Ο καθηγητής και σολίστας του οργάνου Βασίλης Μαντούδης σας περιμένει!

Πληροφορίες: Γραμματεία Καλογεροπούλειου Ωδείου,

2741022385 Καθημερινές: 16:00 – 21:00, Σάββατο 10:00 – 14:00

Ο Βασίλης Μαντούδης γεννήθηκε στο Βόλο και ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία στην ηλικία των 7 ετών σπουδάζοντας ακκορντεόν και ανώτερα θεωρητικά. Στην ηλικία των 16 ετών έρχεται σε επαφή με το όργανο της Τούμπας όπου σπουδάζει με καθηγητή το Γιάννη Γλένη αποσπώντας το Δίπλωμα του οργάνου με Άριστα. Παράλληλα ολοκληρώνει βασικές σπουδές στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2007 μετακομίζει στην Ολλανδία όπου σπουδάζει στο Conservatorium Maastricht Τούμπα με ειδίκευση Ορχηστρικής μουσικής υπό τον Hans Nickel (WDR) με υποτροφία απο την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα. Ολοκληρώνει τις σπουδές του και ταυτόχρονα το παιδαγωγικό τμήμα των Ακαδημιών Tilburg-Maastricht με ειδίκευση «Παιδαγωγική στην Τούμπα». Στη συνέχεια ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό Τμήμα του Conservatorium Maastricht με υποτροφία απο την Ολλανδική Κυβέρνηση και το Αχιλλοπούλειο Ίδρυμα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και Master Classes από πολλούς κορυφαίους εκτελεστές του οργάνου σε όλη την Ευρώπη, για Συμφωνική Μουσική, Μουσική Δωματίου και Solo εκτέλεση. Έχει επιτύχει πολλαπλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ζεί στην Αθήνα, μετά απο δεκαετή παρουσία στο εξωτερικό, όπου συνεργάστηκε με πολλές Ευρωπαικές Ορχήστρες τόσο στη Συμφωνική Μουσική (Aachen Philharmoniker, L’ Opera Royal de Liége, Philharmonie Zuyd Nederland, Limburgs Simfonie Orkest κ.α), με Μουσική Συνόλων Πνευστών (Harmonie St. Cecilia Eijsden, Brassband Smeermaas, Fanfare Orkest van Landgraaf κ.α.), με Μουσική Δωματίου και Solo Εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σήμερα είναι Διδάσκων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και Υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος, συνεργάζεται περιοδικά με τις Ορχήστρες της ΕΡΤ, Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Φιλαρμόνια, κ.α. Είναι Μέλος των Ορχηστρικών Συνόλων των Δήμων Βριλησσίων και Αγίας Παρασκευής, Καθηγητής του Ελληνικού Ωδείου Πειραιά και Δημοτικού Ωδείου Πεύκης-Λυκόβρυσης, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Θεμιστοκλής» και δραστηριοποιείται σε πολλά ορχηστρικά σχήματα, ensebles δωματίου, θεατρικές παραγωγές, ηχογραφήσεις κ.ά.

Μιλάει 3 γλώσσες και έχει Ελληνική και Ολλανδική Υπηκοότητα.