Το Πρώτο Βραβείο που κατέκτησε στον Διεθνή Διαγωνισμό “Carl Nielsen”στην Δανία το 1997 στάθηκε για τον Σπύρο Μουρίκη ουσιαστικό βήμα προς την καταξίωση τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδος.

Έκτοτε ακολούθησαν συνεργασίες με σπουδαίες ορχήστρες κι αρχιμουσικούς, αλλά και εμφανίσεις στις σημαντικότερες Αίθουσες Συναυλιών του κόσμου.

Ο Σπύρος Μουρίκης , μετά τα πρώτα χρόνια του στην Κέρκυρα, σπούδασε κλαρινέτο στο “Ωδείο Αθηνών”στην τάξη του Χαρ. Φαραντάτου και στο Παρίσι με τον Michel Arrignon στο Conservatoire de Paris.

Διετέλεσε σόλο κλαρινέτο της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ ,της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Mahler Chamber Orchestra.

Σήμερα κατέχει την ίδια θέση στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καθώς επίσης και στην ορχήστρα MusicAeterna ως προσκεκλημένος στη θέση του σόλο κλαρινέτου.Είναι μέλος του Συνόλου Πνευστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι καθηγητής κλαρινέτου στο “Ωδείο Αθηνών” ,ενώ συχνά καλείται να δώσει “Master – Classes”σε Ακαδημίες και Ιδρύματα του Εξωτερικού, καθώς επίσης και να διατελέσει μέλος κριτικής επιτροπής Διεθνών Διαγωνισμών.

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει ήδη τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου του κλαρινετου.

Εγγραφή στο newsletter μας

Μάθετε τα τελευταία νέα μας…

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Τμήματα

Ακολουθήστε μας!

© 2021 Καλογεροπούλειο Ίδρυμα. All Rights Reserved.

Powered by Focus on Web