Συνεργασίες

Home /

Ίδρυμα

EL SISTEMA GREECE

Συνεχίζεται  για  τρίτη  χρονιά  η δωρεάν μουσική εκπαίδευση από το El Sistema Greece στο Καλογεροπούλειο Ωδείο!

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, έχοντας κοινό στόχο την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας, συνεχίζουν την επιτυχή τους συνεργασία στην Κόρινθο. 

Η τρίτη χρονιά του προγράμματος ξεκινά τον Οκτώβριο 2022, θα φιλοξενείται και φέτος στις αίθουσες του Καλογεροπούλειου Ωδείου και περιλαμβάνει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε βιολί, βιολοντσέλο, κλαρινέτο και χορωδία, με την πρωτοποριακή μεθοδολογία του El Sistema και στόχο την συμμετοχή ακόμα περισσότερων παιδιών – και εκτός της Αττικής – στις συναυλίες του El Sistema Greece που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η μουσική είναι το ιδανικό όχημα για τη δημιουργία μιας κοινότητας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Όλα τα μουσικά όργανα των μαθητών του προγράμματος παρέχονται επίσης δωρεάν.

Το El Sistema Greece συνεχίζει παράλληλα να προσφέρει – από το 2016 – δωρεάν μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε παιδιά και νέες/νέους από ποικίλα κοινωνικά περιβάλλοντα, σε 5 διαφορετικά σημεία της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και προσφυγικά κέντρα, εφαρμόζοντας την πρωτοποριακή διδακτική μέθοδο του κοινωνικού προγράμματος El Sistema της Βενεζουέλας, που υιοθέτησαν 60 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, από τη UNICEF για την αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση της παιδικής εγκληματικότητας. 

Οι κοινοί στόχοι του με το Καλογεροπούλειο Ωδείο του Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, η πίστη στη δύναμη της μουσικής και η αγάπη για τα παιδιά και τους νέους που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον, οδήγησαν στη σύναψη αυτής της πρωτοποριακής συνεργασίας των δύο εκπαιδευτικών μουσικών οργανισμών, που ακολουθώντας διαφορετικές διδακτικές μεθόδους αποσκοπούν στην έμπνευση και στην κοινωνική ένταξη ακόμη περισσότερων παιδιών και νέων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στην καλλιέργεια, μέσω της μουσικής, μιας πιο δίκαιης κοινωνικής συνείδησης.

ABRSM

Το Καλογεροπούλειο ΄Ιδρυμα  είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι σε συνεργασία τον διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό οργανισμό σε περισσότερες από 190 χώρες “ABRSM” (ASSOCIATED BOARD OF THE ROYAL SCHOOLS OF MUSIC) μπορεί να προετοιμάζει μαθητές για όλα τα επίπεδα εξετάσεων των μουσικών σπουδών  (GRADES) στη θεωρία και σε όλα τα όργανα, καθώς και για τα 4 Διπλώματα ARSM ,Dip ABRSM ,LRSM ,FRSM. Είναι, επίσης, το επίσημο εξεταστικό κέντρο για όλη την Πελοπόννησο !

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι οι σπουδαστές λαμβάνοντας μέρος στις εξετάσεις είτε στη θεωρία , είτε σε όργανο από το Grade 6 και πάνω και αναλόγως με την βαθμολογία τους αποκτούν ucas points και A-levels, τα οποία είναι τα προαπαιτούμενα για την εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε ξένο πανεπιστήμιο και  για όλο το φάσμα των  σπουδών , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .

ROCKSCHOOL

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Καλογεροπούλειο ΄Ιδρυμα συνεργάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου και το Ευθύμειο Κέντρο παρέχοντας δωρεάν μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής και κεραμεικής κάθε Πέμπτη στα πλαίσια υλοποίησης Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου  για την υλοποίηση της δράσης «Ενθάρρυνση της Τέχνης της Μουσικής στην Π.Ε. Κορινθίας».