Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου σπούδασε Πιάνο με την Έφη Αγραφιώτη, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαθήτευσε ακόμη κοντά στους Michel Merlet, Θεόδωρο Αντωνίου και Γιάννη Τερεζάκη. Έχει ασχοληθεί με την Jazz και τον αυτοσχεδιασμό ενώ διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε Ωδεία της Αθήνας.
Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Καλογεροπούλειου Ιδρύματος και Αντιπρόεδρος του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχικού «Η ΕΥΤΕΡΠΗ».
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Σύνθεσης (“Σύνθεση Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής”) Master of Music Composition-MMus από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή τον Ιωσήφ Παπαδάτο με τον οποίο συνεχίζει τις διδακτορικές σπουδές του στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Πιστοποιημένος καθηγητής μουσικής στο ABRSM (Εισαγωγικό Σύστημα Βρετανικών Πανεπιστημίων) και ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «τα Μουσικά», μόνιμος συνεργάτης του διαδικτυακού περιοδικού TAR (www.tar.gr ), αρθρογράφος στην εφημερίδα «Δημοκρατία» καθώς και παραγωγός στο ελληνικό ραδιόφωνο. Διετέλεσε υπεύθυνος Μουσικού Τμήματος και υπεύθυνος φωνητικών και οργανικών συνόλων των Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΙΤΟΝΑ». Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει επίσης δημιουργήσει πολλά παιδικά και εφηβικά χορωδιακά και ενόργανα σύνολα σε σχολεία και ωδεία του Ελληνικού χώρου. Η συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα για πιάνο, μουσικής δωματίου αλλά και συμφωνικής μουσικής καθώς και κινηματογραφική μουσική. Παράλληλα ασχολείται με την ενορχήστρωση και την jazz arrangement έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμφωνικές μεταγραφές, αλλά και τη δημιουργία αντίστοιχων μικρών συνόλων στα οποία συμμετέχει ως μαέστρος και πιανίστας.

Εκατό και πλέον τίτλοι έργων του συνθέτη περιλαμβάνονται στις επίσημες προσκτήσεις της Μεγάλης Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ οι διεθνείς διαδικτυακοί οίκοι Sheetmusicplus και MusicaNeo έχουν αναλάβει την έκδοση τους. Το 2018 το εκπροσώπησε την Ελλάδα στις Παγκόσμιες Μουσικές Μέρες της Διεθνούς Εταιρείας για τη Σύγχρονη Μουσική στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μοντέρνας Μουσικής του Πεκίνου. Έργα του έχουν ερμηνευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Los Angeles, Boston, Philadelphia, Chicago, Hague, Aveiro, Poznan, Nairobi, Λευκωσία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτμος, Κωνσταντινούπολη) από διακεκριμένους καλλιτέχνες.
Έχει επίσης στο ενεργητικό του δισκογραφήσεις έργων του καθώς και συμμετοχή σε δισκογραφήσεις Ελληνικών και ξένων εταιριών και ιδρυμάτων.

Προσωπικός διαδικτυακός τόπος: www.panagiotistheodossiou.com

Εγγραφή στο newsletter μας

Μάθετε τα τελευταία νέα μας…

Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Τμήματα

Ακολουθήστε μας!

© 2021 Καλογεροπούλειο Ίδρυμα. All Rights Reserved.

Powered by Focus on Web