Μαθητές και διδάσκοντες στο Ωδείο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού νιώθουμε ιδιαίτερη αγαλλίαση για τις επιτυχίες στις εξετάσεις.

Τα λόγια των μαθητριών μας μάς δίνουν φτερά να προσπαθήσουμε κι άλλο και οι ευχαριστίες τους μας τιμούν.

«Και να που το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε», μάς γράφει η Σοφία Σαπέρα, που έδωσε εξετάσεις για σαξόφωνο. Και με το παραπάνω. Εισαγωγή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Και όχι απλά “εισαγωγή”, αλλά κατάκτηση της 4ης θέσης. Η βοήθεια που έλαβα ήταν μεγάλη και ανεκτίμητη καθώς δίχως αυτή δεν θα είχαν επιτευχθεί οι στόχοι μου. Εξού και η αίσθηση ανάγκης να ευχαριστήσω δημοσίως όλα τα άτομα που με υποστήριξαν.
Ευχαριστώ την λατρεμένη μου καθηγήτρια σαξοφώνου, την κ. Γλυκερία Μωραϊτάκη. Η δασκάλα που με την γλυκύτητά της και την ηρεμία της με έκανε να ντρέπομαι και να αισθάνομαι τύψεις τις – λίγες – φορές που πήγαινα αδιάβαστη. Αυτή που με υπομονή και με επιμονή με καθοδηγούσε και με διόρθωνε σε κάθε νότα, σε κάθε μουσική φράση, σε κάθε χρωματισμό. Αυτή που με πίεζε να προσπαθώ ξανά και ξανά και ξανά και που όταν τελείωνε το μάθημα, ακόμα και όταν ένιωθα ότι είχα παίξει “θεϊκά”, με ωθούσε να δώσω κάτι παραπάνω. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε απόλυτα. Μερίδιο της βαθμολογίας μου στο όργανο – ένα πεντακάθαρο και απόλυτο 20 – τής ανήκει δικαιωματικά.
Ευχαριστώ το Καλογεροπούλειο Ωδείο, έναν χώρο στελεχωμένο από σπουδαίους καθηγητές και μουσικούς, όπου παρέχεται υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική παιδεία. Ευχαριστώ τον καλλιτεχνικό του διευθυντή και δάσκαλό μου, κ. Παναγιώτη Θεοδοσίου, του οποίου η αγάπη για τη μουσική και τους νέους μουσικούς, παρά το “βαρύ” βιογραφικό του και τις πλούσιες καλλιτεχνικές και μουσικές δραστηριότητές του, τον οδήγησαν στην αίθουσα του Ωδείου να μου διδάσκει με τον υπομονετικό και ήρεμο τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει, όλα όσα χρειάστηκα για την προετοιμασία μου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Το ταξίδι μου σίγουρα συνεχίζεται. Με νέους στόχους, με ένα πρόγραμμα με πολλές απαιτήσεις και με διαφορετικές πλέον προσδοκίες. Θα πάω στην Κέρκυρα με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα, με εμπιστευτήκατε, με υποστηρίξατε και με ωθήσατε στο να προσπαθήσω ξανά και ξανά. Θα κάνω προσπάθεια να μη σας απογοητεύσω. Σας αγαπώ τον κάθε έναν ξεχωριστά και σας ευχαριστώ όλους και όλες τόσο μα τόσο πολύ. Να είστε πάντα καλά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

«Πέρασα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και σε σειρά κατάταξης 4η», λέει η Κατερίνα Δελή, στην κιθάρα. «Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας φέτος και την υποστήριξη όχι μόνο την δική σας αλλά όλου του ωδείου. Χωρίς εσάς δεν θα τα είχα καταφέρει. Κυρία Χρισταρά, γνωρίζω και εκτιμώ πως το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα ήταν δίπλα μου σ’αυτον τον αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή μου στο Μουσικό πανεπιστήμιο. Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Θεοδοσίου. Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να είστε δάσκαλός μου και καθοδηγητής μου σ’ αυτόν τον τριετή αγώνα. Αλήθεια, σάς ευχαριστώ για τη βοήθεια σας και χάρη στην πολύτιμη δουλειά σας, έκανα υπερήφανο τον εαυτό μου και τους γονείς μου».

«Ευχαριστώ προσωπικά τις εκλεκτές μαθήτριες μου για τις ευχαριστίες τους και για τα τιμητικά σχόλια», αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού. «Ευχαριστώ όμως και την αγαπημένη μου μαθήτρια, Άννα Ρασιά για την υπέροχη διαδρομή που με τον τρόπο της μάς χάρισε και για τη δική της επιτυχία στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης – η Θεολογία είναι πάντα η άλλη πλευρά (και ειδικότητα) του δασκάλου».