Νεανική Ορχήστρα Καλογεροπούλειου Kaloy's
Youth Orchestra

Home /

Τμήματα

“H Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2020 από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Θεοδοσίου στα πλαίσια των αναγκών της σύμπραξης μεταξύ των σπουδαστών του, αλλά και ως πραγμάτωση του στόχου που ο αείμνηστος ιδρυτής Νικόλαος Καλογερόπουλος είχε εξ αρχής θέσει. Την δημιουργία μιας Συμφωνικής Ορχήστρας που θα συμβάλλει με το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της έργο στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης Κορινθίας και όχι μόνο. “

“H Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2020 από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Παναγιώτη Θεοδοσίου στα πλαίσια των αναγκών της σύμπραξης μεταξύ των σπουδαστών του, αλλά και ως πραγμάτωση του στόχου που ο αείμνηστος ιδρυτής Νικόλαος Καλογερόπουλος είχε εξ αρχής θέσει. Την δημιουργία μιας Συμφωνικής Ορχήστρας που θα συμβάλλει με το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της έργο στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης Κορινθίας και όχι μόνο.

Στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου αυτού, η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου απαρτίζεται  από μαθητές όλων των διαθέσιμων μουσικών οργάνων τόσο του οικείου Ωδείου όσο και άλλων μουσικών ιδρυμάτων, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κορίνθου και τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στους φιλόξενους χώρους του και με την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία του Παναγιώτη Θεοδοσίου.

 

Τα πρώτα θετικά κα ενθαρρυντικά αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν παρά τις δυσκολίες της πανδημίας των τελευταίων χρόνων. Τα μέλη της ορχήστρας ηλικίας από 10 ως 20 ετών συναποτελούν πια όχι μόνο μια ομάδα εργασίας στα μαθητικά πλαίσια του Ωδείου, αλλά κυρίως μια “οικογένεια” με σπίτι το Καλογεροπούλειο. Προσέρχονται στις δοκιμές με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια με σκοπό να “χτίσουν” τον ήχο τους, τον χαρακτήρα τους, αλλά και τις σχέσεις τους στην υπέροχη αυτή ομάδα.

 

Η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου έχει εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων για τα Χριστούγεννα του 2021 και στο Τριήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2021 στο Ωδείο Αθηνών. Συμμετείχε ακόμη, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, όπως επίσης στο 13ο Κινηματογραφικό Διεθνές Φεστιβάλ Στο 13ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Γέφυρες» ενώ κάλυψε μουσικά τη βράβευση των επιτυχόντων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα..

Συνόδευσε επίσης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη παρουσία της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας [Έχει στο ρεπερτόριο της διασκευασμένα έργα των J. Strauss, E. Satie, G. Holst. D, Shostakovitch, H. Purcell, H. Mancini , J.Williams. E. Berrnstein, A. Newman, R. Strauss, Ν. Σκαλκώτα και Π. Θεοδοσίου.

Σχόλια σημαντικών ανθρώπων, παραγόντων της πολιτείας, της τέχνης και της επιστήμης για την Νεανική Μαθητική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου. Τους ευχαριστούμε θερμά!

– Συγχαρητήρια σε όλους! Υπερήφανοι δάσκαλοι, γονείς, μαθητές, άξιοι εκπρόσωποι του Ιδρύματος. Μπράβο χίλιες φορές!!! Σίσσυ Παυλοπούλου (Σύζυγος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου)

– Συγχαρητήρια, αγαπητή κα Χρισταρά. Γιγάντιο έργο! Μαρία Ευθυμίου (Ιστορικός – Καθηγήτρια Πανεπιστημίου)

– Είστε καταπληκτικοί! Μπράβο σε όλους! Στεφανία Μεράκου (Μουσικολόγος – Διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

– Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σας έργο! Πάντα επιτυχίες να έχετε αγαπητέ μου Παναγιώτη. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση η οποία στηρίζει το έργο σας! Δημήτρης Μηνακάκης (Συνθέτης – Συγγραφέας – πρώην Καλ. Διευθυντής Ωδείου Κολλεγίου Αθηνών)