Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα τους η Έφορος της Σχολής πιάνου του Καλογεροπούλειου Ελένη Νικολαΐδη και ο εξαίρετος κιθαρίστας Βύρων Μπούκης.

Η Ελένη Νικολαΐδη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και πήρε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα, Ά Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης (τάξη Μ.Λαμπρινούδη), Πτυχίο Φούγκας με Άριστα (τάξη Π. Κούκου) και Ειδική Διάκριση στη Μουσική Δωματίου (τάξη Σπύρου Στεργίου). Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορία Τέχνης.  Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναι συνεργαζόμενη πιανίστατης Camerata Europea καιτης Metropolitan Symphony Orchestra of Athens. Έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών, κυρίως με έργα μουσικής δωματίου.  Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και συνοδεύει έγχορδα, πνευστά, κρουστά και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών.

Ο Βύρων Δημ. Μπούκης γεννήθηκε στην Πάχη Μεγάρων.Σπούδασε κλασσική κιθάρα και θεωρητικά στο «Απολλώνιο Ωδείο» και το 1986 πήρε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από την τάξη του Μιχάλη Αρχοντίδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην κιθάρα στο «Ωδείο Έρευνα» και αποφοίτησε το 1994 με το βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» από την τάξη κιθάρας του Γ. Νικολόπουλου. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ στην αίθουσα «Παρνασσός», στην αίθουσα της «Χ.Α.Ν.»κ.α. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις σε έργα του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου με τον οποίο είχε μακροχρόνια συνεργασία. Εργάζεται ως καθηγητής (αναγνωρισμένος από το ΥΠ.ΠΟ.) κλασσικής, ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας σε δημόσια και ιδιωτικά ωδεία. Επίσης έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών στον Μ.Ο.Μ.  (Μουσικό Όμιλο Μεγάρων) και μέχρι σήμερα με το ΒΥΖΑΝΤΕΙΟΝ ΩΔΕΙΟΝ που έχει έδρα τα Μέγαρα. Έχει συμμετάσχει με  πολλούς καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ, Γιουγκοσλαβία) . Τον Ιούνιο τού 2010 διοργάνωσε το 1ο φεστιβάλ κιθάρας πού έγινε στο ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ονομάστηκε GUITAR NIGHT CONCERT στο οποίο πήραν μέρος μαθητές του από τον Μ.Ο.Μ. Με το συγκρότημα ON/OF Blues Band του οποίου είναιιδρυτικό μέλος έχει λάβει μέρος στο 2ο και 3ο LOUTRAKI BLUES FESTIVAL.

 

 

Μάθε μουσική από τους κορυφαίους…!

Οι εγγραφές συνεχίζονται!