Τμήμα Δημιουργικής Γραφής από το Μάρτιο στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα!

opened old book with flying greek letters on black and white background

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα συνεχίζει την διεύρυνση της προσφοράς των υπηρεσιών του στο Κορινθιακό και όχι μόνο κοινό, εγκαινιάζοντας το τμήμα Δημιουργικής Γραφής!

Ο Νικόλαος Καλογερόπουλος υπήρξε μεταξύ άλλων ένας πολυγραφότατος φιλόσοφος, συγγραφέας και μεταφραστής, ένας γνήσιος άνθρωπος των γραμμάτων.

Η καλλιέργεια της δημιουργικής γραφής κάθε μορφής είναι εκ των ων ουκ άνευ για το Ίδρυμα που τιμάει την μνήμη του και το πνευματικό έργο που μας κληροδότησε.

Στοχεύοντας πάντα στο υψηλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε κάθε χώρο και δραστηριότητα, το Ίδρυμα θα εμπλουτίσει τα σεμινάρια με την ουσιαστική χρήση των πολυμέσων και τη συνδυαστική και συγκριτική σύνδεση των άλλων τεχνών με τη λογοτεχνία. Έτσι, εκτός από τις ώρες των σεμιναρίων, το πρόγραμμα θα εμπλουτίσουν η θέαση ταινιών και αποσπασμάτων τους, βίντεο κλιπ, ακρόαση μουσικής, ομιλίες από καθηγητές του ιδρύματος άλλων ειδικοτήτων και άλλα.

Τα σεμινάρια θα είναι τρίμηνης διάρκειας, αρχής γενομένης από το Μάρτιο, και θα διεξάγονται στο χώρο του Ίδρύματος σε εβδομαδιαία βάση. Συνολικά θα καλυφθούν τριάντα ώρες σεμιναρίων, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι παράλληλες δραστηριότητες. Στο τέλος κάθε κύκλου, θα αξιολογείται η πρόοδος και το συνολικό έργο κάθε συμμετέχοντα.

Τα σεμινάρια θα αρχίσουν με την εισαγωγή στο μυθιστόρημα, με εισηγητή τον Γιάννη Τσάκωνα, συγγραφέα και μεταφραστή.

Πληροφορίες και Εγγραφές καθημερινά στο τηλέφωνο 2741022385 από 16.00 έως 21.00.