Ο Δήμος Κορινθίων, το Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen Ινστιτούτο Γκαίτε, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24 Μαΐου “Χορωδιακό Αφιέρωμα” υψηλού επιπέδου αφιερωμένο στην “Χορωδιακή Μουσική” που άνθισε στην Κόρινθο με την Χορωδία Κορίνθου και η οποία έκανε την πόλη μας γνωστή στα πέρατα του κόσμου!
Σε υπέροχη ατμόσφαιρα και με νεανικό ενθουσιασμό 80 περίπου παιδιά και νέοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα, από διαφορετικές σχολές Μουσικής και με διαφορετικές κουλτούρες, «συνέπραξαν μουσικά και ανθρώπινα, επί σκηνής» μαγεύοντας το κοινό!!!!
Και όλα αυτά με μια μόνο πρόβα!!!
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Goethe-Institut Athen Ινστιτούτο Γκαίτε, ο Δήμος Κορινθίων, το Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού και το Σχολείο Χορωδιακής Τέχνης του Μονάχου (ChorKunst Munich Choir) Schule für Chorkunst München.
Πολλά Συγχαρητήρια στη χορωδία, στην ορχήστρα, στους μαέστρους και σε όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης Διεθνούς Μουσικής Σύμπραξης στην πόλη της Κορίνθου!