Kaloy Children’s Choir & Kaloy’s Vocal Ensemble

Η νεοσύστατη παιδική χορωδία και το νεανικό φωνητικό σύνολο του
Καλογεροπούλειου ιδρύματος, σας προσκαλούν κάθε Σάββατο πρωί να
τραγουδήσουμε μαζί, υπό την διδασκαλία της Αλίκης Παππά & την καθοδήγηση του Παναγιώτη Μάρκου στο Πιάνο. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε: στο τηλέφωνο +30 2741 022385, Αράτου 74, Κόρινθος.

Η παιδική χορωδία και το φωνητικό σύνολο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν
να ασχοληθούν με το χορωδιακό τραγούδι και να διευρύνουν τις φωνητικές τους δυνατότητες αναπτύσσοντας παράλληλα διάφορες μουσικές δεξιότητες.
Μέσα από το τραγούδι θα καλλιεργηθεί η τονική σταθερότητα, το σωστό
κούρδισμα, η σωστή αίσθηση του ρυθμού, η ισορροπία και ομοιογένεια της χροιάς των φωνών μέσα στο σύνολο, η πολυφωνική αντίληψη και θα αναπτυχθούν σχέσεις ομαδικότητας και συνεργασίας με γνώμονα την αγάπη για το τραγούδι.
Εισαγωγικά, η διαδικασία της ψυχολογικής προετοιμασίας και σωματικής ενεργοποίησης, παράλληλα με το φωνητικό ζέσταμα και την ενδυνάμωση
διαφραγματικής αναπνοής έχουν ως στόχο την διέλευση στην εκμάθηση
ρεπερτορίου Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και την παρουσίαση της, σε διάφορες εκδηλώσεις & πολιτιστικά δρώμενα.
Καθώς η φωνή είναι ένα όργανο που όλοι μας διαθέτουμε, ερχόμαστε σε επαφή μέσα από το τραγούδι με τον βαθύτερο συναισθηματικό κόσμο μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευάλωτη ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού αλλά και στην ψυχολογική ενδυνάμωση ενός ενήλικα. Μέσα από το τραγούδι ενισχύεται στα μέλη το αίσθημα της συνεργασίας και της της ευγενούς άμιλλας, αλλά ακόμη η χαρά και η ικανοποίηση της ανταμοιβής από το τελικό αποτέλεσμα.

Βιογραφικό Σημείωμα
Αλίκη Παππά, Υψίφωνος

Η υψίφωνος Αλίκη Παππά γεννήθηκε στους Αγ. Σαράντα της Β. Ηπείρου.
Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και συνέχισε τις σπουδές της στη βυζαντινή μουσική, στο τμήμα Ψαλτικής Μουσικής της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης. Είναι επίσης πτυχιούχος του Ειδικού Αρμονίας και διπλωματούχος στη Μονωδία από το ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος υπό την καθοδήγηση της Μάιρας Μηλολιδάκη. Το 2021 εισήχθη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα στο κλασικό τραγούδι με καθηγήτρια την Ρόζα Πουλημένου. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολυπληθή master classes λυρικού τραγουδιού και μελοδραματικής με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δασκάλους όπως Θ.Γλυνάτση, Δ.Τηλιακό, G.Maresta, Monica FedykKlimaszewska, Julija Stupnianek-Kalèdiene.
Το πρώτο καλλιτεχνικό της αποτύπωμα ως σολίστ ηχογραφήθηκε το 2020 με πιανίστα τον Παναγιώτη Μάρκο, πάνω σε δέκα ποιήματα Τάνκα (Τάνκα-Ιαπωνική Ποίηση) της Αναστασίας Πεπέ μελοποιημένα από τον συνθέτη Κώστα Αγουρίδη.
Το 2021 συμμετείχε στην δισκογραφική δουλειά «Μιαν Άνοιξη και Μόνο» του συνθέτη Γιάννη Αργυρόπουλου στο τραγούδι Βαρκούλα Μόνη, σε στίχους Γιάννη Κυριαζή που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική musicmirror.
Η μέχρι τώρα δραστηριότητά της περιλαμβάνει εμφανίσεις της σε ρεσιτάλ ως σολίστ λυρικού τραγουδιού σε συνεργασίες με τους, Β.Χατζηκουμπάρογλου, Δ.Ανούση κ.α., καθώς και τη συμμετοχή της σε ποικίλα χορωδιακά και ολιγομελή φωνητικά σύνολα όπως τη «Χορωδία του Πανεπιστημίου Κρήτης», το «Melisma chorus» και «Take Five vocal ensemble» με πολλές δράσεις στο ενεργητικό τους σε χώρους τέχνης, φεστιβάλ και διαγωνισμούς.
Στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του 2023, συμπεριλαμβάνονται, ο ρόλος της Διδώς από την όπερα «Διδώ και Αινείας» του H. Purcell με την συνοδεία συμφωνικού ορχηστρικού και φωνητικού συνόλου του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, καθώς και θρησκευτικά έργα από το Ρομαντισμό που παρουσιάστηκαν με συνοδεία πιάνου στον καθολικό καθεδρικό ναό (Duomo) στην Κέρκυρα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εμφανίσεις με ρετρό αλλά και έντεχνο ρεπερτόριο, σε χώρους τέχνης ανά την Ελλάδα σε συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς, όπως τον, Γ.Αργυρόπουλο, τον Π.Μάρκο, & τους Athens Tango Ensemble. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη φωνητική παιδαγωγική σε νέους σπουδαστές κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού.