο διάστημα άρχισε να εργάζεται ως διορθώτρια, επιμελήτρια κειμένων, συντάκτρια εγκυκλοπαιδικών λημμάτων και μεταφράστρια στον χώρο των εκδόσεων, κυρίως βιβλίων [συνεργασίες με εκδόσεις Γιοβάνη, Οδυσσέας, Ποντίκι, Σέλας, Άλφα, Λιβάνη κ.ά. και στις εκδόσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Εθνικού Θεάτρου]. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο, σπούδασε στο εργαστήριο Εικαστικών και Διακοσμητικών Τεχνών της Κατερίνας Ρώτα και σχεδιασμό και δημιουργία εικαστικού κοσμήματος στη σχολή Vortex με δασκάλα την Κατερίνα Ηλιοπούλου. Έργα της [ζωγραφική και κόσμημα] έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις και αρκετές ατομικές στην Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης, στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ… Κι έχουν αποκομίσει πολλές διακρίσεις και βραβεία. Το 2011 άφησε την πρωτεύουσα κι επέστρεψε στη γενέτειρά της και ίδρυσε την Αποθήκη Τεχνών, ως προσωπικό της εργαστήριο, στο οποίο ζωγραφίζει τους πίνακές της, εικονογραφεί και εκδίδει παιδικά βιβλία, σχεδιάζει και κατασκευάζει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις καθώς και κοσμήματα.