Τώρα που το άγχος της ετοιμασίας του  υποχώρησε, λίγα λόγια  για τις τρεις  μουσικές ημέρες που έζησα .
Σκοπός του,  η παρουσίαση σπουδαίων συνθέσεων μεγάλων Συνθετών από καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα έφερναν το κοινό πιο κοντά στην κλασική Μουσική.
Από την πρώτη ημέρα που τους άκουσα   διερωτώμην , πέντε Μουσικοί με το παίξιμο τους πότε ως τρίο,ως κουαρτέτο, ως ντουέτο ή όλοι μαζί μπορεί να αλλάξουν   την ροή της ζωή μας για τρεις μέρες και   να πάρουν  το βάρος της  σκληρής καθημερινότητας φροντίζοντας την ψυχή μας;
 
 Με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, με κορυφαία μουσικά είδη και αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς, που ετοίμασε ο Νώε Ινουί, δύο βιολιά ,μια βιόλα,ένα τσέλο και ένα πιάνο που  συνομιλούσαν μεταξύ τους,  πότε ενθουσιασμένα, πότε οργισμένα,  χαρούμενα  ή λυπημένα ,σε ρυθμούς χορευτικούς , νοσταλγικούς ,κλασικούς και  λαϊκούς, μας συνεπήραν.
 
Μας ταξίδεψαν  στη φύση , μας θύμισαν συνομιλίες  και χειρονομίες τρυφερότητας που είχαμε με σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας , χρωματιστά όνειρα και ναι κατάφεραν να μας ταξιδέψουν εκτός της ζοφερής πραγματικότητας.
 
Η εγγύτητα   που είχαμε  μαζί τους  στα δύο ρεσιτάλ  στο Sikyon Coast και στο Καλογεροπούλειο μας έδινε την εντύπωση πως συμμετείχαμε  στο παίξιμο και πιάναμε κι εμείς το δοξάρι  στο κλάμα της βιόλας,  στο γλυκό κελάιδισμα  των βιολιών  στο στιβαρό ήχο του τσέλου και κάποιες φορές σαν να  προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε την χορογραφία   των δακτύλων του πιανίστα   .
 
Πέντε όργανα  τρία βραδια κατάφεραν να συγκλονίσουν μυημένους και μη, μικρούς και μεγάλους, να βουρκώσουν μάτια και να κάνουν τις καρδιές να χτυπήσουν.
Κέρδος μας και  η γνωριμία με τον επιχειρηματία κ.Λεωνίδα.Τυπάλδο του Sikyon Coast στην Συκιά Κορινθίας,  που ευχαριστούμε πολύ για την αβρή συμπεριφορά του ίδιου και όλου του προσωπικού.
Τον ευχαριστούμε  που μας παραχώρησε αυτόν τον βαρύ από ιστορία και πολιτισμό χώρο της βίλας του Σικελιανού και την αίθουσα Τέχνης του ξενοδοχείου  που μετατράπηκε αυτό το βράδυ σε αίθουσα Μουσικής Δωματίου .
 
Στέφανοι μπλε  αμάραντου  έχουν κατατεθεί  στα πορτραίτα του ζεύγους Σικελιανού – Πάλμερ   που υπενθύμιζαν πως η  Τέχνη είναι Παντοτινή .
 Αυτό το βράδυ οι Μουσικοί μας ιερουργούσαν υπέρ Της!
Και ο κόσμος που κατέκλυσε την αίθουσα συμμετείχε κρατώντας την αναπνοή του!
 
Νώε Ινουί,Βασίλη Βαρβαρέσο, Ηλία Λιβιεράτο,  Άγγελε Λιακάκη, David Bogorad σας ευχαριστούμε !
Εις το επανιδείν
 
Μ.Χρισταρά