Με χαρά είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του διαγωνιστικού μέρους του Προγράμματος “Ακούμε τους Νέους 2023.
Στο διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 56 νέοι μουσικοί εκ των οποίων η επιτροπή αποτελούμενη από τους Θοδωρή Τζοβανάκη, Σπύρο Μουρίκη, Νίκο Μάνδυλα και Παναγιώτη Θεοδοσίου επέλεξε 10 υποψήφιους. Από αυτούς ο κ. Γιάννης Βακαρέλης ξεχώρισε τρεις, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τρία ατομικά ρεσιτάλ, μία ηχογράφηση (που θα μεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα) και δύο κοινές συναυλίες: μια στην Αρχαία Μεσσήνη σε ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς και μία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 25 Φεβρουαρίου 2024.
Παράλληλα η κα Ντόρα Μπακοπούλου από το σύνολο των πιανιστών που υπέβαλαν αίτηση (28) επέλεξε τρεις, οι οποίοι θα εμφανιστουν σε κοινή συναυλία το 17ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023.
Αναλυτικά τα ονόματα των διακριθέντων:

Ατομικά ρεσιταλ και κοινές συναυλίες στην Αρχαία Μεσσήνη και στο ΜΜΑ:
1. Αριέτα Λιάτση, βιολί
2. Αγγελική Γιαννοπούλου, πιάνο
3. Μαρία -Έλλη Πετρίδου, τσέλο

Συναυλία στο 17ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας:
1. Ορφέας Δέμης
2. Αποστόλης Κωνσταντάκης
3. Κώστας Μάρκου

Μετά από πρόταση της επιτροπής ειδικός έπαινος απονέμεται στους Θεόδωρο Φιλιππόπουλο (11 ετών) και Φαίδωνα Σαχσαμάνογλου (14 ετών) λόγω εξαιρετικού ταλέντου και εντυπωσιακής προόδου για την ηλικία τους.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες για το πολύ υψηλό καλλιτεχνικό και δεξιοτεχνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι το Πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους” να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να δίνει σε όλο και περισσότερους ταλαντούχους νέους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Μαρία Χρισταρά, Πρόεδρος Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου.
Πόπη Μαλαπάνη, υπεύθυνη προγράμματος “Ακούμε τους Νέους”