Ο Νώε Ινουί είναι ένας γνήσιος εκπρόσωπος του θετικού μηνύματος που επαγγέλλεται η Μουσική για το μέλλον. Κι αυτό γιατί η ζωή του ξετυλίγεται μέσα σε μια ποικιλία από διαφορετικές κουλτούρες που συνοψίζεται σε μια αρμονική μοναδικότητα.

Ήρθε στον κόσμο στην πρωτεύουσα της Ευρώπης μέσα σε μια ελληνο-ιαπωνική οικογένεια και μυήθηκε από νωρίς στη μουσική.

Οι συναυλίες του τον οδήγησαν σε όλες της ηπείρους του Κόσμου πλην της Αφρικής και της Αυστραλίας. Ξεχωρίζουν οι συναυλίες με την Μάρθα ΄Αργκεριχ στο Μπουένος ΄Αίρες και στο Fontainebleau της Γαλλλίας και με τον Λεωνίδα Καβάκο στο Βερμπιέ της Ελβετίας. Σαν πολίτης του κόσμου ο Νώε έχει την χαρά να παίζει και να συνεργάζεται με διαφορετικούς μουσικούς είτε σαν σολίστας είτε μέσα από την μουσική δωματίου.

Η διδασκαλία της Μουσικής παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Παράλληλα με την μουσική του παρουσία σε αίθουσες παραδίδει μαθήματα από το 2013 στην RobertSchumannMusikhochschule στο Ντύσελντορφ και κάνει masterclasses στην Ιαπωνία, στην Αμερική και στο Βέλγιο. Από τον Ιανουάριο του 2020 παραδίδει μαθήματα και στην Musikhochschule του Mannheim.

Ο ίδιος αποφοίτησε με την υψηλότερη διάκριση κάθε φορά από τα Ωδεία των Βρυξελλών, του Παρισιού, της Καρλσρούης και του Ντύσελντορφ. ΄Οταν όμως μιλάει για την μουσική του παιδεία του αρέσει να στέκεται στις διαφορετικές σχολές βιολιού που άφησαν τα ίχνη τους στον ίδιο. ΄Ετσι στις Βρυξέλλες και το Παρίσι γνώρισε τη Βελγο-Γαλλική παράδοση από καθηγητές όπως ο J.Dupriez η S. Gessner και ο O. Charlier. Στην Γερμανία πρωτομυήθηκε στην Γερμανική Σχολή βιολιού από τον καθηγητή UlfHoelscher αλλά μέσω αυτού και στη Σχολή του Galamian. Τέλος στο Ντύσελντορφ ανακάλυψε την ρώσικη Σχολή βιολιού από την καθηγήτρια R. Fain και μέσω αυτής την Σχολή Stoliarsky. Θέλοντας να διευρύνει το φάσμα των γνώσεων του επισκεπτόταν συχνά την καθηγήτρια HelgaThoene ενώ ο ΄Ελληνας καθηγητής Καφαντάρης ήταν ένας από τους συντελεστές της μουσικής του παιδείας.

Σε ηλικία 14 ετών παίζει για πρώτη φορά με την Ορχήστρα της Βαλλονίας στο Βέλγιο. Στη συνέχεια θα παίξει με διάφορες ορχήστρες όπως η Κρατική Ορχήστρα του Βελγίου, η Φιλαρμονική της Ιαπωνίας, η Συμφωνική του Τόκυο, η κορεάτική Συμφωνική Kaohsiung, η Κρατική Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγάρδης κ.α. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να συνεργάζεται με εξαίρετους διευθυντές όπως οι AlexanderLazarev, KentMazur, Akiyama, PaulMeyer κ.α.

Η Μουσική Δωματίου είναι για τον Νώε εξίσου σημαντική. Απόδειξη η τακτική εμφάνιση σε ντουέτο με δύο εκλεκτούς πιανίστες τον Βασίλη Βαρβαρέσο και τον MarioHäring. Εκτός από αυτούς παίζει με μια σειρά από θαυμάσιους μουσικούς εγχόρδων της γενιάς του όπως ο MarcSabbah, ο DavidCohen, ο BenedictKlöckner, ο GeorgyKovalev και η EllavanPoucke. ΄Ετσι μπορεί να μοιράζεται με το κοινό συναυλίες με διαφορετικά σχήματα από ντουέτο μέχρι κουαρτέτο με πιάνο. Η συμμετοχή του σε διάφορα φεστιβάλ του δίνει ακόμη την χαρά και την ευκαιρία να συνεργάζεται με μεγαλύτερα σύνολα και τους καλλίτερους μουσικούς του κόσμου.

Από το 2013 κυκλοφορούν CDs του Νώε Ινουί με τα labels ‘ARS’ και ‘Navis’ και ηχογραφήσεις με τον MarioHäring και τον Βασίλη Βαρβαρέσο. Η τελευταία του ηχογράφηση με το ‘ARS’ με τις 6 σονάτες για σόλο βιολί του EugèneYsaÿe κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2019. Το άλμπουμ περιλαμβάνει σε παγκόσμια πρεμιέρα και μια Μελέτη Ποίημα του ίδιου συνθέτη που συναντάει την διεθνή προσοχή.

Ο Νώε Ινουί παίζει ένα βιολί του ιταλού TomasoBalestrieri από την Μάντοβα.

΄Εχει κερδίσει τους διαγωνισμούς : Sibelius, Lipizer, Curci, YoungConcertArtists, GinaBachauer(Αθήνα), VerbierAcademy κ.α.

Εγγραφή στο newsletter μας

Μάθετε τα τελευταία νέα μας…

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Τμήματα

Ακολουθήστε μας!

© 2021 Καλογεροπούλειο Ίδρυμα. All Rights Reserved.

Powered by Focus on Web