Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Κόρινθο την 25η Απριλίου στις 19:15 και η διαδρομή της θα ξεκινήσει από την οδό Πατρών, συνεχίζοντας στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως με λαμπαδηδρόμους και διακεκριμένους Κορίνθιους αθλητές, πριν καταλήξει στον Πήγασο, όπου η αφή της φλόγας στον Βωμό είναι προγραμματισμένη για τις 20:00. Θα ακολουθήσει το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας και του Ολυμπιακού Ύμνου. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Κορινθίων και από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή από μαθητές και παιδιά από τα σχολεία μας.

Η μαθητική ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος “Kaloy Youth Orchestra” σε μουσική διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Θεοδοσίου θα ερμηνεύσει το βράδυ της 25ης Απριλίου στην Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στο προοίμιο της εκδήλωσης θα ερμηνεύσει τα δύο πρώτα τραγούδια που έχουν επικό χαρακτήρα, ενώ στη συνέχεια θα κάνει τη μουσική επωδό της εκδήλωσης με τα υπόλοιπα τρία κομμάτια.

O’ Fortuna, Carl Orff

Jupiter (excerpt), G. Holst

Gymnopedie n.1, E. Satie

Βαρκαρόλα, Π. Θεοδοσίου

Ηπειρώτικος, Ν. Σκαλκώτας