Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Σας περιμένουμε!

(Μάσκες προστασίας απαραίτητες! Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στον Covid-19)

Η Κορνέλια Βολοσένκο – Γκολφίνου γεννήθηκε στη Μολδαβία {πρώην Σοβιετική Ένωση), από μητέρα δασκάλα και πατέρα μουσικό (καλλιτέχνη του ακορντεόν). Την υποχρεωτική της εκπαίδευση παρακολούθησε επτά χρόνια σε Μουσικό Σχολείο στην τάξη Βιολιού. Το 1983 {15 ετών), εισάγεται με εξετάσεις στο «Μουσικό Κολλέγιο», απ’ όπου αποφοίτησε μετά από τέσσερα χρόνια ολοκληρωμένων σπουδών, στις 30 Μαΐου 1987, με το ‘Πτυχίο – Ειδικότητα της καθηγήτριας Μουσικών Σχολών, Ωδείων – Καλλιτέχνιδας Ορχήστρας».

Συνεχίζοντας τις σπουδές της, το 1988 εισάγεται με εξετάσεις στην «Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Μουσικής Παιδαγωγίας» του Κρατικού Πανεπιστημίου “ΑΙecυ Russo” του Υπουργείου επιστήμης και Παιδείας της Μολδαβίας. Μεταξύ άλλων μαθημάτων, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής τεχνικής – διεύθυνσης χορωδίας και αποφοίτησε μετά από πέντε χρόνια ολοκληρωμένων σπουδών, στις 23 Ιουνίου 1993, με το “Δίπλωμα – Μaster – Καθηγήτριας Μουσικής – Βιολιού”. .

Ως δεύτερο όργανο σπούδασε υποχρεωτικό πιάνο. Στην Ελλάδα σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε με το “Πτυχίο -Ειδικότητα-Master- Διεύθυνσης Παιδικής – Σχολικής Χορωδίας”, ενώ παρακολούθησε μαθήματα με τους, Μ. Καλδή – Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου, Μ. Μελιγκοπούλου – επιστημονική συνεργάτιδα Ιονίου Πανεπιστημίου, Δ. Κτιστάκη – Διευθυντή χορωδίας της Ε.Ρ.Τ. κ’ με τους διεθνούς φήμης μαέστρους και μουσικοπαιδαγωγούς : Αντώνη Κοντογεωργίου (ΕΛΛΑΔΑ), Andre Tomaz (ΗΠΑ), Zimphira ΡοΙοz (ΡΩΣΙΑ), Dοreen Rao (ΚΑΝΑΔΑΣ) και Fred Sjοberg (Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Interkultur – ΣΟΥΗΔΙΑ).

Στη Δημόσια εκπαίδευση στη Μολδαβία, δίδαξε 7 χρόνια βιολί στο Γυμνάσιο και Λύκειο «Μ. Εmιnescυ». Στην Ελλάδα δίδαξε βιολί. μουσική δωματίου και χορωδία στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου. Από το 2009 είναι μόνιμη καθηγήτρια μουσικής. Δίδαξε σε σεμινάρια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 1998 στην Αθήνα διευθύνοντας σε σεμινάριο την “Παιδική Χορωδία Κόνταλυ’, και τον Ιούλιο του 2014 στο Ιόνιο Πανεπιστήμια διευθύνοντας στην “5η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδιών, διακρίνεται και αποσπά άριστες κριτικές από την καθηγήτρια Lenke Ιgο του Κονσερβατόριου Μπάρτοκ της Βουδαπέστης και τον Andre Tomas διευθυντή της χορωδίας και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Florίda (ΗΠΑ).

Ως μέλος της ορχήστρας του Κρατικού Πανεπιστημίου ‘Αlecυ Russo”, συμμετέχει σε δεκάδες συναυλίες σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις Βαλτικές χώρες, στη Μόσχα, καθώς και στην Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τη Μαρία Φαραντούρη, την Έλλη Πασπαλά, το Μανώλη Μητσιά, τα Βασίλη Γισδάκη καθώς και με ωδεία, χορωδίες και σύνολα μουσικής δωματίου αξιόλογων καλλιτεχνών, όπως την πιανίστα και κορυφαία ενορχηστρώτρια Ιρίνα Βαλεντίνοβα (στενή συνεργάτιδα του Μ. Χατζιδάκι), την μαέστρο Ράζη Μαστροσάββα (βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών) την πιανίστα Τατιάνα Σαουλίδη (πρώην μόνιμη συνοδό της οπερέτας του Κιέβου), τη βιολονίστα Λούση Λιμόροβα (Α’ βιολί στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – από το κονσερβατoυάρ Τσάίκόφσκι Μόσχας), του φαγγοτίστα — συνθέτη και ποιητή Κώστα Νούσια, τον φλαουτίστα Θανάση Σκαρλάτο, τον βιολοντσελίστα της Ορχήστρας των χρωμάτων Βαγγελλη Νίνα (Αλβανία), τον κιθαρίστα Γιώργο Μουλουδάκη κ.α. παίρνοντας μέρας σε δεκάδες συναυλίες, μεταξύ αυτών στο θέατρο «Γιάννης Ρίτσος», στο «Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum», στο «Θέατρο Παλλάς Αθηνών», στο “Δημοτικό θέατρο Πειραιά”, στην «Παλιά Βουλή των Ελλήνων» και στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» υπό τη διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα Μαέστρου Μιλτιάδη Καρύδη.

Για 6 συνεχή χρόνια είναι μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας Ανατολικής Αιγιαλείας και έχει την καλλιτεχνική ευθύνη του Χορωδιακού Φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο η χορωδία.

Η Κορνέλια Βολοσένκο – Γκολφίνου είναι επίσης καθηγήτρια βιολιού στο Καλογεροπούλειο Ωδείο.