Εργαστήρι Μουσικής Τεχνολογίας και Πειραματισμού

Το «Εργαστήρι Μουσικής Τεχνολογίας & Πειραματισμού», απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το πεδίο της Σύγχρονης μουσικής δημιουργίας (The Contemporary Music Maker) και τον Ηχητικό πειραματισμό, μέσα από τη χρήση  προγραμμάτων μουσικής Τεχνολογίας, ευρέως γνωστά ως D.A.W. (Digital Audio Workstation). Οι στόχοι που μπορεί να καλύψει ο εκπαιδευόμενος αφορούν την εφαρμογή στον Ηχητικό σχεδιασμό (Sound Design), την μουσική επένδυση στον κινηματογράφο (Film Music), την Ηλεκτροακουστική Μουσική Σύνθεση (Musique concrète) και την Μουσική επεξεργασία και Παραγωγή (Music Production). Ο κύκλος μαθημάτων δεν εστιάζει σε τεχνικές Ηχοληψίας και τις εφαρμογές της, αλλά παραμένει πιστά στο δημιουργικό κομμάτι σύνθεσης, πειραματισμού και επεξεργασίας του Ήχου. Το εργαστήριο έχεις διάρκεια μίας ώρα και θα πραγματοποιείται με περιορισμένο αριθμό θέσεων σε κάθε τμήμα, κάθε Σάββατο στο χώρο του Καλογεροπούλειου ιδρύματος με υπεύθυνο τμήματος τον Παναγιώτη Μάρκο.

Δήλωση ενδιαφέροντος & εγγραφές στο τηλ. +30 27410 22385,  Καλογεροπούλειο Ιδρυμα: Αράτου 74, Κόρινθος
—————————————————————————————————————–
Στο εργαστήριο Μουσικής τεχνολογίας και Πειραματισμού, ο εκπαιδευόμενος θα αναπτύξει δεξιότητες μέσα από τον ρόλο του ερευνητή, του δημιουργού και του ερμηνευτή, καθώς και μέσα από τις διαδικασίες εξερεύνησης, πειραματισμού και παρουσίασης, όπου θα τον φέρουν αντιμέτωπο με το βίωμα μιας πραγματικής κατάστασης δημιουργίας μουσικής, μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, προκαλώντας και δίνοντάς τα ερεθίσματα να διερευνήσουν τις πιθανές ευκαιρίες, τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις του να είσαι  μουσικός στον 21ο αιώνα.  Οι προθέσεις μέσω της πρακτικής δημιουργίας μουσικής που αντικατοπτρίζονται στη  μουσική Βιομηχανία, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του εργαστηρίου και οι εκπαιδευόμενοι εμπλέκονται στις πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί στη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Αυτό περιλαμβάνει μουσικές πτυχές, όπως η σύνθεση, η ερμηνεία και παραγωγή, καθώς και μη μουσικές πτυχές, όπως ο υλικοτεχνικός σχεδιασμός, η διαχείριση της διαδικασίας, η δημιουργία σχεδιασμού (project plan) κ.α. Για αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν πρακτικές δημιουργίας μουσικής μέσα και έξω από την τάξη, και να εξετάζουν πιθανές κατευθύνσεις συν δημιουργίας και ομαδικής σκέψης, καθώς η σύγχρονη μουσική δημιουργία απαιτεί σχεδιασμό, προετοιμασία και συνεργασία με άλλους.

Music Technology!

Big focus!


• Recording music and sounds – Synthesis of new sounds
• Sampling – Processing and Editing sounds or music
• Programming – sequencing automation
• Electronic devices as instruments
• Using apps and other software to create and/or perform music
• Foley and Sound effects
• Sound Design
• Contemporary Music Making

Βιογραφικό Σημείωμα
Παναγιώτης Μάρκος (Πιάνο)

