Η εκπαιδευτική χρονιά βαδίζει προς το τέλος της και οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται ήδη στο νου και την καρδιά των σπουδαστών μας.

Το Καλογεροπούλειο Ωδείο προσφέρει μια μικρή «επέκταση» της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του για τις δύο πρώτες εβδομάδες του φετινού Ιουλίου (2 – 6 και 9 – 13/7) με εναλλακτικές μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Διαφορετικές συναντήσεις χωρίς την πίεση της ετήσιας ύλης και των εξετάσεων που θα δώσουν τη ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την άλλη πλευρά της μουσικής τέχνης, αυτήν της σύμπραξης και της συνεργασίας.

Τμήματα πιάνου που περιλαμβάνουν μουσικά παιχνίδια για την κατανόηση του ρυθμού και των μουσικών συμβόλων, συλλογικό παίξιμο στο «μοναχικό» αυτό όργανο, ακρόαση μουσικών έργων διαφορετικών εποχών και στυλ, συνεργασία με άλλα όργανα.

Τμήματα κλασικής και μοντέρνας κιθάρας συστηματικής ενασχόλησης με την ανάγνωση και εκτέλεση της παρτιτούρας, δημιουργίας ensemble, τρόπων κουρδίσματος και «έξυπνης» χρήσης των συγχορδιών, αλλά και χρήσης εφέ (chorus, overdrive, delay κ.λ.π.), πάντα με τη χρήση ελκυστικού οπτικοακουστικού υλικού.

Τμήματα drums – κρουστών σε ομάδες με επίκεντρο την ανάπτυξη της τεχνικής κατά την ανάγνωση των μουσικών κειμένων, την εναλλαγή solo με tutti, την ανάλυση και την διαδραστική εμπέδωση του εκπαιδευτικού υλικού.

Τμήματα θεατρικού παιχνιδιού – κουκλοθεάτρου. Στα πλαίσια των μαθημάτων τα παιδιά θα μυηθούν στο μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου κατασκευάζοντας τις δικές τους δαχτυλόκουκλες ή γαντόκουκλες με απλά υλικά.

Για πληροφορίες, ημέρες, ώρες και κόστος μαθημάτων, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του ωδείου κάθε απόγευμα 16.00-21.00 και στο τηλέφωνο 2741022385.