Τα μουσικά σύνολα είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλο το φάσμα των σπουδαστών της μουσικής. Το μάθημα διαρκεί 80’, είναι εβδομαδιαίο, με την παρουσία και καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κου Γρηγόρη Σιούτη, στις αίθουσες του Καλογεροπούλειου Ωδείου και με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η εισαγωγή στα μουσικά σύνολα δεν γίνεται βάσει ακρόασης, αλλά γίνεται κατάταξη, ώστε το κάθε μουσικό σύνολο να αποτελείται από μαθητές ίδιου επιπέδου και κοινών μουσικών προτιμήσεων (pop, rock, jazz, funk ή ελληνικού ρεπερτορίου) όσο τον δυνατόν.

Σκοπός των μουσικών συνόλων είναι να βρεθεί ο σπουδαστής σε μία σταδιακή προσομοίωση επαγγελματικού περιβάλλοντος απόδοσης της μουσικής που έχει επιλέξει, καθώς και να αυτοσχεδιάζει εν αρμονία των εκάστοτε δεδομένων συνθηκών ώστε να μπορεί αρθρώσει τον δικό του προσωπικό μουσικό λόγο. Να μπορεί να συμπράξει με άλλους μουσικούς, εξοπλισμένος με τον πλούτο των διαφορετικών εκφράσεων και όψεων της σύγχρονης μουσικής, ικανός πλέον ο ίδιος να επιλέξει το μέγεθος και τη ποιότητα της συμβολής του. Είτε ρυθμικά, είτε μελωδικά, είτε ηχοχρωματικά. Να μπορεί να διακρίνεται σαν μονάδα ανάμεσα στους άλλους , αλλά και να να προσφέρει τα προσωπικά του ταλέντα στο ομαδικό όφελος και στην δημιουργία. Να μπορεί να συμμετέχει εντέλει στην διαμόρφωση των μελλοντικών μουσικών εξελίξεων.

Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες: Γραμματεία, Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 20:00 Σάββατο 10:99 – 14:00