Γεννημένος στην Αθήνα το 1982, ο Παναγιώτης Μάρκος σπούδασε Πιάνο στο Λονδίνο δίπλα στον Peter Bithell, αποφοιτώντας με τιμές & Βραβείο διάκρισης στην ερμηνεία, από τo «Middlesex University. Συνέχισε Μεταπτυχιακές σπουδές στη πιανιστική ερμηνεία, στο «Goldsmiths College, University of London», στην τάξη του καθηγητή Alexander Ivashkin, παρακολουθώντας επιπλέον μαθήματα πιάνου με τον Andrew Zolinsky. Κατά τη διάρκεια
των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολούθησε Master Class με τη Vanessa Latarche, τον Christopher Elton, τον Martino Tirimo & τον George Hadjinikos με τον οποίο διακατείχε μια βαθιά φιλιά & μακροχρόνια μαθητεία για τον ίδιο αλλά & τους μαθητές του, μέχρι το θάνατο του. Το 2021 επεκτείνει τις μουσικές του γνώσεις, σπουδάζοντας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ΜΑ στις Τέχνες και Τεχνολογίες Ήχου με ειδίκευση τη Σύνθεση (σε εξέλιξη).
Είναι επίσης πτυχιούχος του Ειδικού Αρμονίας με καθηγητές τον Πέτρο Μπεράτη και τη Στέλλα Σκλάβου και απόφοιτος του μονοετούς υποχρεωτικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής αγωγής της Σχολής Μωραΐτη.
Η μέχρι τώρα δράση του περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Ελλάδα & το εξωτερικό ως σόλο πιανίστας και ως μέλος μουσικών & φωνητικών συνόλων, με συμμετοχές σε εκπομπές της Ελληνικής ραδιοτηλεόρασης όπως στην ΕΡΑ3, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 αλλά και σε χώρους όπως, το Μέγαρο μουσικής Αθηνών και ο Κήπος του Μεγάρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΚΠΙΣΝ (CNFCC), το θέατρο Απόλλων, το Badminton, το Half Note, το Γυάλινο μουσικό θέατρο, το 12ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, το Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το Hellenic Center του Λονδίνου, το Art Base των Βρυξελών, το Musikaliska Concert Hall στη Σουηδία, το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Σαράγεβο, το Φεστιβάλ της Σους στην Τυνησία, αλλά και σε πολλά άλλα φεστιβάλ, μουσικές σκηνές θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε διεθνές επίπεδο.
Οι ερμηνείες του εναλλάσσονται σε μουσικά στυλ μεταξύ «Κλασικής» και «Εθνικ» μουσικής. Υπήρξε επί μακρόν μέλος της Ορχήστρας «ΑΤΤΙΚΑ» ως πιανίστας, ενορχηστρωτής και τσεμπαλίστας, καθώς και ως πιανίστας και ιδρυτικό μέλος του κουιντέτου «Athens Tango Ensemble», μετέχοντας στις δισκογραφικές δουλειές: το 2012 στο πρώτο άλμπουμ της «ΑΤΤΙΚΑ» με τίτλο «Musica Poetica» ένα αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο και το 2018 στο
πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του Tango Quintet «Athens Tango Ensemble» κατά αντιστοιχία. Το 2021 ηχογράφησε τη μουσική πάνω σε δέκα ποιήματα από τη «Συλλογή 22 ΤΑΝΚΑ» της Αναστασίας Πεπέ σε μουσική σύνθεση Κώστα Αγουρίδη, ερμηνευμένα από τη σοπράνο Αλίκη Παππά.
Ο ίδιος επίσης ασχολήθηκε με τη σύνθεση οργανικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής, επενδύοντας μουσικά θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια, Animation κ.ά. Στις τελευταίες συνθέσεις του συμπεριλαμβάνονται η μουσική για μικρή συμφωνική ορχήστρα και χορωδία στο παραμύθι της Στέλλας Αρβανίτη «Το Κυπαρίσσι Που Έγερνε» σε στίχους της ιδίας, αλλά και η μουσική για το θεατρικό «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων» του Ν.Τσιφόρου, που
παρουσιάστηκε από το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας.
Ως παιδαγωγός ο Παναγιώτης άρχισε να διδάσκει το πρόγραμμα International Baccalaureate (IB Diploma) στη Σχολή Μωραΐτη από το 2012 έως σήμερα, όπως και σε διάφορα άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, καθώς και πιάνο σε Μουσικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και ιδιωτικά σε συνεργασία με το ABRSM grade system των Βασιλικών κολεγίων του Λονδίνου. Επιπλέον ασχολήθηκε με τη διδασκαλία παιδικών χορωδιών στο Δημοτικό Ωδείο Άργους και στη μουσική σχολή Εστουδιαντίνα στην Αθήνα.