Ο AndreasKönigείναι γεννημένος στη Νυρεμβέργη. Βραβεύτηκε σε πολυάριθμους διαγωνισμούς όπως ο εθνικός διαγωνισμός “Jugendmusiziert”, ο διαγωνισμός πιάνου Steinway στο Βερολίνο, ο διεθνής διαγωνισμός πιάνου στο Πόρτο, και από την αρχή έπαιξε με διάσημες ορχήστρες όπως οι Βερολινέζοι και η Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης.

Από το 2006 συνεχίζει την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στη Φρανκφούρτη με τον καθηγητή LevNatochenny, εξετάζει εκεί το 2009 και παίρνει το δίπλωμα. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του με ένα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη φημισμένη σχολή μουσικής EscuelaSuperior de MúsicaReinaSofía, τμήμα μουσικής δωματίου, με τον καθηγητή RalfGothóni και τον καθηγητή EldarNebolsin, καθώς και πολυάριθμα masterclass (μεταξύ άλλων με τους FerencRados, MenahemPressler και BrunoCanino). Εκτός από τις δραστηριότητες του ως σολίστ, δραστηριοποιείται και ως καθηγητής πιάνου. Ο AndreasKönig ήταν συνεργάτης του Γερμανικού Εθνικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος και του Ιδρύματος Albéniz, Ισπανία. Είναι επίσης νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου ViannadaMotta, Λισαβόνα.

Έπαιξε με διεθνείς ορχήστρες όπως η Συμφωνική της Βαρσοβίας και η Ορχήστρα της Λισαβόνας Gulbenkian. Πολυάριθμες εμφανίσεις σε όλη την Ισπανία τον έφεραν μαζί με μια μεγάλη ποικιλία μουσικών δωματίων (συμπεριλαμβανομένου του TrioKöchel στο NationalAuditorium στη Μαδρίτη, στο Palacio de Festivales de Cantabria, Σανταντέρ και πολλά άλλα).

Μαζί με τον πιανίστα AkiHoffmann, παρουσίασε μια πρώτη ηχογράφηση έργων του συνθέτη Klaus-HinrichStahmer για την ετικέτα Wergo (Schott-Verlag). Για το BR (BavarianBroadcasting) ηχογράφησε τις 24 Σπουδές Op.10 και 25 του F. Chopin. Στην ταινία “Eldesorden de labelleza” – «Η αταξία της ομορφιάς» του Ισπανού σκηνοθέτη FernandoBañosFidalgo, εμφανίστηκε ως κεντρικός χαρακτήρας.

Κατά τη διάρκεια του γενικού lockdown στη Μαδρίτη (Μάρτιος και Απρίλιος 2020) ξεκίνησε την καμπάνια “Μουσική για καραντίνα” με καθημερινά podcast.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον AndreasKönig στη διεύθυνση www.andreaskoenig.es

Εγγραφή στο newsletter μας

Μάθετε τα τελευταία νέα μας…

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Τμήματα

Ακολουθήστε μας!

© 2021 Καλογεροπούλειο Ίδρυμα. All Rights Reserved.

Powered by Focus on Web