Η επισφράγιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού της Κορίνθου και του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ για την δράση “Ακούμε τους Νέους “έγινε την 28/9/2023 με την παράδοση γκραβούρας του 17ου αιώνα στον Πρόεδρο του Διαζώματος κύριο Σταυρό Μπένο από μέλη του ΔΣ του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος.

Η συνεργασία αυτή θα διευρυνθεί και θα εδραιωθεί θεσμικά κατά την διάρκεια του 1ου Συμποσίου των μελών της Συμμαχίας και των Χορηγών της δράσης στις 2/12 /23 που θα πραγματοποιηθεί στην Βίλα Σικελιανού -Sikyon Coast Resort στο Ξυλόκαστρο.

Το Πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοεμφανιζόμενων μουσικών στο πεδίο της Κλασικής Μουσικής,με συναυλίες,ηχογραφήσεις και Φεστιβάλ,που ως στόχο έχουν να συστήσουν τους Νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό και να τους φέρουν σε επαφή με σπουδαίους συναδέλφους τους.

Κατά τον πρώτο χρόνο της υλοποίησης του, χάρη στη συνέργεια του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ ,το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ καθώς και με την οικονομική υποστήριξη των χορηγών/Εταιρικών Μελών , Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Καρμεν Κωνσταντακόπουλου ,ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΡΛΗ,και VINCI διοργάνωσε διαγωνισμό και στην συνέχεια Συναυλίες και ηχογραφήσεις για τις τρεις Διακριθείσες σολίστ.Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επτά συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις της Πελοποννήσου με κορωνίδα την Συναυλία στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και δύο ηχογραφήσεις που μεταδόθηκαν από το τρίτο πρόγραμμα.

Ακολουθούν τρεις συναυλίες και μια ηχογράφηση που είναι ήδη προγραμματισμένες .

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την κοινή Συναυλία των νικητριών στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος “στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 24η Φεβρουαρίου 2024.

Στις φωτογραφίες ο Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος ,η Πρόεδρος και η Ταμίας του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κυρίες Μαρία Χρισταρά και Ασημίνα Οικονόμου και η υπεύθυνη του Προγράμματος κυρία Πόπη Μαλαπάνη.