Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε το βιβλίο “Σαπφώ,Τα ποιήματα”, σε μετάφραση της κ.Τασούλας Καραγεωργίου στην εκδήλωση που ετοίμασε το Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, το βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚίΔΑ και οι Εκδόσεις Κέδρος – Kedros Publishers.

Η Αφροδίτη είναι η θεά της ομορφιάς, του έρωτα, της όμορφης ζωής που ξέρουν πολύ καλά οι ποιητές να την υμνούν.

Έτσι και η Σαπφώ η λυρική ποιήτρια, εμπνέεται από το έργο και το πνεύμα της Θεάς και γράφει λεπτεπίλεπτα ποιήματα που παρουσιάστηκαν το απόβραδο του Σαββάτου σε ένα κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα .

Ενας εσπερινός ήταν, που σκηνοθέτησε η κ.Σοφία Δασκαλοπούλου .

Ο χορός η μουσική και ποίηση μπλέχτηκαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι ψυχές συναισθήματα.

Μια βραδιά όπου οι τρεις κυρίες της Φιλολογίας Ανθούλα Δανιήλ, Δήμητρα Μπεχλικούδη και Τασούλα Καραγεωργίου, ” που κρατούν κατά γενική ομολογία την λογοτεχνία στα χέρια τους” με τον όμορφο και εμπεριστατωμένο λόγο τους μας συνέστησαν την μεγάλη ποιήτρια.

Ειδικά η κ Καραγεωργίου με τον χειμαρρώδη λόγο της μας μύησε στα μυστικά του Σαπφικού έργου, κατανοητά αποδίδοντας τα νοήματα όσο πιο πιστά στο πρωτότυπο.

Οι κυρίες Γιώτα Κασίμη και Vana Harami διάβασαν ποιήματα της με ύφος θελκτικό.

Με μουσική από κρουστά και λύρα από την κ. Aliki Markantonatou και την μαθήτρια του Καλογεροπούλειου Ωδείου Ζαχαρούλα Σαπέρα στο φλάουτο τρεις αέρινες υπάρξεις της σχολής Duncan dance.move.create Καρολίνα Θελερίτη, Έμιλι Σωτηροπούλου, Δέσποινα Κυριακίδη, χόρεψαν κρατώντας μπουκέτα απ’ αγριολούλουδα. μεταφέροντας για λίγο τους τυχερούς θνητούς θεατές στην αυλή της Σχολής της Σαπφώς στην Ερεσό.

Ένα αεράκι ήταν, ένα αγριολούλουδο, ένα γέλιο κοριτσιού που χάιδεψε την βαριά ψυχή μας, από πολέμους, αδικίες, συμφορές και την μαλάκωσε.

“Και κάποιος άλλος θα με θυμάται εμένα ” λέει η Σαπφώ κι εγώ λέω πως αυτή την βραδιά θα την θυμόμαστε για πολύ.