Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του κοινού και δημιουργίας ενός περισσότερο πνευματικού προφίλ για την πόλη της Κορίνθου, το Καλογεροπούλειο Ιδρυμα οργανώνει μία συναυλία με δύο εκλεκτούς σολίστ, τον Ελληνοϊάπωνα βιολονίστα Noe Inui και τον πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο, συνεργάτες και συνοδοιπόρους στον χώρο της μουσικής δωματίου για πολλά χρόνια. Η συναυλία, που για την Κόρινθο αποτελεί μουσικό γεγονός με ιδιαίτερο συμβολικό βάρος, θα δοθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (20.30) με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος (Αράτου 74), κοντά στον ναό του Αγίου Παύλου.

«Οι ερμηνείες των δύο φίλων του Καλογεροπούλειου πάντα ξεχωρίζουν για το σθένος και την πρωτοτυπία τους», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Καλογεροπούλειου Ωδείου, Παναγιώτης Θεοδοσίου, σημαντικός συνθέτης και πιανίστας ο ίδιος, με παιδαγωγικό έργο. «Το Καλογεροπούλειο Ιδρυμα, πιστό στις επιταγές του αείμνηστου ιδρυτή του, στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία έχοντας πάντα σαν απώτερο στόχο την καλλιέργεια και επιμόρφωση του κοινού της ευρύτερης Κορινθίας, αλλά και όλης της χώρας».

Είναι σημαντικό ότι το ίδρυμα επιδιώκει την παραγωγή καλλιτεχνικών γεγονότων πανελλήνιας εμβέλειας. Στη συναυλία τους, οι δύο εκλεκτοί σολίστ θα ερμηνεύσουν έργα Μότσαρτ, Μπραμς, Πάμπλο ντε Σαρασάτε (1844-1908) και Φριτς Κράισλερ (1875-1962). Οπως ενημερώνει ο Παναγιώτης Θεοδοσίου, ο Noe Inui, «πολίτης του κόσμου θα λέγαμε σήμερα, πολυβραβευμένος μουσικός, έχει εμφανιστεί ως σολίστ στις μεγαλύτερες αίθουσες, ορχήστρες και φεστιβάλ του κόσμου από τη Νέα Υόρκη ώς το Τόκιο κερδίζοντας την αγάπη και τον θαυμασμό κάθε κοινού με την εντυπωσιακή τεχνική και τη βαθιά εκφραστική του δεινότητα. Ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ένας πολύ σημαντικός σολίστ του πιάνου στον καιρό μας, άρχισε την καριέρα του από πολύ μικρή ηλικία κερδίζοντας από τότε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ, κατακτώντας στη συνέχεια και ώς σήμερα όλον τον κόσμο της κλασικής ερμηνευτικής σκηνής του πιάνου.

Οι εμφανίσεις του στις ΗΠΑ (Carnegie Hall, The Kennedy Center κ.λπ.) περιλαμβάνουν και την επίσημη πρόσκληση του προέδρου Ομπάμα».