Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, συνεπές προς τους δημιουργικούς σκοπούς και στόχους του, ανάμεσα σε ποικίλες διοργανώσεις κι εκδηλώσεις, διοργανώσει για την περίοδο 2023- 24 και εργαστήριο δημιουργικής γραφής. Το εργαστήριο θα είναι δίωρο, εβδομαδιαίο, θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου 2023 και θα διαρκέσει 15 εβδομάδες, εξαιρουμένων των εορτών και των αργιών.

Στόχοι του εργαστηρίου είναι:

1. Εστίαση στη γραπτή δοκιμασία ( μικρή φόρμα- διήγημα) και στην απόκτηση και κατανόηση των τεχνικών και των αισθητικών τρόπων που θα διευκολύνουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων.

2. Δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη δοκιμασθεί στον γραπτό λόγο, αλλά και σε όσους το επιθυμούν και διστάζουν, να θητεύσουν στην γλώσσα, στην αισθητική θεωρία και να αποκτήσουν κίνητρο για την επιτυχία του συγγραφικού τους τολμήματος.

3. Διεύρυνση της αναγνωστικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

4. Ανταλλαγή κειμένων, απόψεων και κριτικής ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

5. Δημιουργία συλλογικής έκδοσης, στο τέλος του σεμιναρίου, που θα περιλαμβάνει κείμενα της ομάδας μετά από κοινή επεξεργασία και απόφαση.

Οργανώτρια και διδάσκουσα στο εργαστήριο είναι η Έλσα Λιαροπούλου.

Η ΕΛΣΑ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στην Κόρινθο. Είναι φιλόλογος κι έχει εργασθεί στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει τις συλλογές διηγημάτων Οι Άλλες ( Νεφέλη, Αθήνα 1991), Πλην Ενός ( Ίνδικτος, Αθήνα 1998 ), και το μυθιστόρημα ο Σύλλογος ( Ίνδικτος, Αθήνα 2001). Με τον Γιάννη Πατίλη έχει επιμεληθεί την συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του Άγγελου Σημηριώτη (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, Νέα Ιωνία 1995). Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση με τον τίτλο Αναπνέοντας κιμωλία – γραφές εκπαιδευτικών ( Σαβάλας, Αθήνα 1996 ).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια του Ποιητικού Εργαστηρίου στο Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης». Έχει οργανώσει και διευθύνει εργαστήριο γραφής στις εκδόσεις futura.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Διαπολιτισμικών Σπουδών όπου οργανώνει Λέσχη Ανάγνωσης και διδάσκει Δημιουργική Γραφή.

Άρθρα, κριτικές και σχόλιά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Πληροφορίες: Γραμματεία 02741022385

Καθημερινά 16:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 14:00