Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2024»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Καλογεροπούλειο ‘Ιδρυμα Κορίνθου σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα προσκαλεί τελειόφοιτους και απόφοιτους μουσικών σπουδών στα όργανα συμφωνικής ορχήστρας και πιάνου να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2024».

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει σε αξιόλογους Νέους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να εξελίξουν τη δουλειά τους μέσα από πολλαπλές συναυλίες και ηχογραφήσεις, καθώς και να έρθουν σε επαφή με ήδη αναγνωρισμένους μουσικούς, διοργανωτές φεστιβάλ και ενδεχόμενους χορηγούς.

Οι υποψήφιοι για τις ακροάσεις ηλικίας έως 25 ετών καλούνται να ετοιμάσουν ένα βίντεο διάρκειας 15-20´ με πρόγραμμα ελεύθερης επιλογής (δύναται να παρουσιαστούν και μέρη έργων, εξαιρούνται μεταγραφές και διασκευές).

Η επιτροπή αποτελούμενη από τους:

Παναγιώτη Θεοδοσίου (συνθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής Ωδείου του Καλογεροπούλειου ‘Ιδρύματος),
Θοδωρή Τζοβανακη (πιανίστας, καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών),
Αστέριο Πούφτη (τσελίστας, κορυφαίος Β’ στην ΚΟΑ)
Ηλία Σδούκο (βιολίστας, κορυφαίος Α’ στην ορχήστρα της ΕΛΣ) και
Σπύρο Μουρίκη (κλαρινετίστας, κορυφαίος Ά στην ΚΟΑ) θα επιλέξει έως δεκα (10) υποψηφίους.

Α. Από αυτούς θα επιλέγουν κατά την τελική αξιολόγηση από τον κ. Γιάννη Βακαρέλη, πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΜΜΑ, τρεις (3) σολίστ.

Οι διακριθέντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε τρία ατομικά ρεσιτάλ, δυο κοινές συναυλίες των νικητών και μια συναυλία σε συνεργασία με τη νεανική ορχήστρα Underground Youth Orchestra (σύνολο έξι συναυλίες).
Τα τρία ρεσιτάλ, στα οποία θα ενθαρρυνθεί η σύμπραξη με αναγνωρισμένους σολίστ, θα γίνουν ως εξής: ένα στην Κόρινθο (αίθουσα συναυλιών Καλογεροπουλειου Ιδρύματος), ενα σε πόλη της Ελλάδος και ένα σε χώρους ενδιαφέροντος των χορηγών μας. Οι συναυλίες της Κορίνθου θα ηχογραφούνται με σκοπό να μεταδίδονται από το Τρίτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Η κυρία με τη Στρυχνίνη» του Χρίστου Παπαγεωργίου.
Τα ατομικά ρεσιτάλ θα είναι διάρκειας περίπου 50 λεπτών.
Οι δύο κοινές συναυλίες θα γίνουν: μια σε αρχαίο θέατρο της Ελλάδος σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και μια στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ η συνεργασία με την ορχήστρα Underground θα περιλαμβάνει είτε σολιστικό κοντσέρτο είτε έργα μουσικής δωματίου, ανάλογα με την κρίση της επιτροπής.

Β. Από τους 10 υποψήφιους η Κρατική Ορχηστρα Θεσσαλονικης μέσω του διευθυντή της κ. Σίμου Παπάνα θα επιλέξει έως τρεις μουσικούς στους οποίους θα προσφέρει την δυνατότητα παρουσιασης συναυλίας μουσικής δωματίου ή ενδεχομένως σολιστικης συνεργασίας.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

1. Οι υποψήφιοι θα ανεβάσουν το ή τα βίντεο συνολικής διάρκειας 20’ σε μια από τις πλατφόρμες YouTube και Vimeo. Ενημερωτικά η πλατφόρμα Vimeo παρέχει τη δυνατότητα ιδωτικής κοινοποίησης με τη χρήση password εφόσον το βίντεο έχει διάρκεια έως 10’. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να αποσταλούν δυο 10λεπτα βίντεο ανά υποψήφιο.
2. Θα αποστείλουν το λινκ του βίντεο και ένα σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση akoumetousneous@gmail.com με παράλληλη
κοινοποίηση στη διεύθυνση pmalapani@gmail.com (Πόπη Μαλαπανη, πιανίστα/ υπεύθυνη προγράμματος). Παρακαλούμε στο θέμα του μέιλ να
αναγράφονται τα εξής: Ακούμε τους Νέους 2024, όνομα και όργανο υποψηφίου/ υποψήφιας.
3. Τα βίντεο θα έχουν λήψη από μία κάμερα και δεν θα έχουν υποστεί επεξεργασία (editing).
4. Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και οι συναυλίες θα προγραμματιστούν απο το Φεβρουάριο 2024 ως τον Ιανουάριο του 2025.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο καινοτόμο πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους 2024» και είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις στις ανωτέρω ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις συναυλίες του «Ακούμε τους Νέους 2023» στις ηλεκτρονικές σελίδες www.akoumetousneous.gr και www.fondationkaloy.com

Με εκτίμηση,
Μαρία Χρισταρά, Πρόεδρος Καλογεροπούλειου Ιδρύματος
Πόπη Μαλαπάνη, υπεύθυνη προγράμματος