Το νέο  Σύνολο Δωματίου (Chamber Ensemble) του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος είναι έτοιμο προς δράση.

Το Kaloy’s Chamber Ensemble είναι ένα ευέλικτο σύνολο μουσικής δωματίου που αποτελείται εναλλακτικά από τα κυριότερα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας (Πνευστά – Έγχορδα – Κρουστά). Η δυνατότητα διαφοροποίησης του συνδυασμού των οργάνων σε κάθε του εμφάνιση συνιστά και την ευελιξία του. Γνώμονας, πάντα ο ξεχωριστός του ρόλος (αυτόνομη συναυλία, συνοδεία θεατρικής, αλλά και κάθε είδους σκηνικής δράσης κ.λ.π.) σε κάθε εκδήλωση.
Σκοπός του είναι η προβολή έργων μουσικής δωματίου, η εκπαιδευτική δράση αλλά και η μύηση των ακροατών στην μουσική μέσω μεταγραφών έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Αποτελείται από διακεκριμένους μουσικούς με πλούσια καλλιτεχνική δράση στον εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό τομέα αλλά και σημαντική σταδιοδρομία ως μουσικοί εκτελεστές.

Τρεις μουσικοί και μια μουσικοπαιδαγωγός, ανοίγουν το παραμυθόκουτο και παρουσιάζουν με ξεχωριστό τρόπο  παραμύθια γραμμένα από συνθέτες. Με τα πάντα φτιαγμένα από εφημερίδα, δείχνουν στα παιδιά το δικό τους τρόπο για επαναχρησιμοποίηση υλικών και μέσα από διαδραστική προσέγγιση, τα προσκαλούν να γίνουν μέρος της παράστασης. Τα κείμενα έχουν διασκευαστεί ούτως ώστε, στη διάρκεια της αφήγησης να δίνεται χώρος για τη δημιουργία ηχοτοπίων από τα παιδιά με την καθοδήγηση της αφηγήτριας.

Πρώτο παραμύθι: “Ο Πέτρος και ο Λύκος“. Eνα μουσικό παραμύθι παιδαγωγικού χαρακτήρα γραμμένο από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Sergei Prokoffiev. Το Kaloy’s Chamber Ensemble το ζωντανεύει με τη σύμπραξη ενός ηθοποιού – αφηγητή μαζί με άλλα γνωστά μουσικά παραμύθια. Πρόκειται για μια μουσική διαδραστική παιδική παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά).

Τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλoπούλου και με τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας φιλοδοξεί να ταξιδέψει την κλασσική μουσική σε ολόκληρο το νομό.