“Από τον Μπετόβεν στο Ταγκό”
Ο βιολονίστας Kurt Nikkanen και η σύζυγός του, Steinway Piano Artist Μαρία Αστεριάδου, που περιγράφεται ως καλλιτέχνης με «έντονη προσωπικότητα, δεξιοτεχνική φλέβα, ασυνήθιστη ισορροπία και οικεία επαφή με το στυλ» από τους The New York Times, μας παρουσίασαν μια παράσταση με απίστευτη μουσική μετατρέποντας την φιλόξενη αίθουσα του Καλογεροπούλιου Ιδρύματος στην Κόρινθο σε μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών.
Οι δυο καθηγητές του πανεπιστημίου Kutztown και διεθνούς φήμης μουσικό δίδυμο, μας ταξίδεψαν στο χρόνο και μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε μαγικές μελωδίες γεμάτες αβρότητα και δεξιοτεχνία, σαγηνευτικούς ήχους, αρμονίες, ρυθμούς και χρώματα, μεταφέροντας μας διάφορα συναισθήματα και μηνύματα!
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δυο καταπληκτικούς καλλιτέχνες για την υπέροχη μουσική βραδιά την οποία μας χάρισαν και στο Καλογεροπούλειο που προβάλει και προωθεί την κλασική μουσική μια μορφή τέχνης που έχει διαμορφωθεί από τους αιώνες και έχει επηρεάσει πολλές άλλες εκφράσεις της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Η κλασική μουσική είναι επίσης πηγή εμπνεύσεως και μάθησης για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα για τα παιδιά και η προσφορά του Καλογεροπούλειου ιδρύματος στα παιδιά και στον Πολιτισμό είναι τεράστια!
Τα παιδιά που τους αρέσει να μαθαίνουν κλασική μουσική έχουν πολλά οφέλη για την ανάπτυξή τους. Η κλασική μουσική βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη γλώσσα, τη λογική, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα και την έκφραση. Είναι η μουσική που ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθηση, την ευαισθησία, την ανοχή και την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Η ενασχόληση με την κλασική μουσική είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία, την κουλτούρα και την ταυτότητα διαφόρων λαών και εποχών.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσουν τα παιδιά την κλασική μουσική είναι να παρακολουθήσουν συναυλίες και κονσέρτα κλασικής μουσικής. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, τα παιδιά μπορούν να δουν και να ακούσουν ζωντανά τους μουσικούς και τα όργανα που παίζουν τα έργα των μεγάλων συνθετών. Τα παιδιά μπορούν να νιώσουν την ατμόσφαιρα, την ενέργεια και την ομορφιά που δημιουργεί η κλασική μουσική, και να μοιραστούν την εμπειρία με άλλους ανθρώπους. Μπορούν επίσης να μάθουν περισσότερα για την κλασική μουσική, να θαυμάσουν την τέχνη και το ταλέντο των μουσικών, και να εμπνευστούν να συνεχίσουν την μουσική τους παιδεία.
Χαρήκαμε πολύ και μας έκανε μεγάλη εντύπωση που στην αίθουσα του Καλογεροπούλειου χθες βράδυ ανάμεσα στο κοινό ήταν πολλά παιδιά! Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις παιδιά σε συναυλίες και κονσέρτα κλασικής μουσικής, γιατί δείχνει ότι έχουν ενδιαφέρον και αγάπη για την κλασική μουσική, και ότι η κλασική μουσική έχει αξία και σημασία για την κοινωνία. Είναι επίσης όμορφο να βλέπεις παιδιά να μεγαλώνουν με την κλασική μουσική, γιατί αυτό σημαίνει ότι η αυτό το είδος μουσικής θα συνεχίσει να ζει και να εξελίσσεται μέσα από τις νέες γενιές. Η κλασική μουσική είναι ένα δώρο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας, και ένα κληρονομιά που μπορούμε να λάβουμε από τους προγόνους μας.
Υο πλούσιο φωτορεπορτάζ του Τουριστικού & Πολιτιστικού Δικτύου WeLove Corinth & Corinth Greece που συμμετέχει στο 3ο MusiKaloy Festival 2023 ως υποστηρικτής επικοινωνίας!
Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν σε Ενεργά Επιδοτούμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος για παιδιά.