Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, αποχαιρετίσαμε τον πρώτο μήνα του έτους με μια μοναδική μουσική εμπειρία. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος γέμισε με τις διαχρονικές μελωδίες του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, μιας μουσικής που αγγίζει κάθε εποχή και κάθε άνθρωπο.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε τα πρώιμα Τρίο με πιάνο (έργο 1), καθώς και 10 Λαϊκά Τραγούδια βασισμένα σε παραδοσιακές μελωδίες της Σκωτίας, της Ουαλίας, της Ιρλανδίας και της Αγγλίας, σε στίχους μεγάλων ποιητών του 18ου αιώνα.
Η συναυλία κορυφώθηκε με το διάσημο Τρίο, έργο 70, αρ. 1 σε ρε μείζονα, γνωστό ως «Φάντασμα». Το προσωνύμιο αυτό οφείλεται στην απόκοσμη και «στοιχειωμένη» ατμόσφαιρα του δεύτερου μέρους του, το οποίο φημολογείται πως ο Μπετόβεν συνέθεσε έχοντας στο μυαλό του τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ.
Η μεσόφωνος Laura Mamakos, η πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη, η βιολίστρια Βανέσσα Αθανασίου και η βιολοντσελίστρια Έλλη Φιλίππου απέδωσαν τα έργα με δεξιοτεχνία και σπάνια ευαισθησία, αναδεικνύοντας την καθολική γλώσσα του συνθέτη.
Τυχεροί οι φίλοι της κλασικής μουσικής που παρακολούθησαν τη συναυλία.
Στην εποχή μας, η δύναμη της μουσικής του Μπετόβεν παραμένει μια πράξη κάθαρσης!
Ευχαριστούμε τις Μουσικούς για το πολύτιμο δώρο τους!
Ευχαριστούμε επίσης τον Thimios Tsarmpos για την κάλυψη της συναυλίας!
Αποσπάσματα από τη συναυλία που έδωσαν οι Laura Mamakos (μεσόφωνος), Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο), Βανέσσα Αθανασίου (βιολί)
και Έλλη Φιλίππου (τσέλο) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στις 30/1/26.








