Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Θεοδοσίου από τις 21 ως τις 27 Μαΐου θα βρίσκεται στην Κινέζικη πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος της χώρας μας, αλλά και του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας για τη Σύγχρονη Μουσική (International Society for Contemporary Music) για να συμμετάσχει στις Διεθνείς Μουσικές Μέρες που διεξάγονται φέτος στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Πεκίνου.

Αφορμή η διάκριση του έργου του “Between Times” για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο από την ISCM το οποίο θα ερμηνεύσει το “Trio Clavino” (Doris Hall ​- ​Gulati, Simon Maurer, Xun Pan) – α’ εκτέλεση από το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων στην αίθουσα συναυλιών της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα.

Οι Διεθνείς Μουσικές Μέρες είναι ένας θεσμός που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρεία για τη Σύγχρονη Μουσική για 95 συνεχή έτη. Πρόκειται για το κορυφαίο ετήσιο γεγονός παγκοσμίως που αφορά στην μοντέρνα μουσική δημιουργία. Σημαντικοί συνθέτες της μουσικής του 20ού αιώνα έχουν συμμετάσχει σ’αυτές ως σήμερα. Φέτος στην διοργάνωση συμμετέχουν 61 χώρες, με εκπρόσωπο έναν συνθέτη.

Παράλληλα ο κ. Θεοδοσίου μαζί με τον συνθέτη Κωνσταντίνο Λιγνό θα μεταφέρουν και θα υποστηρίξουν στις επίσημες συνεδριάσεις της ISCM την πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών να διεξαχθούν οι Διεθνείς Μουσικές Μέρες το 2021 στην Ελλάδα, εν’όψει της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και της ανακύρηξης της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!