Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμαμε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27/3) και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 2 Απριλίου (ώρα 10:30) παράσταση κλασσικής μουσικής, για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Στόχος της παράστασης, που αποτελείται από δύο μέρη, είναι η μύηση των μαθητών στον μαγικό κόσμο της κλασσικής μουσικής. Στη διαδραστική παρουσίαση «Ο μικρός μαέστρος… και η ορχήστρα του», ο Παναγιώτης Θεοδοσίου εξοικειώνει τα παιδιά με την τέχνη του αρχιμουσικού και τα όργανα της ορχήστρας. Στη συνέχεια, το σύνολο μουσικής δωματίου Kaloy’s Chamber Ensemble παρουσιάζει με ξεχωριστό τρόπο τα παραμύθια «Ο Πέτρος και ο λύκος» του συνθέτη Sergei Prokoffiev και «Η Βανέσσα και η μαγική φλογέρα» του συνθέτη Allan Rosenchec.

Το Kaloy’s Chamber Ensemble είναι ένα ευέλικτο σύνολο μουσικής δωματίου που αποτελείται από τους: Χρυσούλα Γεωργάκη (κλαρινέτο), Μαρία Κολέτου (φλάουτο με ράμφος, φαγκότο), Σταύρο Κλαβανίδη (τρομπόνι) και Κωνσταντίνα Χρήστου (αφήγηση, διαδραστική προσέγγιση και διασκευή κειμένων).

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).