«Ο Ουρανός μιλά ελληνικά»: Η παρουσίαση του βιβλίου της Λίτσας Τότσκα από το «Αλκυονίδες» Σωματείο Λόγου και Τέχνης
👉Δείτε το 1ο μέρος των φωτογραφιών του Paris Dionisopoulos από την επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου «Ο ουρανός μιλά Ελληνικά- Οι αστερισμοί στην Ελληνική μυθολογία» στο Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού της δημοσιογράφου Λίτσας Τότσκα, το οποίο κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε εικονογράφηση Μαρίας Μανουρά.
👌🪐Ένα ταξίδι στα μυστήρια του σύμπαντος, με οδηγό τους ελληνικούς μύθους για τους αστερισμούς. Ένα βιβλίο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μία κινηματογραφική ταινία δράσης. Μάχες, απαγωγές, έρωτες, απιστίες, απληστία αλλά και γενναιότητα και αυτοθυσία, με πρωταγωνιστές ήρωες του ελληνικού μύθου.
Στον γεμάτο από κόσμο κήπο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, η Λίτσα Τότσκα μια πολυτάλαντη γυναίκα , με αστείρευτη ενέργεια και πάθος, μια βραβευμένη δημοσιογράφος αλλά και μια εξαιρετική συγγραφέας, κατάφερε να μαγέψει το κοινό της, που απόλαυσε μία βραδιά στην οποία η μαγεία του νυχτερινού ουρανού συνάντησε τη μαγεία ενός βιβλίου γνώσεων!
Και η βραδιά δεν σταμάτησε εκεί…
Μετά την παρουσίαση , το λόγο πήραν οι Ράνια Σαζακλή, Νίκος Δασκαλόπουλος, Βασίλης Χρισταράς, Αντώνης Παπαντωνίου Ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου οι οποίοι είχαν στήσει Τηλεσκόπιο στον υπέροχο κήπο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος για να μας ταξιδέψουν στον έναστρο ουρανό.
Αποσπάσματα διάβασαν μαθητές του εφηβικού τμήματος θεάτρου των Global ARTS Studios και τον συντονισμό μεταξύ ουρανού και γης είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Αναστασία Νάνσυ Γιαννιδάκη!!
Χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος των Αλκυονίδων Όλγα Κονομόδη-Θωμά!!
Μαζί μας ήταν και το βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚίΔΑ!!
👏Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στις «Αλκυονίδες» που μας έκαναν, να αφήσουμε τη φαντασία μας να πετάξει ψηλά και να ζήσουμε όλη μαζί μια βραδιά γεμάτη θαύματα και μαγεία όπως οι Αλκυονίδες ξέρουν να δημιουργούν, σε όλες και όλους που συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση και τέλος στο εξαιρετικό Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού για την υπέροχη φιλοξενία!!!
Ευχαριστούμε τον Πάρη Διονυσόπουλο και το δίκτυο We love Corinth!