Πέρα από της βασικές αρχές που διέπουν την ζωγραφική, το σκίτσο και την γλυπτική, το πιο σημαντικό στην τέχνη είναι η προσωπική οπτική του κάθε δημιουργού.

Στόχος των μαθημάτων είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν και να διευρύνουν την προσωπική αντίληψη, του χώρου και του περιβάλλοντος την οπτική τους και την προσωπική τους δεξιότητα ώστε να επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή την δεξιότητα θα την αναπτύξουν μέσω του συνόλου της εκπαίδευσης και της πρακτικής εξάσκησης. Όπως επίσης η πρακτική με ελεύθερα θέματα έχει σκοπό να βιώσουν τη χαρά και την ικανοποίηση που φέρνει στον άνθρωπο η δημιουργία. Στα μαθήματα διδάσκονται οι βασικές αρχές του σχεδίου, του σκίτσου, της γλυπτικής και του χρώματος, έννοιες όπως ο τόνος, η φόρμα, η σύνθεση, η αισθητική κ.τ.λ. καθώς και τα υλικά γραφίτης, ακρυλικά, πυλός κ.τ.λ. πάνω σε συνθέσεις που υπάρχουν στο εργαστήριο αλλά και σε ελεύθερα θέματα.

Ο Ευάγγελος Ρακόπουλος είναι εικαστικός, απόφοιτος του 4ου Τ.Ε.Λ. Αθηνών στον τομέα εφαρμοσμένων τεχνών του τμήματος γραφικών τεχνών και φωτογραφιας. Έχει σπουδάσει ζωγραφική στο κέντρο τεχνών “Πλάκα”. Επίσης έχει κάνει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά στα εκπαιδευτήρια “Ατσόγλου” και εργάζεται ως freelance εικαστικός, (ζωγραφική, γλυπτική και δημιουργία παιδικών παραμυθιών). Έμπνευση του για τα παιδικά παραμύθια είναι τα δυο του παιδιά.

Τα μαθήματα ξεκινούν τη Τρίτη 3 Οκτωβρίου!

Πληροφορίες:
Καθημερινά 5μ.μ – 9μ.μ. στο τηλέφωνο: 27410 22385