Αθήνα, 20 Μαρτίου 2019

«Ο Ηρακλής και οι Στυμφαλίδες Όρνιθες»

στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, οργανώνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου (ώρα 10:30), το μουσικοθεατρικό δρώμενο για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών με τίτλο «Ο Ηρακλής και οι Στυμφαλίδες Όρνιθες», στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η ταλαντούχα μουσικός Φανή Γεβετζή με χρήση μουσικών οργάνων του συστήματος Orff (κρουστά, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα, αυτοσχέδια μουσικά όργανα και body percussion), τραγούδια (συνθέσεις ειδικά προορισμένες για το εν λόγω δρώμενο), αφήγηση, διάλογο, ποιηματάκια, αυτοσχεδιασμό και κίνηση εμψυχώνει τα ίδια τα παιδιά να παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη ιστορία μέσα από τη δική τους ματιά, δίνοντας έμφαση στην έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Το δρώμενο θα συνοδεύεται από τραγούδια και ήχους που θα δημιουργήσουν κατά την διάρκεια της πραγματοποίησης του οι μικροί πρωταγωνιστές, με έμπνευση από τη χλωρίδα και την πανίδα των λιμνών και των υδροβιότοπων, κατασκευάζοντας έτσι ένα μοναδικό ηχοτοπίο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το γνωστό μύθο που συνοδεύει τη Λίμνη Στυμφαλία με τρόπο δημιουργικό και ψυχαγωγικό αλλά και να κατανοήσουν την ομορφιά της φύσης με όχημα τις απέραντες δυνατότητες της μουσικής.

Διάρκεια εργαστηρίου: 30΄

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16, Στυμφαλία Κορινθίας